Acasă » Opinii personale » Pe urmele lui Phileas Fogg… (SuperBlog 2015)

Pe urmele lui Phileas Fogg… (SuperBlog 2015)

noiembrie 2015
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Cum o fi apărut conceptul de călătorie, nu știu… Poate triburile nomade reveneau, din când în când, în locurile pe unde trecuseră și pe care le îndrăgiseră și alții porneau pe urmele lor pentru a se convinge de  veridicitatea frumuseții zonelor ce le fuseseră descrise…

Dacă mi-ar sta în putință, mi-aș dori să vizitez toate țările mapamondului și sunt multe… Deocamdată pot să număr pe degetele de la o mână țările pe care le-am vizitat, în urma studierii unor oferte turistice, extrem de importante în conturarea deciziei asupra destinației turistice.

În anul 2008, după o deplasare extrem de obositoare, am ajuns în Helsingborg, Suedia. Modelul de viață suedez cu care am interferat pe parcursul celor zece zile petrecute în această țară nordică a șters cumva cu buretele nemulțumirea generată de incapacitatea de a convinge grupul să renunțe la fobia de avion.  În vara anului 2010, am zburat spre Paris și m-am despărțit de metropola pariziană cu gândul să revin cât mai curând.  În iarna aceluiași an, am bătut la pas Praga și stațiunea Karlovy Vary și am asociat capitala cehă cu frigul năpraznic, temperaturile fiind în luna decembrie a acelui an de minus nouăsprezece grade. În 2011, am fost în Budapesta, la concertul de muzică clasică patronat de geniul muzical al lui Andre Rieu.  În aprilie 2014, am petrecut două săptămâni fascinante în țara ce l-a dat omenirii pe Hitler, în Germania, țară care a renăscut pe toate planurile, după ororile nazismului. Am vizitat de mai multe ori Viena.

Legat de călătorii am o dorință pe care timpul și bugetul  îmi vor permite să o îndeplinesc sau nu. Mi-ar plăcea ca o dată pe lună să mă urc în avion și să plec spre una din capitalele lumii, pentru un week-end sau pentru câteva ore, fie și doar pentru a vizita un muzeu sau pentru a gusta din preparatele specifice țării. Mai am idei… Să pun în mișcare de rotație macheta globului pământesc și să-l opresc prin marcarea locului, iar locul să devină imediat o destinație de călătorie pentru mine.

oferte-turistice-vacantaMulte din ideile mele ar putea să rămână la stadiul de fantezie…

Ar fi fantastic să pornesc pe urmele londonezului Phileas Fogg, personajul principal creionat de măiestria literară a lui Jules Verne, în ” Ocolul Pământului în 80 de zile„, într-o călătorie riguros organizată de o firmă ce oferă servicii de turism de tipul vacanțe speciale!

Cu siguranță aș ține un #jurnaldecălătorie. Ce aș scrie în jurnalul meu de călătorie?

Ne pregătim să vizităm Londra și să traversăm Canalul Suez, cu gândul la cei ce au pus în practică un proiect util omenirii!  Canalul Suez este situat în Egipt și face legătura între Europa și Asia și a fost inaugurat la 17 noiembrie 1869. Am ajuns în Bombay,  (Mumbai, din 1995), capitala comercială a Indiei, oraș cosmopolit cu numeroase comunități și culturi. Azi, Mumbay este un oraș popular al Indiei și se compune din orașul propriu-zis și din suburbii. Suntem tot pe pământul Indiei, dar de data aceasta în orașul ce găzduiește a doua bursă ca mărime din India, în Calcutta, capitala provinciei federale Bengalul de Vest. După un zbor reușit, am ajuns în Hong Kong, insula ce a fost concesionată de China Marii Britanii, în anul 1898. Azi, Hong Kong este unul dintre cele mai mari centre economice și financiare din lume. Impresionați de feeria metropolei Hong Kong, am pornit spre Japonia, Țara Soarelui Răsare, următoarea destinație din lista personajului lui Jules Verne fiind Yokohama, azi cel mai mare port din Japonia, deși la sfârșitul erei feudale era doar un simplu sat pescăresc. Orașul pe care l-a vizitat Fogg a fost distrus aproape în totalitate la cutremurul din 1923 și, după reconstrucție, a avut din nou un destin nefast, fiind bombardat în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Cu siguranță, tot grupul va păstra vie în amintire cea mai înaltă clădire din Japonia, Yokohama Landmark Tower, inaugurat 1993.

Iată-ne ajunși și în cel de-al patrulea oraș ca mărime din California, San Francisco, ce mai reține parcă viu spiritul căutătorilor de aur. Simbolurile orașului, pe lângă muzee, Pagoda păcii, Turnu Pompierilor, rămân Podul Golden Gate și tramvaiele cu cablu. Aproape de finalul călătoriei, simțim pulsul celui mai mare oraș al SUA, New York, oraș ce păstrează vibrația momentului numirii lui George Washington ca prim președinte al Statelor Unite.

VacanteSpeciale.ro-Londra-250x250Am ajuns la punctul terminus al călătoriei noastre, locul de unde am pornit pe urmele personajului lui Jules Verne. Am revăzut cu plăcere Westminster (Palatul și Abația) și Biserica Sf.Margareta din Londra ce au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Și un student ar putea călători, beneficiind de oportunitățile și facilitățile puse la dispoziție de programul  Work and Travel USA

Cu cât călătorim mai mult, cu atât mai mult cunoaștem oameni, locuri, culturi, comunități…

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2015

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: