Home » Opinii personale » Să rezonăm cu ordinea și plenitudinea Universului!

Să rezonăm cu ordinea și plenitudinea Universului!

May 2015
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,144 hits

Ori primim un procent de informație din Univers, ori putem deveni cititori în stele și asta, probabil, numai dacă învățăm să rezonăm cu micro și macrocosmosul. De cele mai multe, am verificat asta. Teoriile născute la nivelul simțurilor mele le-am regăsit în cărțile de specialitate, din varia domenii.
Uneori Universul ne răspunde la întrebări. Am acordat atenție acestui fapt, prin 2008. Seara mi-am pus o întrebare, iar a doua zi, la radio, am aflat răspunsul. Am spus că este vorba de pură coincidență. Recent, m-am gândit la averea națiunii române, iar a doua zi am dat peste o carte a domnului prof. universitar Costel Petcu, un dicționar de termeni economici și am aflat de Adam Smith și cartea sa ”Avuția națiunilor”.
Totul s-a scris, nouă nu ne rămâne decât să aplicăm și să beneficiem de evoluția științei și tehnicii, pentru ca TOATE națiunile să atingă apogeul existenței lor pe toate planurile și nu înțeleg de ce omenirea stagnează!

3 IULIE 2015

V-ați pus vreodată întrebarea, unde merge sufletul? Ce se întâmpă cu propriul spirit, după moarte?
Eu am câteva teorii personale, privind aceste teme. Le-am postat și pe forumul educației, la un moment dat.
Sufletul este o formă de energie. Dacă spiritul nu a avut grijă de suflet, sufletul rămâne ancorat la nivelul celei mai joase energii. Când sufletul este curat, el se înalță, ca energie superioară, atingând sfera solară. Eu asociez, după moarte, oamenii răi cu noaptea și oamenii buni cu ziua și antonimul noapte-zi are un corespondent în asocierea lună-soare..
La naștere primim pe lângă suflet și spirit, așa cred. Datoria noastră este să evoluăm spiritual pe acest pământ. Evoluând spiritual, evoluează spre sferele moralității sufletul. Spiritul primit la naștere s-ar putea să fie unul și același lucru cu ceea ce numim noi destin. Destinul este în mâinile noastre, ale societății, dar și în mâinile celor ce au fost pe pământ! Părinții ne lasă moștenire, la nivel genetic, evoluția lor spirituală. Străbunii pământului și spiritul lor cum ajung la noi?
Dacă un copil primește la naștere spiritul creației și societatea nu-i pune la dispoziție mecanisme de dezvoltare, cultivare și recunoaștere a talentului, acesta se irosește sau persoana este una neînțeleasă prin genialitatea sa și avem în literatură nenumărate exemple.
Îmi vin tot felul de idei aiuristice, în cap. Când spiritul nostru teluric reîntregește spiritul universului, are el dreptul să decidă spre care pământean va fi alături sau spiritul este distribuit după mecanisme haotice sau neînțelese și indescifrabile, pentru muritori, rămânând secrete veșnice ale cosmosului.
Primii oameni au avut spirit? Spiritul este pretutindeni? Spiritul personal se diminuează sau se amplifică, în funcție de ignoranța noastră, respectiv fascinația pentru studiu? Altfel spus, ignoranța noastră produce o latență a spiritului universului? Spiritul personal sigur reîntregește spiritul universal. Se magnetizează particulele și spiritul se transmite ca un fluid invizibil? Nu știu! Dar sunt întrebări fascinante. Poate, undeva pe mapamond, cineva își mai pune astfel de întrebări sau au făcut-o alții înaintea mea și există și răspunsuri în cărți. De aceea îmi doresc să citesc CHEILE MAGICE ALE LUI SOLOMON!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: