Home » Opinii personale » Cum promovează biserica binele, frumosul și adevărul?

Cum promovează biserica binele, frumosul și adevărul?

April 2015
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

De multe ori m-am întrebat ce rol are biserica în devenirea ființei spirituale…

În opinia mea, religia înseamnă educarea simțurilor prin fapte bune, frumos și adevăr, ceea ce îți permite perceperea energetică a membrilor grupului și, uneori, conectarea  la plenitudinea și magia existenței Universului, ființa supremă și conștiința supremă, duh și spirit, suflet și rațiune, acum și aici, dar și atunci și acolo, vizând planul transcendental.

Poți să ai propria ta religie?

Când devin oamenii preocupați de religiozitate,  de sacralitate?

Încapsulează cuvintele vibrații ale unor secole apuse?

Duhul și spiritul sunt distribuite după legile ce stau la baza funcționării unui perpetuum mobile cu bile sau legea hazardului este răspunzătoare de sărăcia spirituală a unor secole și decăderea morală a altora?

Trupul, sufletul și mintea altfel spus, materia, energia și spiritul sau substanța, duhul și rațiunea trebuie să evolueze și să se reintegreze  în Cosmos, substanța reîntregind planul teluric, iar energia și spiritul planul celest.

Am fost la slujba de duminică. Ceva inedit pentru mine. Impresiile au fost multe. În primul rând, nu am avut o cărticică cu versurile ce se auzeau în biserică. Fiecare cânta pe vocea lui. Era ceva departe de frumos. Dacă biserica ar fi avut un cor adevărat, notele false s-ar fi pierdut printre vocile pregătite, așa a trebuit să îndur cu stoicism toate tonurile. Nu erau scaune pentru toți creștinii. Eu m-am dus în grupul bătrânilor. Cei mai mulți se chinuiau să se ridice la anumite momente ale slujbei, pentru a bate mătănii. Am avut senzația că sunt la o piesă de teatru, să știți. Până și unul din preoți avea o voce dogită și am înregistrat slujba, pentru cei ce nu mă cred. Slujba este mai mult o cântare decât o cuvântare…

Luther susținea în cele 95 de teze că iertarea păcatelor vine din căință, nicidecum numai de la o autoritate bisericească… Cred și eu că a dat biserica peste cap, dar mai cred că avea perfectă dreptate.
Mântuirea nu poate fi atinsă fără credință, spune Luther și cred că aici intervine credința în bine, frumos și adevăr nu neapărat în dogme bisericești.

Să particularizăm pe un caz posibil. O femeie, în timpul comunismului, face peste 40 de chiuretaje, păcat capital în creștinism. Merge la biserică și primește ceva canoane (nu prea știu ce sunt astea). Le duce la îndeplinire dintr-un automatism și primește de la preot iertarea păcatelor. Este absorbită de păcat? Și dacă recunoaște chiuretajele pe patul de moarte, este iertată? Biserica așa spune… Isus a fost pus pe cruce lângă un tâlhar și tâlharul a fost mântuit.

Să-l vezi pe preot ca pe Isus și acesta să-ți ia păcatele?

Și toți cei ce mor cu preot și își recunosc păcatele în fața slujitorului bisericii sunt mântuiți?

Dacă toți primim mântuirea și ne îndreptăm spre viața veșnică de ce pe pământ este atât rău?

Există azi profesori de exegeză?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: