Acasă » Opinii personale » Încălcarea dreptului la liberă exprimare!

Încălcarea dreptului la liberă exprimare!

iulie 2015
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Am venit din București pentru că am promis că ajung la o nuntă și, în plan secund, să mă pregătesc pentru comisia de cercetare disciplinară, întrunită, conform înștiințării, în data de 13 iulie 2015, ora 11.
Cred că trebuia să primesc și decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinară, cât și ce anume din ce am scris pe FB, blogul personal sau forumul educației i-a deranjat… În opinia mea, înștiințarea pare fără nicio valoare, nefiind nicio ștampilă a unității școlare.
Doamna Inspector Școlar General Pintea Mirela, de ce în comisie nu este niciun jurist ISJ?
De ce comisia nu are 3-5 membri din școală și doi observatori externi, alături de un părinte și un elev?
Nu prevede legea! LEN este făcută pe genunchi, cred, dacă lasă profesorii din sistem la mâna directorilor. Bine, comisia asta a mai fost o dată anulată, colegii renunțând la a face parte din ea. De data asta văd că profesorul de sport, profesoara de informatică și liderul de sindicat sunt gata să servească intereselor unei direcțiuni incompetente, unul din directori fiind fost inspector școlar general, deci plin de cunoștințe prin minister, așa cum se laudă chiar domnia sa.
Nu am scris nimic despre colegii mei. Am povestit o stare de fapt prin care am trecut, în rest, sunt doar opinii la adresa sistemului românesc de învățământ, pornind de la cazuri concrete observate în școala mea. Ca să înțelegi un fenomen, faci analiza de la ceva concret. În școală eu mi-am văzut de meseria de dascăl. Nu am intrat în conflict cu nimeni, doar am luat cuvântul în două C.P, Tehnica direcțiunii a fost să stârnească colegii împotriva mea. Eu nu am avut nimic cu corpul profesoral, ci doar cu incapacitatea managerilor de a conduce școala spre evoluție, prin atingerea standardelor calității și ale progresului școlar.
Școala îmi încalcă dreptul la exprimare liberă!
Nu știu cât de vizibile sunt adresele de e-mail ale consilierilor ministerului educație. Nu știu cât de vizibile sunt și adresele parlamentarilor din comisia de educație și nu numai, dar voi încerca să îmi susțin ideile cu dovezi concrete.
Pro TV, Kanal D Romania, Antena 3 Romania, Digi World Romania, Digi Life Romania, Radio Romania Oltenia- Craiova, Radio Europa FM, Radio România Cultural, Radio ZU, Radio Tasha, Radio România Antena Satelor – Pagina oficiala, Radioteleviziunea Severin – Pagina oficiala – vă întreb, este posibil ca unui om să-i fie încălcat dreptul la liberă exprimare, într-o țară care se vrea democratică?

11728798_10206930793006748_3069025841267442051_o

Școala secolului XXI este rudimentară! Eu nu am nimic cu școala în care profesez, ci doar cu spiritul de autosuficiență care dăinuie în ea! Împreună am fi putut provoca ministerul de resort să vadă realitatea, așa oamenii de acolo dorm sau plimbă hârtii, iar noi ne purtăm crucea într-un mediu care uneori nu are nimic de a face cu educația.

Pentru că am o singură viață, nu pot să accept autosuficiența unui sistem perimat. Trebuie să fie o unitate în acțiune și toți copiii să aibă șansa unei educații de calitate. Sunt prea mulți incapabili în vârful ierarhiei, din păcate.
De ce să a
vem acele ghetouri educaționale, așa cum numește colegul nostru Adrian Stoica școlile în care învățarea de carte nu este o prioritate?
Dacă eu am conștientizat beneficiile unei educații de calitate îmi doresc și fac o datorie de onoare din a arăta și altora cât de importantă este învățarea prin descoperire, studiul individual, toate într-un cadru propice dezvoltării psiho-cognitive, personale, sociale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: