Acasă » Opinii personale » Meseria, brățară de aur! (SuperBlog 2015)

Meseria, brățară de aur! (SuperBlog 2015)

noiembrie 2015
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Cu siguranță, nu voi putea niciodată să realizez singură un gard creativ sau un foișor, chiar dacă aș avea la dispoziție cele mai moderne mașini și scule electrice. Ceea ce pot face este să recunosc cât de importante sunt sculele electrice moderne și cât de ușoară fac ele viața celor ce știu să le mânuiască cu îndemânare.

Meseria este brățară de aur! Tata avea pe vremuri un atelier de lăcătușerie. Dădea viață și forme fierului. Zilele acestea m-am gândit că ar trebui să dedic un spațiu memoriei sculelor din deceniile trecute. Evoluția lor este fantastică și asta se datorează celor ce-și pun mintea în slujba binelui comun.

Am acum în memorie mașina de găurit a tatei, șorțul de sudură, aparatul de sudură, bancul, nicovala, ciocanele, toate parcă erau muncite, obosite, învechite, chiar dacă erau noi. Dacă este să compar ceea ce am văzut în atelierul tatei cu ceea ce văd în magazinele de bricolaj și pe site-ul firmei GTools, concluzia este evidentă, trusa unui meseriaș devine comparabilă cu trusa unui doctor și aceste scule electrice dau greutate și valoare meseriei, evident, dacă sunt folosite de un om cu abilități în domeniu.

Am întâlnit în ultimile șase luni meseriași care m-au uimit prin natura muncii lor. Un meseriaș poate face și desface, cu ajutorul unei mașini de găurit și înșurubat cu acumulator, ceea ce a asamblat fără să respecte cota, din varia motive, de obicei externe.

Un aparat de sudură modern nu mai are nimic în comun cu cel din anii trecuți, la fel ca un fierăstrău sau o drujbă. Au fost utile, dar azi sunt depășite… Până și echipamentul individual de protecție de azi este mult mai atractiv decât cel din trecut. Firmele de construcții ar trebui să achiziționeze astfel de echipamente pentru angajații lor.

Cred că totuși mă văd folosind o mașină de tuns iarba, fie ea și Makita. Mirosul de iarbă cosită este inconfundabil.

gtools-logo2Firma GTools vine cu o ofertă largă de echipamente de protecție, scule electrice, unelte de mână, sudare-tăiere, amenajări interioare și materiale de construcții. Furnizorul pune la dispoziție modalități flexibile de plată, evaluarea tactilă a produselor și acceptă returul lor în 30 de zile.

Putem vorbi de eleganță și distincție și în cazul sculelor electrice.

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2015.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: