Acasă » Opinii personale » 12.12.2013 – Energii pozitive sau negative?

12.12.2013 – Energii pozitive sau negative?

decembrie 2013
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

Întotdeauna am fost fascinată de puterea cifrelor ce conferă o anume aură zilelor din calendarul ortodox şi nu numai… La nivelul simţurilor, cred că cifrele dau o anume încărcătură energetică zilei respective, care, prin interferenţă cu propriul nostru câmp energetic, dar şi al lumii înconjurătoare, întregesc magia unei zile făcând-o mai mult sau mai puţin reuşită…
Cu încărcătură energetică sau nu, cu siguranţă, nu voi uita niciodată ziua de 12.12. 2013, zi în care am trecut, fără disconfort şi fără teamă, de prima etapă a procedurii de implant dentar. Am ajuns la cabinet la ora 14 şi la ora 15.30 mă pregăteam să plătesc intervenţia. În următoarele două ore am scăpat de efectul sâcâitor al anesteziei… În dimineaţa următoare eram foarte puţin umflată. Aproape am scăpat şi de acest inconvenient cu foarte multă gheaţă…
Urmează perioada de osteointegrare, debutul ei fiind sub semnul antibioticelor…

Revenind la ziua cu pricina, vă mărturisesc că  m-am lăsat cu o doză maximă de optimism pe mâna medicului implantolog Dragos Antonescu, a medicului Raluca Lunguleasa Floricică şi asistentei Tudor Laura – echipa cabinetului SEVERIN IMPLANT CLINIC cu sediul în fosta Policlinică de stat situată pe Serpentina Roşiori nr. 1, la etajul 1 în aripa de vest. Procedura nu a fost dureroasă. Simțeam cum bucăți de os sunt aspirate rapid. Am simțit uneori ezitarea doctorului, alteori graba. La final, medicul mi-a fixat proteza mobilă pe maxilarul ce suferise procedura de implant și adiție de os. Nu cred că a fost cea mai inspirată decizie.

Persoanele din anturaj au fost uimite să constate că am ales să fac implantul în Drobeta Turnu Severin și nu într-o clinică universitară. Cred că aici a intervenit o forță a lucrurilor…

Azi, 13.12.2013 am făcut radiografia de control, la Clinica Hident. Poziția unui șurub din cei patru nu este tocmai verticală, ci sesizabil înclinată. Să sfideze șurubul legile fizicii? Voi ce credeți? Sper ca liniștea din timpul intervenției să nu se transforme în furtună și sper ca totul să fie bine…

Pentru a evita tot felul de suspiciuni, și am găsit multe pe forumurile de discuții pe această temă, cred că înainte și după intervenție doctorii implantologi trebuie să elibereze o fișă în care să specifice numărul de implanturi, tipul de implant, adiții de os, alte intervenții, astfel încât pacientul să aibă o garanție a intervenției. Altfel spus, un plan de acțiune semnat de pacient și doctor ar trebui să fie prima etapă a unui demers lung și costisitor…

2 iulie 2014 montată lucrarea finală

2 iulie 2015

Azi, lucrarea mea de implant dentar are un an de zile. Dacă pe 12.12.2013 mi-au fost fixate șuruburile, lucrarea finală a fost montată pe 2 iulie 2014.
Cred că cerul a ținut cu mine, căci la cum aratau șuruburile, la prima radiografie, nu ai fi zis că se vor fixa definitv în os.
Culmea știți care este? Cel mai drept șurub s-a dovedit a fi strâns prea mult, bănuiesc, căci doctorița a făcut o rotație pe el, după ce fixase capsele de vindecare o dată și, din cauza asta, am rămas cu trei implanturi, eu neînțelegând procedura și neprimind explicații prea multe, M-a mai uimit și faptul că șurubul a rămas pe poziție, deci nu a fost scos. Nu mi-am făcut încă timp, pentru că mă simt foarte bine cu lucrarea, dar trebuie să merg la încă un doctor stomatolog pentru a mă edifica ce și cum.
Vă mărturisesc că viața mi-a demonstrat că tot ce mi se-ntâmplă este în favoarea mea și de aceea nu m-am impacientat și am acceptat decizia lor, fără să insist să aflu ce factori au determinat anularea implantului pe canin.
Din experiență…
După implantul șuruburilor nu am avut nicio problemă. ”Nepoata” directorului Băietoniu mă tot întreba cum de nu m-am umflat, cum de nu am făcut nicio infecție, destăinuindu-mi că unchiul a făcut implant (la 73 de ani ?) și s-a ales cu un proces inflamator de toată frumusețea. Adevărul este că știind câte ceva despre medicamente și despre reacția organismului față de corpurile străine cu care vine în contact, înainte de intervenție cu două săptămâni am luat antibiotic, dar nu din 6 în 6 ore, ci am început cu o pastilă pe zi, vreo 4 zile, apoi cu 2 pastile, vreo 3 zile, cu 3 pastile, vreo 2 zile, ajungând la 4 pe zi până în ziua intervenției. Deși m-a cusut fedeleș doctorul Dragoș Antonescu, de parcă ar fi fost plătit de cineva pentru asta, nu am avut nicio problemă a doua zi, corpul având antibioticul necesar și am ieșit cu bine din această încercare.
La montarea finală a lucrării, doctorița insista ca asistenta să folosească soluția trimisă de doctorul implantolog. M-am gândit că mă mai așteaptă vreo surpriză și, într-adevăr, la trei patru zile aveam senzația de carne stricată în gură. Nu-mi pierd cumpătul cu una cu două. Știam că bicarbonatul de sodiu este un remediu de excepție pentru orice cultură de bacterii și am masat gingiile seară de seară cu praful alb extrem de miraculos.
Concluziile?
1.Înainte de orice intervenție chirurgicală, pacientul trebuie să ia antibiotic cu cel puțin cinci zile înainte;
2. Bicarbonatul de sodiu stopează procesele inflamatorii dentare

14.iulie. 2015

Am fost la dentist. Cu o zi înainte, m-am trezit cu șuruburile de implant la vedere. Credeam că fuseseră fixate definitiv, dar doctorița mi-a spus telefonic că se fixează provizoriu, în primii doi ani.  Sunt sceptică, din orice. Azi mi-a fixat plăcuța pe implanturi, dar procedura nu a fost aceeași ca prima dată. A pus separat plăcuța și apoi lucrarea. Data trecută incorporase păcuța în lucrare și a fixat-o.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: