Home » Opinii personale » Doctori în ştiinţe – analfabeţi funcționali!?

Doctori în ştiinţe – analfabeţi funcționali!?

May 2015
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

În opinia mea, toate lucrarile de doctorat ar trebui să fie  publice si retrase toate titlurile de doctor, când plagiatul este evident și demonstrabil.
Pe mine prostia omenească m-a uimit întotdeauna. Când ai în preajmă un prost care aspiră la titlul de doctor în științe și îl și obține, îți dai seama că banii au ajuns să cumpere absolut orice. Și nu exagerez, când spun prost. Prostul este unul care nu se analizează defel, chiar dacă este tras de mânecă.
Cunosc o astfel de persoană. Lucrarea de doctorat un plagiat total, fără nicio inovaţie în domeniul economiei. Eu i-am spus persoanei în cauză că voi semnala plagiatul și râdea condescendent.

Am început cu scanarea și aducerea conținuturilor scanate în format Word, cu ajutorul programului corespunzător. Am preluat informații din revistele CECCAR, din cărțilmai multor autori: Ovidia Doinea, Siminică, Avram. Făcusem vreo 300 de pagini. Am mai preluat date din studii de audit efectuate la fostul COMAT SA. Nimic prelucrat! Pe urmă, am început să schimbăm structura frazelor, altfel spus, să amestecăm cuvintele, respectând cumva mesajul științific. Eram uluită. Programul de plagiat ne vedea ca autori unici ai textelor.

Ideea mea de abordare ar fi fost una practică. Firma COMAT SA a fost pusă pe butuci cu bună știință, așa cum reiese din rapoartele de audit scanate. Cred că depistarea cauzelor care au dus la instalarea falimentului ar fi fost un studiu demn de teza de doctorat. Consider că documentele nu sunt secrete dacă au ajuns la fosta contabilă a unității respective.

raport audit situatii financiare consolidate 2011 MCT IMPEX

Situatii financiare consolidate 2010

Cu asta m-am îndeletnicit eu în vara anului 2013, vară în care am început și extracțiile dentare,  în vederea realizării implantului dentar.

Știți ce m-a distrat cel mai tare, coordonatorul științific al lucrării nu era preocupat de conținutul științific, ci mai mult de formatarea textului.  Zi de zi, uluirea mea cunoștea cote maxime.

Și pentru că am crezut că nu mai scap de această lucrare și de insistențele fostei mele colege de condică la muncitori necalificați, în anii 1988-1990, la fostul BATM MH, am făcut și prezentarea Power Point. Susținerea lucrării a fost la Craiova și regret că nu am ajuns, din motive financiare, cred, la ora respectivă.

Prezentare teza doctorat pps

Vă mărturisesc că am primit niște bănuți, salariul unui debutant și încă pe atât fiul meu, pentru scanare și trecerea în word a articolelor scanate. Eu m-am distrat, plus că am învățat și câte ceva legat de rigoarea tehno-redactării unei lucrări științifice.

Dacă teza aceea a fost validată, să știți că România se duce pe râpă din punct de vedere intelectual!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: