Acasă » Opinii personale » Bacalaureatul, între prezent și trecut

Bacalaureatul, între prezent și trecut

iunie 2015
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

29 iunie 2015, încep probele de foc ale examenului național de BACALAUREAT. Le doresc succes tuturor elevilor care s-au înscris la acest examen, care nu este altceva decât un TEST AL MATURITĂȚII INTELECTUALE.
Promovarea bacalaureatului este cununa de lauri a absolventului de liceu, oglinda strădaniei lui pe tărâmul cunoașterii, zi de zi sau în salturi, poate chiar pe ultima sută de metri, dacă fundamentul intelectual exista.
SUCCES, dragi absolvenți de liceu! Fie ca cei buni să-și ocupe locurile meritorii! Fie ca fiecare să ocupe un loc în ierarhia rezultatelor pe măsura strădaniei!
Sunteți la o răscruce de drumuri. Dacă ați pierdut timpul la școală, vă așteaptă un soi de umilință oglindită în spectrul șomajului, drumul străinătății sau o vastă industrie a școlilor postliceale, fie antreprenoriatul și alianța antreprenorială, în cele mai fericite cazuri.

http://www.evz.ro/bacalaureat-2015-subiecte-barem-limba-literatura-romana-rezultatebac2015-roedu.html

Frumoase subiecte… Nu ar trebui să fie două lucrări la fel, prin limita maximă de opționalitate a subiectelor.
🙂 Mi-aduc aminte că, într-un an, la corectare, am avut lucrări identice, slabe și foarte slabe, atât timp cât densitatea era notată cu p, iar scrisul era de semianalfabet cu care statul a cheltuit bani în zadar pentru devenirea lui intelectuală. Deși fenomenul copiatului la bacalaureat a început de prin 1996, anii 2008-2009 au fost anii de glorie ai copiatului la această evaluare națională. Erau subiectele pe site-ul ministerului. Elevii aveau fițuici pentru toate variantele. Erau înfundate toaletele școlilor, la finalul zilei de examen.
Și, oricât am vrea să ascundem această realitate, avem generații de elevi care știu că o cotizație de 100, fie 200 sau 250 de lei în liceele cu fițe, le-a asigurat promovarea bacalaureatului fără dureri de cap. Sistemul de valori a fost complet destabilizat. Se ajunsese ca cei slabi să ia note mai mari decât cei silitori și conștiincioși.
Protocol și protocol… El ar trebui desființat complet!

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/BACALAUREAT+2015/BACALAUREAT+2015+E+oficial+Regulile+examenului+modificate+cu+tre

Felicit ministerul pentru introducerea acestor reguli. Ele nu prejudiciază cu nimic desfășurarea examenelor, doar strică ”ploile” celor ce au sperat că își pot aranja sau cumpăra cu bani acest examen. Circulă un zvon conform căruia cu 700 de euro îți este garantat examenul la matematică. Nici nu vreau să cred că avem în sistemul de educație astfel de oameni și, dacă ei sunt, invit pe cei ce au dat acești bani să facă public numele celor ce s-au dezis de meseria de dascăl și s-au apropiat de cea de vânzător.
Din experiență…
De fiecare dată la asistență, unul din membrii comisiei cere supraveghetorilor ca lucrarea scrisă a lui x sau y să fie prima sau ultima, la predarea topului de lucrări.
Poate a venit vremea să avem examene corecte pentru toți absolvenții de liceu și cei buni să aibă șansa să nu fie depășiți la evaluare de cei cu pile.
🙂 S-ar putea ca supraveghetorii să fie indulgenți și să permită copierea în timpul examenului, pentru a nu ne face de râs în fața altor județe. Întotdeauna există această posibilitate. De multe ori, supraveghetorii se coalizează cu elevii neștiutori de carte și le permit să copieze de pe ciorna vecinului sau permit să le fie dictate anumite răspunsuri din ușa sălii de examen. Dacă cu ani în urmă, când promovabilitatea era de 100%, profesorii supraveghetori făceau asta pentru o pungă de cafea sau o bijuterie din aur, azi o fac gratuit, din teamă că liceele s-ar putea comasa dacă nu au rezultate onorabile la bacalaureat, insistând pe efect, nu pe cauze, din păcate.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: