Acasă » Opinii personale » Concurs la ministerul educației

Concurs la ministerul educației

iulie 2015
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

În România, la angajare în structurile statului, nimeni nu pune accent pe vocația, interesele și aptitudinile candidatului, ci doar pe capacitatea lui de memorare a legilor.
Anul trecut, pe 15 septembrie 2014, când habar n-aveam de urzelile din jurul meu, am participat la concursul organizat de ministerul educației pentru un post de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Relația cu Parlamentul și Partenerii Sociali.
Subiectele au testat doar capacitatea de memorare. Vă mărturisesc că nu pot să învăț ceva rând cu rând, fără să aplic și fără să înțeleg, și nici nu văd utilitatea reproducerii mot-a-mot a unor conținuturi. Nota mea la acest concurs a fost extrem de mică, tocmai din acest considerent. Evident că nu m-am abținut să nu scriu pe foaia de examen că itemii sunt aberanți. Îmi dădeau sigla unui departament și eu trebuia să știu denumirea completă și atribuțiile, condiții în care angajații de prin minister habar nu au ce se-ntâmplă prin școlile din România.
În opinia mea, examenele organizate de ministerul educației sunt aranjate. Niciun om normal nu poate memora legi, la virgulă, în opinia mea.
Eram trei candidate din învățământul preuniversitar și a apărut, sfidându-ne cumva, și un candidat din învățământul universitar. Eu am încercat un dialog cu domnia sa. Părea că este coborât din sfere înalte. A promovat concursul, ceea ce nu m-a uimit, doar că școlile nu au nevoie de consilieri aroganți, ci de oameni deschiși și cunoscători ai mecanismelor școlii,
Câteva aspecte negative…
Ministerul nu avea tipizate speciale pentru concurs. Lucrarea se putea foarte bine înlocui, neavând semnde de identificare ireproductibile. La noi ca la nimeni, cât să lăsăm loc de suspiciuni candidaților. Itemii nu erau demni de ministerul educației. Foaia de examen putea fi confundată cu ciorna, ceea ce mi s-a și întâmplat. De râs și de plâns.
Zilele acelea, eu abia am înțeles legile și așa am aflat că ministerul educației și-a luat oficial mâna de pe școli…
Ce fac consilierii de prin ministerul educației? Au cont de FB? Se poate lua legătura cu ei? Încă învață legile și sunt incapabili să le aplice?

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: