Home » Opinii personale » Competențele membrilor unui guvern declanșează bunăstarea națiunii?

Competențele membrilor unui guvern declanșează bunăstarea națiunii?

May 2015
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,140 hits

Cred că pot să declar public că România a fost condusă de guverne habarniste în ceea ce privește evoluția națiunii pe plan economic, social, cultural, etc și dovezile sunt nenumărate.
Înainte de a ajunge în fruntea unei națiuni trebuie să faci, fie și în paralel, ceva cursuri care să-ți deschidă orizontul cunoașterii pe probleme de ordin politic.
Cei ce ne-au condus habar nu au avut că sunt verigile unui întreg.
Am trimis în guvern și în parlament oameni neștiutori de tehnicile de conducere ale unei națiuni, de aceea România rurală este la limita subzistenței, iar tinerii nu au locuri de muncă în domeniul pregătirii de bază.
Cred că avem nevoie de o școală care să formeze oameni politici. La noi, oricine, oricând, dacă are un cont gras în bancă, își poate cumpăra un loc pe listele electorale, evident, cu gândul de a-și recupera investiția.

Paradoxal, facem COMERȚ EXTERN, dar nu avem COMERȚ INTERN! Este un adevăr, căci nu avem locuri de muncă…
Știți de ce a apărut COMERȚUL EXTERN? Pentru a îndepărta surplusul produs de pământuri și muncă, pentru care nu există cerere pe plan local și național. Acest surplus se dă la schimb pentru altceva pentru care există cerere.
”Deschizând o piață mai largă pentru produsele muncii care depășesc consumul local, acest comerț extern încurajează ÎMBUNĂTĂȚIREA PUTERILOR PRODUCTIVE și CREȘTE producția anuală la MAXIM, crescând astfel și venitul real și AVUȚIA SOCIETĂȚII.” – Adam Smith, ”Avuția națiunilor”, pag. 80
Balanța economică a României este negativă, deoarece importurile depășesc exporturile, deci nu MUNCIM astfel încât să avem surplus pe care să-l dăm la schimb. În România, nu există ORGANIZAREA MUNCII.
Noi ne-am angrenat în comerțul extern, fără a susține agricultura și producția internă, ceea ce a dus țara în pragul falimentului prin creșterea datoriei externe. Toate guvernele postcomuniste au fost adepte ale politicii de împrumut, politică complet în defavoarea națiunii române.

Am iar o curiozitate! Cine o opera cu indicatorii economici, sociali? Am dat de formula de calcul pentru INDICATORUL DEZVOLTĂRII UMANE și cred că valorile sale, dacă sunt centralizate la nivel național, pot demonstra clar că nicio guvernare nu a avut ca obiectiv dezvoltarea umană, cel puțin în ultimii 26 de ani.
IDU= X1+ X2+ X3, unde:
X1 = longevitatea
X2 = nivelul de instruire
X3 = nivelul venitului pe locuitor
Nu pot să nu mă întreb ce valori o avea acest indicator în mediul rural și în comunitățile de rromi…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: