Acasă » Opinii personale » Din cotidian, 25 mai 2015. Trăim rudimentar…

Din cotidian, 25 mai 2015. Trăim rudimentar…

mai 2015
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

Ora 9,45. Plecasem spre școală. Invariabil, în zilele în care am ore de la 10 sau de la 11, dau cu ochii de măturătorii ce trag din țigară și de containerul ce intră în gestiunea lor, presupun. EU NU ÎNȚELEG de ce măturătorii nu ies pe străzi la ora cinci dimineața…
După ploaie este cum este, dar când soarele aduce căldura toridă, praful pe care îl lasă în urma lor devine inevitabil respirabil.
În toate capitalele europene în care am fost, nu am văzut măturători pe stradă ziua în amiaza mare. Operatorul de salubritate al orașului trebuie să ia măsuri în acest sens. De asemenea, ar trebui să aibă și utilaje de spălat străzile. Mie și containerul la purtător mi se pare ceva rudimentar.

Și legat de rudimentar…
Cred că și Poliția Română este cu dotările la pământ. În dimineața aceasta, erau prezenți la constatarea unui accident, chiar pe strada mea, câțiva polițiști și, evident, nu lipseau șoferii angajați în coliziune. Mi s-a părut ilar că nu aveau acolo un fotograf și un cameraman și ambii șoferi încercau să își explice nevinovăția. Nu am văzut să facă măsurători și să aplice procedura de rigoare, dar cred că expertiza se face la cerere și alți băieți deștepți fac bani din asta. Corect ar fi ca expertiza să se facă pe loc și nu ar mai fi loc de dus și întors.
În 2005, aprilie, cred, fiul meu a fost accidentat pe zebră de un microbuz. Oamenii legii atât au tergiversat verdictul și până la urmă, în urma expertizei, șoferul a fost declarat nevinovat. De râs și de plâns, dar dacă astea sunt legile în România, înseamnă că nu avem specialiști în domeniu sau au plecat peste hotare, sau sunt habarniști prin cabinetele care ar trebui să emită legi.

Scriu, în speranța că cineva poate ține cont de sugestiile mele…
Am fost la ANAF să depun formularul pentru direcționarea impozitului 2%. Dacă nu-mi place praful ce se ridică ziua în amiaza mare în urma activității prestate de măturătorii stradali, vă mărturisesc că nu-mi place nici ca într-o instituție aerul să fie cald de la răsuflarea umană, irespirabil.
Consider că în toate instituțiile publice trebuie să existe VENTILAȚIE, nu neapărat aer condiționat. Când intru în astfel de medii mă gândesc cu ce viruși mi-am întărit sistemul imunitar, dar pentru alții poate fi fatală colectarea microbilor din spațiile destinate lucrului cu publicul.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: