Acasă » Opinii personale » 6 decembrie 2015 – o zi de neuitat!

6 decembrie 2015 – o zi de neuitat!

decembrie 2015
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Când Moș Nicolae abia ținea evidența cadourilor pe care trebuia să le împartă copiilor cuminți, eu, în miez de noapte, priveam o emisiune extrem de interesantă, PROFESIONIȘTII, pe TVR 1, a doamnei Eugenia Vodă.
Invitatul, unul de excepție, un intelectual de marcă, un ”tânăr octogenar”, doctor, poet, fizician…
Eu cred că emisiunile doamnei Eugenia Vodă ar trebui preluate de toate posturile TV și difuzate la ore de acces general, nu la ore târzii, ca emisiunile cu trei de X, obscene sau cu conotații fel de fel…

Din peripețiile zilei de 6 decembrie 2015…
Am tot primit invitații la cursuri de dans, în ultimele trei săptămâni. Azi, m-am gândit să văd despre ce este vorba. Și nu vreau să vă spun că acele așa-zise cursuri se desfășurau într-o clădire care avea la parter afișe cu fete dansatoare la bară. Am coborât din taxi și curiozitatea m-a împins să urc la etaj cu așa zisa instructoarecare ce arata oarecum ciudat. Nici urmă de echipe de dans. Doi bărbați erau la o masă. Am făcut stânga împrejur urgent și am plecat cu același taxi cu care m-am dus.
Am făcut și o fotografie, din exterior. Vreau să verific la poliție dacă instructoarea are sau nu avize de instructor de dans.
În concluzie…
Cursurile de dans trebuie să fie în spații deschise, vizibile și cei ce le fac să aibă avize și ore de program făcute publice.

Din bucuriile zilei de 6 decembrie 2015…
Când îl citeam pe Creangă, mă gândeam cum arăta Ceaslovul din care învăța în copilăria sa, cel în care prindea muște… Azi am avut bucuria să țin în mână un Ceaslov. Hazardul, mi-a împins pașii spre o biserică foarte frumoasă din oraș. Făcusem pe Moș Crăciun și mă întorceam spre casă. Eram curioasă să văd dacă pictura lui Tătărăscu a intrat în atenția oficialilor BOR și dacă Biserica Grecescu beneficiază de restaurare murală. Nici vorbă, dar atmosfera în biserică era extrem de primitoare. O măicuță tânără, cu zâmbetul pe buze, m-a încurajat cu privirea să zăbăvesc în spațiul monahal. Am vrut să cumpăr acatistul Sfântului Nicolae, sfânt față de care am o anume bucurie interioară, fiind primul sfânt care mi-a atras atenția și știu momentul, în timpul slujbei de oficiere a căsătoriei. Când preotul ne-a cerut să alegem praznicul de cununie și când în biserică a răsunat numele Sfântului Nicolae am simțit o anume vibrație și am repetat în gând de vreo câteva ori numele Sfântului Nicolae. Nu am realizat atunci că și cuvintele au energia lor, ci mult mai târziu. Nu știam mare lucru de sfinți, la ora aceea.
Revenind la ziua de azi, măicuța mi-a spus că nu știe unde sunt acatistele, dar că-mi împrumută cu drag o carte bisericească, pentru a citi din ea. Zis și făcut și am avut ocazia să-mi îndeplinesc o dorință mai veche, să citesc dintr-un ceaslov, în tihna și liniștea unei biserici pe care, neașteptat, am găsit-o deschisă.
Concluzia zilei…
Măicuțele ar putea colabora cu bisericile, astfel încât spațiile monahale să fie deschise pe tot parcursul zilei.

Gândurile după-amiezii, după ce am văzut filmul despre Isus și discipolii săi, difuzat azi de postul TV – Kanal D…
***Cred că Dumnezeu și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o, sacrificându-și unicul fiu iubitor și căutător necontenit al adevărului.
***Omenirea nu a învățat nimic din exemplul fiului dispus să preia păcatele omenirii, fără să invoce puterea tatălui divin.
***Poți avea încredere, dar nu poți avea credință pe puterile altuia, ci doar pe ale tale. (M-a impresionat Iuda, în final).

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: