Acasă » Opinii personale » De ce am intrat in Europa??

De ce am intrat in Europa??

ianuarie 2008
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

 Vocea poporului nu prea contează in Romania! De fapt, comunismul a redus la tăcere si a uniformizat spiritele, plafonându-le, iar azi teama de repercursiuni anihilează şi cele mai temerare comportamente. Încă nu am realizat ca suntem liberi, că putem zbura cu gândul si înfăptui cu fapta tot ce nu contravine moralei creştine.   Nu ştiu ce crede Europa despre noi…, dar la ora actuală în România intalneşti mizeria peste tot, deoarece nu se investeşte in reciclarea deşeurilor. Asta generează boli, ştiut fiind faptul că microbii circulă fără paşaport, vom fi pe primul loc in clasamentul naţiunilor bolnave, după naţiunile lumii a III-a. Apoi, mai ştim că avem spitale insalubre, că avem şcoli fără avize de funcţionare, că avem copii ce mor de frig cerşind; ştim că în România cetăţeanul nu este respectat!! 

De ce am intrat in Europa? Pentru a stopa hoţiile si delapidările cu acte in regulă, care sunt la mare voga, susţinute de o justiţie bolnavă şi incapabilă să aplice legea… 

De ce am intrat in Europa? Pentru ca şi copiii noştri să vadă ce înseamna un invăţământ de calitate, unde omul este în centrul atentiei  într-o societate care pune accent pe competenţe şi nu doar pe hârtii. 

De ce am intrat in Europa? Pentru ca drepturile omului să nu fie doar pe hârtie!!! Pentru ca ţaranul român să poată accede la o altfel de viaţă la care stramoşii săi nici nu au indrăznit să viseze… 

De ce am intrat in Europa? Pentru că acolo ne este locul şi am putea deveni o perlă a continentului, când ne vom schimba mentalitatea, când vom pune interesul personal în aceeaşi linie cu interesul comun, evitând să ne considerăm superiori semenilor noştri năpăstuiţi de soartă. 

Eu imi doresc sa trăiesc intr-o Românie în care toţi oamenii să  conştientizeze importanţa educaţiei pe traseul formării şi dezvoltării personalităţii, ce se va oglindi mai târziu in bunăstarea lor si a naţiunii. Mulţi consideră această proiecţie a viitorului ca fiind uşor utopică, dar este loc pentru toţi sub soare!!  

    Problemele societăţii româneşti, deci implicit problemele învăţământului sunt strâns legate de scena politică şi de protagoniştii ei.
     
În România, aspectele negative se muşamalizează constant, iar asta este posibil numai datorită lipsei de educaţie civică a cetăţeanului.
    Nu trebuie decât să avem curajul să demascăm neregulile existente în societate la ora actuală, dar trebuie să fim asertivi şi fără abateri de la moralitate, în acelaşi timp…

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: