Acasă » Opinii personale » Vise de noapte…

Vise de noapte…

ianuarie 2016
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.532 hits

 Visele sunt o manifestare a subconștientului, cu siguranță. Privind în trecut și prin visele mele, toate corelate cu evenimentele care au avut loc, încep să fiu convinsă că subconștientul anticipează pericolul, în special, dar și oportunitățile, fiind un culoar dinspre noapte spre zi, un mesaj codificat pe care subiectul trebuie să-l decodifice, făcând asta în funcție de capacitatea sa neurolingvistică.

Din când în când am notat visele de noapte într-un jurnal, apoi am început să fac o preocupare din a consemna visele, într-un caiet special, de prin 2012. Din 2015, am început să redau o parte din vise pe contul de FB. Rămâne să-mi recuperez caietul de vise și să adun cu migală postările referitoare la visele mele de noapte și de prin forumul educației. Am să mut jurnalul viselor de noapte pe blog, pe acest topic.

Un vis pe care l-am postat pe FB, 8 aprilie 2015:

În vis, fostul director de la BJATM Mehedinți, azi septuagenar, încerca să mă lovească cu o forță ieșită din comun și cu o ură imprimată pe chip. Credința mea era atât de mare, în vis, încât omul nu mă putea atinge, timp în care o altă persoană, reală în planul vieții de zi cu zi, nu ezita să își arate uimirea față de forța mea de a respinge cumva mental loviturile. Părea dezamăgită persoana în cauză…
Bărbatul era îmbrăcat în negru, iar femeia care privea și ea stătea rezemată de un gard.
Ce vis!

În noaptea trecută, 13 spre 14 ianuarie 2016 am avut un vis ciudat. Parcă eram protagonistă într-un film nazist. Așa aveam impresia, în somn. Eram într-un tren. Abia urcasem. Eram eu, fiul meu și mama. Doi ofițeri cărora nu le vedeam fețele ne obligaseră pe mine și pe fiul meu să ne așezăm pe scaune. Eram cumva la mijlocul vagonului de tren. Mama rămăsese în picioare și avea un geamantan la picioare. Era geamantanul ei. Dintr-o dată, în jur au apărut pete de sânge, pe scaune, pe pereți. Și pe geamantanul mamei erau două pete mari de sânge. Dintr-odată, cineva mi-a pus în mână un cuțit plin de sânge. Eram speriată și vroiam să-l spăl. Mama cred că mi-a luat locul, iar eu căutam cu înfrigurare o baie. În spatele vagonului, câțiva călători m-au direcționat spre baie. Am ocolit până am găsit toaleta. Era curată, spațioasă, cu totul alb, cu geamuri curate, atât de curate că vedeam totul. Dincolo de geamul toaletei erau trei femei. Am spălat cuțitul și m-am spălat pe mâini. Aveam nevoie de hârtie să mă șterg pe mâini și am găsit-o, după ceva căutări, bine împăturită, frumoasă și curată. M-am trezit… Rețin faptul că ascunsesem cuțitul în pardesiul negru și mă ferisem și de cele trei femei, nedorind să fiu văzută la baie.

Efect: În aceeași zi am aflat că fiul meu a făcut o entorsă, pe pârtie, fiind la Predeal. Sângele împrăștiat înseamnă veste rea, probabil…

În aceeași noapte, am mai avut un vis… Simțeam cum o forță întunecată se îndrepta spre mine, exercitând o anume presiune, iar la reacția mea de repulsie în așteptare s-a risipit. În general visele mele sunt frumoase. Nu am mai avut un coșmar de prin 2012 sau 2013, când simțeam în somn că o forță nevăzută dă cu mine de toți pereții. Cu cât mă izbea mai tare cu atât mai mult eu conștientizam că sunt puternică.

Vise de noapte!

Privind în urmă, constat că unele vise chiar au fost premonitorii. Cu mulți, mulți ani în urmă, visasem că mergeam pe coate pe pământ uscat, urcând. Într-un final, după un efort epuizant, în vis, am ajuns la o pajiște. De unde să fi știut eu atunci ce lecții mă așteaptă pe planul devenirii psiho-socio-cognitiv-emoționale?!

Tot cu mulți ani în urmă, am visat că merg pe o un drum șerpuit, ca o cale ferată, că drumul este întunecat, dar punctul luminos la care trebuia să ajung era încurajator ca să nu abandonez calea.

Multe din vise îmi vin în minte.

În noaptea 1 spre 2 februarie 2016 am visat că eram la un ghișeu și cumpăram de 100 de milioane 20 de mii de euro. Ciudat a fost că am primit euro și am rămas și cu leii. Număram banii, cu plăcere vădită.

Efect: În data de 2 februarie, în CP al clasei XI C, un coleg de catedră a urlat din senin la mine și mi-a adus acuze nefondate. Banii înseamnă vorbe, probabil…

În noaptea de 3 spre 4 februarie 2016 am visat o femeie care vroia cu orice chip să-mi schimb ținuta. Mi-a dăruit o rochie superbă, culoarea piatra soarelui. Mama sau aceeași femeie m-a ajutat să mă schimb. Renunțam la o jupă sau ceva de genul acesta. Cu cât mă priveam mai mult cu atât mai mult îmi plăceau rochia și culoarea ei. Avea buzunare false și pe o parte și alta câte doi nasturi.

Efect: Azi, 4.02, am fost și mi-am cumpărat un costum și o pereche de ghete. 🙂

În luna martie a.c. am avut un vis ciudat. Un șoblan imens îmi producea o repulsie nemaipomenită. Mă zbăteam să scap de el, mișcând piciorul în aer. Interesant era că nu putea să-mi facă rău, doar forțe invizbile ținându-l la nivelul labei piciorului. Nu mă mușca, doar îmi producea repulsie…

Mi-am adus aminte de acest vis deoarece azi-noapte, 8 spre 9 iulie, am visat vreo 4-5 șobolani la picioarele mele, morți. Abia așteptam să îmi inving teama și să pășesc peste ei. La orizont am văzut câteva garduri și apoi măreață și impunătoare o biserică albă… Mă bucuram că o văd.

Efect: Evoluție spirituală 🙂

prin august 2016

Eu și în vis gândesc! 🙂 Eram în mijlocul deșertului și mă apropiam, pas cu pas, de un cal alb. Mă întrebam în vis ce caută un cal alb în deșert. Numai prin deșert nu mă visasem… 🙂 Era frumos peisajul.

8-9 octombrie 2016

Ieșeam dintr-un magazin, împreună cu o femeie. Eu aveam două plase și femeia un cărucior plin cu cumpărături. Eu am lăsat plasele și i-am împins căruciorul femeii. Am plecat împreună, fără bagaje. La întoarcere spre magazin ploua mărunt. În drum, pe jos am văzut câteva cuțite. Erau din loc în loc. M-am aplecat să le iau. Le luam, le priveam și i le dădeam femeii. Unul din ele era mic. Altele erau obișnuite, iar cel de a-l șaptelea, căci șapte cuțite am găsit în drumul meu, avea un design aparte. Mi-aduc aminte că i-am pipăit lucrătura înainte de a i-l da femeii. Nu am mai găsit nici plasele și nici căruciorul în curtea magazinului.

Efect: M-am gândit la dușmanii mei…

13-14 octombrie 2016

Era foarte multă lume pe stradă. Murise vecinul nostru, doctorul Nistor (mort de altfel de anul trecut). Era o mașină ce o făcea o groapă în fața curții vecinului din față. Acolo urma să fie îngropat defunctul. Eu eram îngrozită ca s-ar putea ca stradă să devină cimitir și mă miram de ce nimeni nu se revoltă. Apoi, în vis, cineva strângea bani pentru familia mortului. Eu nu aveam bani. Un bărbat mi-a dat un teanc subțire cu bancnote. Hârtiile erau noi. I-am dat mamei o bancnotă nouă de 10 lei și i-am spus să pună ea banii, eu refuzând să fac ceea ce făceau toți.

Au dispărut toți și aveam în brațe o floare albă complet. Eram uimită de ea. Vroiam, dar nu știu dacă am  pus-o pe scările din fața casei sau am luat-o în casă.

Efect: …

 5 spre 6 noiembrie 2016

Eram la fostul meu domiciliu… Erau acolo o femeie mai în vârstă și un bărbat mai tânăr. Stăteam în pat. Bărbatul mi-a luat mâna între mâini și am simțit un fluid energetic, de la el spre mine. Ridicându-mă din pat, m-am trezit cu zahăr într-o poșetă. Am mers la bucătărie. Am pus zahărul pe farfurie și dintr-o tigaie cu două ouă frumos prăjite am pus unul peste zahar și abia așteptam să mănânc. Mintea-mi lucra și în vis și mă gândeam că eu nu suport amestecarea gusturilor, cum de pot să mă bucur de un așa ”ospăț”. 🙂

14 spre 15 noiembrie 2016

Ce vis! Îl uitasem și mi l-am adus aminte. Țineam deasupra capului unui curcan. Parcă nu-l vedeam, doar îi simțeam ghearele. Mergeam cu el să i-l dau fostului meu soț. Nu aș fi vrut să mă vadă nimeni și, totuși, în fața blocului erau câteva persoane din școală. Parcă le văd pe L.C., C.C. râzând. Eu abia așteptam să scap de curcan, deși parcă nu-i simțeam greutatea. 🙂

10 spre 11 decembrie 2016

Porumbei albi treceau prin gard, de parcă nu ar fi avut corp fizic, și din curtea vecină își luau zborul,  reținându-mi atenția cu zborul lor deasupra curții noastre.

24 spre 25 decembrie 2016

Mama făcea maiaua pentru pâine, în curte. Stăteam lângă ea și dintr-odată i-au crescut două pâini frumoase, gata coapte. Am luat de pe margine o mică bucățică, ieșită din întreg. Cineva din curte îmi spunea să mănânc mai multă, dar nu l-am ascultat. Parcă era un bărbat cu două femei, ce ședeau pe o pătură la umbră. Eram uimită în vis deoarece o porțiune din grădină era săpată și câteva fire de ceapă verde îmi făceau cu ochiul.

30 spre 31 decembrie 2016

Simțeam că mi se desprinsese o fațetă de la un dinte. Ca prin miracol, am reușit să o pun la loc, dintele recăpătându-și forma și vitalitatea avute anterior incidentului, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

martie 2017

urma să primesc două fețe de masă de un alb imaculat…

31 martie spre 1 aprilie 2017

Aveam în față un panou cu cifra șapte care se repeta de patru ori… Fiecare cifră era în pătrățelul ei distinctiv, toate fiind în linie dreaptă.

17 spre 18 aprilie 2017

O femeie îmi arăta sticle pline cu apă. Din una beam deja…

23 spre 24 aprilie 2017

Lumânări aprinse, foarte multe. Vedeam lumina lor ce părea că se contopește într-un întreg.

26 spre 27 aprilie 2017

Erau trei, patru doctori la poarta vecinei mele. Spun doctori pentru că aveau halate albe. Ciudat era că scoteau ceva din curte, panouri mari ce se rezemaseră până atunci pe gardul comun dintre case, cărând cu efort.

Efect..,

Adran, elevul participant la Olimpiada Națională de Protecția mediului de la Baia Mare m-a anunțat că a luat 9,80 la proba practică.

5 spre 6 mai 2017

Visasem că găsisem o cheie cu brelocul o icoană. De fapt, așa arată cheile de la mașina mea.

27-28 iunie 2017

Eram în casa foștilor mei socri. Găsisem un piepten și ieșisem afară, pieptănându-mă, așa cum îmi place să fac de obicei, dându-mi părul peste capul aplecat. După ce m-am pieptenat, i-am dat pieptenele fostului meu socru, care l-a luat. Am observat atunci că avea dinții tociți.

Nu știu ce semnificație poate avea acest vis. Poate m-am detașat de toate câte au fost și pe care le-am descoperit prin intermediul capacităților extrasenzoriale, deși totul mi se pare elucubrant. Oamenii aceia nu mi-au zis niciodată ”dă-te mai încolo!”, iar eu nu am petrecut cu ei niciodată alte clipe în afară de a sta la masă împreună. Mi-aduc aminte că fosta mea soacră se umplea de broboane de apă când mă vedea, în ultimul timp, iar eu puneam asta pe seama căldurii. Cineva le-a citit tot ce-am scris pe forumul educației, mai mult ca sigur, deoarece am observat anumite schimbări de situație, în bine. 🙂 Poveste și de poveste, serios!

2-3 iulie 2017

Îmi aranjam într-o debara niște papuci și pantofi. Privindu-i, mă întrebam cum de i-am purtat… 🙂 🙂 🙂

Cred că am încheiat un capitol din viața mea, unul pe care alții l-au trăit în locul meu, căci eu habar nu am avut de ițele țesute în jurul meu de minți bolnave de ură, doar pentru că s-au regăsit descriși în posturi reale pe forumul educației. 🙂

8-9 iulie 2017

Am avut un vis care ar trebui să mă împingă la decizii. Eram la școală. Pe holuri m-am întâlnit cu câteva colege. Eram uimită să constat că una era pe targă. O duceau intr-o sala de clasă… La plecare, pe unde treceam, în urma mea, apărea foc liniștit, nu din cauza mea, ci din cauza vegetației moarte si a căldurii… Eram în căutarea unui drum, deoarece eram conștientă că pe acela nu mă mai pot întoarce. Mi-au arătat niște oameni alt drum. Erau parcă pe o combină de treierat. Era un drum printr-o pădure verde si răcoroasă. Mie mi se părea că sunt mai multe cărări posibile. Eu căutam soarele, nu umbra.  M-am trezit…

27-28 august 2017

Eram la Roma și toate grupurile statuare prinseseră viață… Era ca-n povești totul. Este unul din cele mai frumoase vise pe care le-am avut.

29 august 2017

Eram în fosta locuință. Pe jos nu mai era parchet, ci pământ. Un șarpe subțire și lung m-a strâns de picior. Credeam că s-a încolăcit pe picior, dar nu, se-ndepărtase de mine. În cameră era un bărbat. Am strigat să-l omoare. A ezitat, dar până la urmă a reușit, având o sapă-n mână. Apoi m-am gândit, în somn, că poate era mai bine să-l fi eliberat într-o pădure. Am plecat de acolo…

Efect…

Cred că am rămas doar cu înțelepciunea desprinsă din cei 23 de ani de căsnicie, restul nu mai există… Am reușit să mă iert eu pe mine pentru că am stat atât amar e vreme lângă un om pe care nu dădeam nici măcar doi bani. 🙂 Este și acesta un păcat…

21 spre 22 noiembrie 2017

Mă pregăteam să plec cu bicicleta. La un moment dat, în partea mea dreaptă era o haită de câini frumoși, mai mici și mai mari. Din haită s-a desprins o cățea și, ca să mă apăr, am pus bicicleta de a doua. S-a urcat pe roțile bicicletei. Eu împingeam bicicleta și mă gândeam cât timp să o mai las așa până când să o dau la o parte și să urc pe bicicletă. Ceilalți câini stăteau toți adunați și priveau. 🙂

Efect…

Cred că este vorba despre o femeie fără scrupule. 🙂

5-6 ianuarie 2018

Nu știu de ce, dar mergeam în genunchi. Mă căzneam să ajung într-un salon mobilat regal. În spatele meu era o femeie. Mă incomoda, mă agasa prezența ei. Trebuia să urc o treaptă ca să ajung în acel salon și, urcând, am izbutit să scap de femeia care mă ținea pe loc.

3-4 februarie 2018

Intrasem rapid într-o cameră și o lumânare arsă trei sferturi s-a stins. Era în mâna unei femei. Nu-i vedeam chipul. Mi-a părut rău, dar mi-am dat seama că nu am ce face și am plecat de acolo. Era aproape întuneric.

Am omis să mai trec visele. Pe unele le-am scris. Toate sunt interesante…

octombrie 2019

Când m-am mutat în apartamentul din Luică, am avut un vis care mi-a dat indicii prețioase.

Am visat că femeia cu care stau este ca mama. Îmi spuneam în vis că mă simt ca pe Carpați, mutându-mă dintr-o cameră în alta, după bunul plac.

22-23 sugust 2019

Eram într-o cameră. Mă trezisem și eram uimită de locul în care mă aflam. Părea casa foștilor socri, dar mult mai mare. Am ieșit din cameră și am trecut prin fața mai  multor uși. Vedeam chipuri cunoscute, dar nu le-am reținut numele. Aproape de ieșire, în partea dreaptă, într-un pat mare era Florin. Am trecut repede mai departe. În camera din stânga erau trei paturi, două pe aceeași latură, iar pe laura opusă, unul. În primul pat era mama, într-o dungă, supărată. Stătea ca atunci când eu am obținut divorțul, fără vlagă, perioadă în care acuza dureri de trigemen. În patul celălalt era Leo, dar mai mic. Dormea pe o pernă înaltă. Pe el am vrut să-l iau de acolo, dar m-am temut că nu voi reuși să părăsesc casa dacă va face zgomot. În ultimul pat era Doina, sora mea. Stătea ca struțul, cu capul în pernă. Am ieșit, dar nu știu dacă l-am scos pe Leo de acolo.

5-6 septembrie 2019

Ce vis! Eram cu mama și ea a spus să trecem printr-o apă. M-am trezit singură în apa până la gât, plutind contra curentului. Parcă făceam pluta pe spate. În sensul de curgere a apei trecea parcă lână. Nu mi-a fost frică, dar m-am întrebat ce voi face, ce soluții pot să găsesc. Mi-am dat seama că mama nu este cu mine și că sunt singură. Doamne, și ca prin minune m-am trezit lângă niște oameni, nu știu cum, știu că eram uimită că scăpasem din apa care părea că mă duce spre nicăieri.

17-18 septembrie 2019

O vedeam ]n vis pe mama. Semăna cu Vitoria Lipan, îmbrăcată în negru, ca o imagine dintr-un tablou. Îi reproșam că vrusese să mă declare nebună pentru o ”prăpădită” de casă și îmi prea rău, în vis, că spuneam o prăpădită de casă.

6-7 octombrie 2019

Eram într-un magazin tip IKEA. Vroiam să-mi iau cearceafuri. Am luat unul de pe un pat supraetajat. Mă ajuta o femeie, dar era mai scundă, așa că am tras cearceaful spre mine și am rămas cu el în brațe. Inainte de a ieși, am observat că cineva privea un tablou. L-am privit și eu. Era întunecat și nu înțelegeam nimic din el. La un moment dat, totul s-a luminat. Era un soi de roboțel, care lumina totul și care mi-a făcut vesel cu mâna. M-am îndreptat spre casă. Căutam femeia cu care venisem, dar nu mai era. M-am trezit…

Luna noiembrie 2019

Am visat o femeie cu bustul gol. Intr-un final, avea un sutien.

Decembrie

Am visat multe monede. Mă miram  de unde apăruseră. Erau de 1 si 2 euro…

20-21 decembrie 2019

Un vis ciudat. Eram cu Elena. Ea conducea mașina mea. În față era un obstacol și coliziunea era evidentă. Am pus mâna pe volan și nu știu ce am făcut căci am început să zburăm. Mă rugam să nu ne izbim de obstacole. La un moment dat am plonjat  în apă. Apa era aproape de plafonul mașinii. I-am spus Elenei  că murim dacă ușa nu se deschide. Parea resemnată… Știu că eu am deschis portiera și am ieșit la suprafață.

27 octombrie 2020 – a murit fostul soț, Ionescu Florian Nicușor… Știu doar că în ziua cu pricina am avut Consiliu Profesoral pe whatsapp, în Colegiul Național Victor Babeș, unde eram detașată. Folosisem un ruj roșu, deci nici vorbă de durere. O suportam pe Kirsteuer cu stoicism. Divorțasem de cinci ani. Am avut părere de rău ca după orice ființă plecată spre celălalt tărâm. Durerea urma să o retrăiesc la intensitatea celei din 1995, la moartea surorii mele.

Trebuie să caut visele din 2019-2021.

4 aprilie 2020 – vis postat pe FB si preluat azi, 4 aprilie 2021

Cred că am avut unul din cele mai frumoase vise posibile. Eram în sfera aurorei boreale. Era o frumusețe de nedescris în cuvinte. Erau in cerc piscurile unor munți si fiecare munte avea și o… aură energetică, cu propria auroră boreală. Nu aș fi vrut să plec de acolo. 🙂 Cu siguranță, am în suflet feeria aurorei boreale. :

21 spre 22 martie 2021

Constat că nu am mai avut vise semnificative, dacă nu le-am scris. Dacă stau bine să mă gândesc, cred că mai am câteva vise notate pe un caiet special, dar nu mi-am făcut timp să le scriu pe blog. În dimineața aceasta trebuia să fiu la CNVB la ora 7.30, la asistență – examenul de simulare bacalaureat, dar eu abia la 7.09 m-am trezit dintr-un vis care mi-a reținut atenția. Eram cu o fostă amică E.R. intr-o încăpere, în semiumbră. Stăteam pe niște fotolii, față-n față. Era ceva ce nu-mi plăcea în acea atmosferă, poate semiîntunericul. La un moment dat, cineva a bătut la ușa. E.R. nu vroia să deschidă ușa. La insistențele mele, a tras perdeaua și a deschis ușa. Am ieșit și eu la aer și mă bucuram de peisaj, mai ales că înăuntru, la ieșire, mi s-a părut că era fum, fum ca de țigară, deși noi nu fumam în vis. Afară, E.R. vorbea cu o persoană. Parcă era desculță E.R. și asta mă mira. Când m-am uitat la ceas era 7.09. M-am gândit să sun la liceu și să anunț că întârzii, dar mi-a luat-o înainte domnul director adjunct. 

31 martie spre 1 aprilie 2021

Un vis destul de ciudat! Este a doua oară când îl visez pe Donald Trump. Prima dată a fost la începutul pandemie, stătea cum stă o mamă la capul copilului înainte de culcare. Acum l-am visat că mă ținea de mână, dar tot încurajator. Vise de noapte…

24 spre 25 aprilie 2021

Un vis destul de interesant… Eram în Severin și aflasem că îmi anulaseră titulatura, mama cu fostul director Busuioc. Eram îngrozită de mama. Ea anunțase la liceu că am părăsit domiciliul. Mă rog, îmi făceam tot felul de planuri de acțiune, cum să-mi recuperez ce anulaseră… Apoi acțiunea s-a mutat în CTD. Era la fel de cenușiu decorul. Pe hol, lângă cabinetul directorial, la un strung, erau trei persoane, CC, FC și PM. Le reproșam că au îndrăznit să-mi anuleze titulatura. 

1 spre 2 noiembrie 2021

Pare că nu am mai avut vise care să-mi rețină atenția în ultimele luni, până la început de noiembrie…

Era un peisaj de toamnă. Trecusem pe lângă o femeie mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată, care era foarte frumoasă, apoi m-am așezat pe banca răsărită în fața mea, ca și cum aș fi privit cerul. Mi-era cumva jenă să nu-mi intre în cadru femeia care avea și o siluetă demnă de invidiat.

2 spre 3 noiembrie

Păianjeni uriași… Unul era fix și celălalt în mișcare pe peretele camerei în care locuiam.

19 noiembrie 2021

Un vis trăsnit! Era ziua fostului soț. Țopăia, într-un joc absurd. Prietenul lui, plecat de curând la stele vroia să-i facă o surpriză și, culmea, îmi făcea avansuri. Îl respingeam și mă miram de comportamentul lui. Realizam în vis că este mort. Îmi spunea să merg cu mașina să aduc surpriză pentru fostul soț. Apoi eram acasă, în Severin, pe balcon. O vedeam pe vecina mea Victoria N. fericită. Leo era mic și parcă avea bubatul. M-am trezit din acest vis ciudat!

Nu am mai avut vise semnificative până în urmă cu o lună de zile, în ianuarie 2022

Am visat-o pe bunica fiului meu, mama fostului soț și soacra mea pentru 23 de ani, Constanța Ionescu. A fost un vis coșmar. Cineva îi dăduse cu ușa peste față. Leșinase și doi bărbați erau lângă ea. Eu eram într-o altă încăpere și nu puteam interveni. Ușa mea era încuiată.

Am aflat că bătrâna era în spital. Am interpretat visul că premonitoriu decesului soacrei mele. În 20.02.2022 s-a stins din viață în apartamentul din Aleea Castanilor, Severin. Dumnezeu să o primească în lumina lui!

6 martie 2022

Doamne, acum dacă stau să mă gândesc, toată acțiunea din visul din ianuarie se petrecea în casa copilăriei, pe Carpați, inainte de a fi demolată și unde a fost ridicată casa actuală. Eu bănuiam că este fosta mea soacră, dar putea să fi fost chipul surorii mele, sora mea dragă care în data de 27 februarie 2022 a murit fulgerător, în brațele mamei. Acum tot reconstitui visul. Văd holul de la intrare, apoi camera în care eram eu și din care nu puteam interveni.

Acum îmi vine în minte și visul povestit de soră-mea, plecată prea repede la Ceruri, Grecu Doina (Ioana Melania – nume de botez) vis care a făcut ca mintea să nască apoi să alunge un gând fulger. Mi-a spus că visase trei femei în vârstă care intraseră în curte pe porțile mari, deschise. Le-a dat afară urgent, mirându-se cum au îndrăznit să intre. Eu i-am spus că trebuia să le invite în casă, fiind ursitorile și fugitiv mi-a trecut prin minte un gând pe care l-am alungat imediat ca fiind o maximă idioțenie.

Doamne, ce durere! Gândul acela s-a adeverit!

Iunie 2022

Nu mai știu data, dar am visat-o pe soră-mea că mă trezește, atingându-mă.

Pe 19 iunie am plecat din Severin spre București, iar pe 27 iunie sufletul mamei a plecat în căutarea veșniciei. Un adevărat coșmar și așa am pierdut în patru luni pe soră-mea și pe mama. Pe Carpați sunt două tablouri în geam… 😥😥😥

1 octombrie 2022

În noaptea ce a trecut am visat-o pe mama acasă, pe Carpați. Nu murise și îi spuneam fratelui meu că trebuie să anunțăm că nu este moartă. Era o mogâldeață neagră în sufragerie. Parcă nu o vedeam. Ciudat vis!

4 spre 5 noiembrie 2022

EraM iar pe Carpați, dar eram pe acoperișul fostului spațiu unde tata creștea nutrii. Nu doream să cobor. În curte parcă era mama.

ViSul îmi aduce aminte de un altul. Mergeam numai pe acoperișuri. 🤣🤣🤣 Nu mai știu anul, dar parcă este și acum aevea.

11-12 decembrie 2022

L-am visat pe inspectorul de la ISJ MH, Alin Tomoescu, și pe liderul de sindicat, John, Ion Zoican. Cel din urmă se chinuia să mă convingă că nu am formulat bine cererea pe care ei o analizau. Evident că nu s-au înțeles cu mine. 🤣🤣🤣

30-31 decembrie 2022

Visul din noaptea aceasta a fost straniu. Eram pe Carpați, acolo unde am domiciliu după divorțul din 2015, când am redevenit Grecu Liliana din Ionescu. În curte erau mulți oameni. Cineva m-a chemat afară să salut doi copii. Am vorbit cu ei… Dincolo de gard erau trei elevi din Liceul Teoretic George Călinescu. Cineva le făcea poze… Apoi aveam o temere. Urmă ca Doina Grecu (decedată, în realitate) să fie îngropată, deși era vie. Mama spunea că trebuie să tac. Pe ea nu o vedeam. Soră-mea era suplă, iar eu incercam să vorbesc cu preotul. O aiureală de vis! M-am trezit…

19 spre 20 februarie 2023

Sunt în Drobeta Turnu Severin. In 18 a fost parastasul de un an de la decesul surorii mele. Am avut un vis care mi-a reținut atenția.

Eram pe Carpați. M-am trezit, în vis, din cauza gălăgiei. Soră-mea și mamă-mea, ambele decedate în 2022, făceau zgomot să mă trezesc. Când am ieșit din camera mea cu balcon am coborât pe scări și ele stăteau în spatele meu. La parter era plin de apă curată, iar ele mă îndemnau să ajung și să deschid ușa de la intrare. Și am pornit prin apă curată spre ușă, dar m-am trezit uluită de acest vis.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: