Acasă » Opinii personale » Gânduri din anul electoral 2008

Gânduri din anul electoral 2008

decembrie 2013
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

 La orice canal de televiziune local sau naţional, la ore de vârf, in campanii electorale, suntem asaltaţi de promisiunile celor ce candidează pentru un post de edil în mediul urban, mai puţin mediatizate fiind opţiunile şi promisiunile venite din partea celor ce vor să ocupe un fotoliu de primar în mediul rural, dovadă certă că satele ţării sunt cam uitate de Dumnezeu şi lăsate de izbelişte într-o Românie a secolului XXI, ţară cu potenţial agrar neexploatat din cauza incapacităţii de concepţie şi a lipsei viziunii celor ce au dormit în timpul mandatului de primar cât şi din cauza guvernelor postdecembriste, aflate într-o continuă agonie…

     În oraşul nostru, Drobeta Turnu Severin, au pornit pe drumul biruinţei, prin intrarea într-un dialog amplu mediatizat cu cetăţenii din diversele cartiere ale urbei, candidaţii din partea PD-L şi PSD, Constantin Gherghe şi respectiv Ion Sârbulescu, pioni ai scenei politice ce au făcut o rocadă mare, ca la jocul de şah, căci domnul Gherghe a plecat de la PSD spre PD-L, iar domnul Sârbulescu de la PD-L spre PSD.

 Recent am avut ocazia să ajung în autogara oraşului nostru. Cu uimire am constatat că fosta clădire a fabricii de confecţii a dispărut din peisaj, un morman de moluz şi ceva deşeuri menajere patronând zona. Am întrebat un trecător şi am aflat că pe locul acela se va construi un mall… Iniţiativa pare lăudabilă, dar cartierul este în mizerie de nedescris. Suntem învăţaţi cu astfel de zone, căci şi clădirea eurogării apare ca o distinsă doamnă într-o mare de gunoaie şi de multe ori am constatat că proiectele nu vizează dezvoltarea unei zone întregi ci doar o construcţie în sine, ce înghite bani cu nemiluita.

Revin la autogara oraşului… O clădire al cărei istoric nu îl ştiu, dar o clădire care azi arată jalnic, fiind parcă locuită de nişte oameni delăsători, lipsiţi de spiritul practic şi gospodăresc, nişte oameni care sunt sclavii profitului obţinut din exploatarea mijloacelor fixe. Fără să exagerez, am avut senzaţia că sunt într-un cartier de rromi si ei de altfel victime ale unui regim care nu respecta inca omul…

Oamenii par să nu vadă condiţiile în care trăiesc, dorindu-şi să ajungă la destinaţia aleasă cât mai repede, indiferent dacă autobuzul pus la dispoziţie nu este nici pe departe aproape de normele europene, chiar dacă microbuzul este foarte aglomerat, chiar dacă angajata firmei la unii taie bilete şi la alţii nu, etc.

Pe drumul spre casă am mers pe strada paralelă cu bulevardul Tudor Vladimirescu. Evident, mai întâi m-am îngrozit de condiţiile în care trăiesc oamenii din zona autogării, căci totul pare o scenă ruptă din romanele lui Kafka, unde masele îşi duc viaţa de pe azi pe mâine, acceptând condiţii inaceptabile, deşi avem instituţii răspunzătoare de sănătatea populaţiei, inspecţia muncii, protecţia mediului, etc.

Diferenţa între noi şi europeni este aceea că ei militează pentru un trai decent, al cărui prag şi-l doresc să-l depăşească zi de zi, iar noi ne mulţumim cu foarte  puţin, sau cu praf în ochi, sau iar cu promisiuni neonorate, căci legea în România permite la început aleşilor să ne ia minţile cu fel de fel de angajamente faţă de popor şi tot aceeaşi lege le permite să părăsească fotoliile în care au fost investiţi prin vot fără a răspunde în faţa naţiunii pentru eşecurile din timpul mandatului sau pentru stagnarea judeţului pe locuri codaşe în ierarhia naţională.

Atât timp cât legea va fi permisivă, partidele nu vor scoate la rampă oameni capabili să producă schimbarea ci doar oameni cu bani, aflaţi în posibilitatea susţinerii financiare a partidului şi a campaniei proprii. Până când nu se vor realiza coaliţii între oamenii cu viziune şi cei care au disponibilităţi financiare, până când partidele nu vor duce o politică de depistare a celor cu potenţial politic în rândul membrilor partidului respectiv, politica în România va fi apanajul celor ce se plimbă de la umbră la soare, fără a învăţa nimic de la măreţul astru, căci el este cel care trimite căldura pe Pământ fără a ţine cont că unii sunt răi şi alţii sunt buni. Avem nevoie de oameni care şi-au biruit orgoliile şi care au învăţat să comunice şi cu duşmanul!

„Nimeni nu-ti contesta dreptul la o viata normala daca porti masca de om. Numai ca daca esti mediocru, nu trebuie sa te instalezi în vîrf, pentru ca nu e nici în interesul tau. Acolo trebuie sa stea cei dotati!” – Petre Ţuţea

*****************************

Nu am mai vizitat zona Autogării, dar nu cred că s-a schimbat mare lucru…

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: