Acasă » Opinii personale » Cercul creativității (SuperBlog 2015)…

Cercul creativității (SuperBlog 2015)…

noiembrie 2015
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

Planificarea unei campanii de promovare necesită mai întâi de toate o viziune de ansamblu, pornind de la un potențial al unei stări inițiale A și îndreptându-ne spre o stare finală B în care au fost fructificate toate punctele pozitive ale stării A, dar corectate totodată și punctele negative ale aceleași stări.

Nutrivita-Logo-w1200-300x104Ce am în starea inițială A? Am produse Nutrivita clasificate în următoarele categorii:  nutriție sportivă, managementul greutății, intoleranțe alimentare, dietetică funcțională, gourmet și bio.

Am și o listă de producători ce își comercializează produsele sub numele brandului Nutrivita și anume: ALLERGOBAUCKHOFCEREAL BIOCERELINEDJOKOlifeFILET BLEU,  GERBLE,  GERLINEA,  ISOSTARMODIFASTVALPIFORM

Ce au în comun produsele diverselor firme? Calitatea? Prețul? Piața de desfacere?

Ce prețuri au suplimentele nutritive? Există diferențe de preț de la o firmă la alta?

Ar trebui să-mi răspund la 1001 de întrebări legate de calitatea și eficiența acestor produse, înainte de a creiona campania de promovare.

Edificându-mă asupra stării A aș putea trimite o punte către stare B, fixându-mi scopul și obiectivele, detaliind activitățile, anticipând bugetul și analizând eficiența campaniei, reluând de nenumărate ori ciclul creativității astfel încât, la final, după implementare, starea B să fie una în care și consumatorul produselor Nutrivita le va promova dezinteresat.

Eu până azi nu am auzit despre produsele Nutrivita… Ori nu sunt folosite mijloace de comunicare eficientă, ori produsele sunt noi pe piață, ori nu au raft de desfacere în supermarketuri, etc, putând fi o multitudine de cauze ce fac ca informația să nu ajungă în casele potențialilor consumatori de suplimente nutritive, de exemplu.

Un argument major care să determine potențialii consumatori să acorde atenție produselor Nutrivita ar fi cel legat de existența nenumăratelor E-uri în produsele de raft din hipermarketuri. Se spune că suntem expuși riscului îmbolnăvirii prin consumul unor produse care nu țin cont de raportul procesare – calitate  – preț, primând câștigul, ceea ce face ca pâinea neagră să nu fie neagră, ci doar colorată cu cacao, zahărul brun să nu fie chiar brut, carnea sau mezelurile să fie îndesate cu substanțe care dau dependență la consumul lor, etc, etc… Inconștiența și iresponsabilitatea producătorilor de produse alimentare autohtone sau de proveniență străină nu sunt de dorit și totuși ne izbim de contrariu.

Ce am putea face, în contextul actual? Să consumăm produse mai puțin procesate… Oare o să ajungem să ne întoarcem la cultivarea fără fertilizatori a pământurilor? Oare vom mai putea avea o alimentație sănătoasă, în contextul în care totul se face pe fugă și vizează doar câștigul facil și îmbogățirea peste noapte?

Ar trebui să nu mai cumpărăm produse cu E-uri! Ar trebui să ne îndreptăm atenția spre o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, nu numai noi, ca și consumatori, dar și producătorii de produse alimentare, ca furnizori.

O încercare…
Obiectivul campaniei – poziționarea pe piață a produselor Nutrivita

Publicul țintă – toate categoriile de consumatori

Mesajul: Sănătatea ta depinde de tine. Alege să fii sănătos! Alege produsele Nutrivita!

Canale de comunicare – canale social media sau, ca partener media, toate posturile de radio din țară

Bugetul – costul produselor aflate în apropierea termenului de expirare, cu două luni înainte, astfel încât să fie făcute cadou celor ce intră pe canale social media sau posturi radio și accesează teste referitoare la produsele Nutrivita sau intră în concurs.

Evaluarea – output și out-take

P.S. – Acest articol a fost scris în cadrul campaniei SuperBlog 2015.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: