Acasă » Opinii personale » Vise de noapte…

Vise de noapte…

ianuarie 2016
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 3.344 de urmăritori

Statistică

  • 29.152 hits

Visele sunt o manifestare a subconștientului, cu siguranță. Privind în trecut și prin visele mele, toate corelate cu evenimentele care au avut loc, încep să fiu convinsă că subconștientul anticipează pericolul, în special, dar și oportunitățile, fiind un culoar dinspre noapte spre zi, un mesaj codificat pe care subiectul trebuie să-l decodifice, făcând asta în funcție de capacitatea sa neurolingvistică.

Din când în când am notat visele de noapte într-un jurnal, apoi am început să fac o preocupare din a consemna visele, într-un caiet special, de prin 2012. Din 2015, am început să redau o parte din vise pe contul de FB. Rămâne să-mi recuperez caietul de vise și să adun cu migală postările referitoare la visele mele de noapte și de prin forumul educației. Am să mut jurnalul viselor de noapte pe blog, pe acest topic.

În noaptea trecută, 13 spre 14 ianuarie 2016 am avut un vis ciudat. Parcă eram protagonistă într-un film nazist. Așa aveam impresia, în somn. Eram într-un tren. Abia urcasem. Eram eu, fiul meu și mama. Doi ofițeri cărora nu le vedeam fețele ne obligaseră pe mine și pe fiul meu să ne așezăm pe scaune. Eram cumva la mijlocul vagonului de tren. Mama rămăsese în picioare și avea un geamantan la picioare. Era geamantanul ei. Dintr-o dată, în jur au apărut pete de sânge, pe scaune, pe pereți. Și pe geamantanul mamei erau două pete mari de sânge. Dintr-odată, cineva mi-a pus în mână un cuțit plin de sânge. Eram speriată și vroiam să-l spăl. Mama cred că mi-a luat locul, iar eu căutam cu înfrigurare o baie. În spatele vagonului, câțiva călători m-au direcționat spre baie. Am ocolit până am găsit toaleta. Era curată, spațioasă, cu totul alb, cu geamuri curate, atât de curate că vedeam totul. Dincolo de geamul toaletei erau trei femei. Am spălat cuțitul și m-am spălat pe mâini. Aveam nevoie de hârtie să mă șterg pe mâini și am găsit-o, după ceva căutări, bine împăturită, frumoasă și curată. M-am trezit… Rețin faptul că ascunsesem cuțitul în pardesiul negru și mă ferisem și de cele trei femei, nedorind să fiu văzută la baie.

Efect: În aceeași zi am aflat că fiul meu a făcut o entorsă, pe pârtie, fiind la Predeal. Sângele împrăștiat înseamnă veste rea, probabil…

În aceeași noapte, am mai avut un vis… Simțeam cum o forță întunecată se îndrepta spre mine, exercitând o anume presiune, iar la reacția mea de repulsie în așteptare s-a risipit. În general visele mele sunt frumoase. Nu am mai avut un coșmar de prin 2012 sau 2013, când simțeam în somn că o forță nevăzută dă cu mine de toți pereții. Cu cât mă izbea mai tare cu atât mai mult eu conștientizam că sunt puternică.

Vise de noapte!

Privind în urmă, constat că unele vise chiar au fost premonitorii. Cu mulți, mulți ani în urmă, visasem că mergeam pe coate pe pământ uscat, urcând. Într-un final, după un efort epuizant, în vis, am ajuns la o pajiște. De unde să fi știut eu atunci ce lecții mă așteaptă pe planul devenirii psiho-socio-cognitiv-emoționale?!

Tot cu mulți ani în urmă, am visat că merg pe o un drum șerpuit, ca o cale ferată, că drumul este întunecat, dar punctul luminos la care trebuia să ajung era încurajator ca să nu abandonez calea.

Multe din vise îmi vin în minte.

În noaptea 1 spre 2 februarie 2016 am visat că eram la un ghișeu și cumpăram de 100 de miliane 20 de mii de euro. Ciudat a fost că am primit euro și am rămas și cu leii. Număram banii, cu plăcere vădită.

Efect: În data de 2 februarie, în CP al clasei XI C, un coleg de catedră a urlat din senin la mine și mi-a adus acuze nefondate. Banii înseamnă vorbe, probabil…

În noaptea de 3 spre 4 februarie 2016 am visat o femeie care vroia cu orice chip să-mi schimb ținuta. Mi-a dăruit o rochie superbă, culoarea piatra soarelui. Mama sau aceeași femeie m-a ajutat să mă schimb. Renunțam la o jupă sau ceva de genul acesta. Cu cât mă priveam mai mult cu atât mai mult îmi plăceau rochia și culoarea ei. Avea buzunare false și pe o parte și alta câte doi nasturi.

Efect: Azi, 4.02, am fost și mi-am cumpărat un costum și o pereche de ghete. 🙂

În luna martie a.c. am avut un vis ciudat. Un șoblan imens îmi producea o repulsie nemaipomenită. Mă zbăteam să scap de el, mișcând piciorul în aer. Interesant era că nu putea să-mi facă rău, doar forțe invizbile ținându-l la nivelul labei piciorului. Nu mă mușca, doar îmi producea repulsie…

Mi-am adus aminte de acest vis deoarece azi-noapte, 8 spre 9 iulie, am visat vreo 4-5 șobolani la picioarele mele, morți. Abia așteptam să îmi inving teama și să pășesc peste ei. La orizont am văzut câteva garduri și apoi măreață și impunătoare o biserică albă… Mă bucuram că o văd.

Efect: Evoluție spirituală 🙂

prin august 2016

Eu și în vis gândesc! 🙂 Eram în mijlocul deșertului și mă apropiam, pas cu pas, de un cal alb. Mă întrebam în vis ce caută un cal alb în deșert. Numai prin deșert nu mă visasem… 🙂 Era frumos peisajul.

8-9 octombrie 2016

Ieșeam dintr-un magazin, împreună cu o femeie. Eu aveam două plase și femeia un cărucior plin cu cumpărături. Eu am lăsat plasele și i-am împins căruciorul femeii. Am plecat împreună, fără bagaje. La întoarcere spre magazin ploua mărunt. În drum, pe jos am văzut câteva cuțite. Erau din loc în loc. M-am aplecat să le iau. Le luam, le priveam și i le dădeam femeii. Unul din ele era mic. Altele erau obișnuite, iar cel de a-l șaptelea, căci șapte cuțite am găsit în drumul meu, avea un design aparte. Mi-aduc aminte că i-am pipăit lucrătura înainte de a i-l da femeii. Nu am mai găsit nici plasele și nici căruciorul în curtea magazinului.

Efect: M-am gândit la dușmanii mei…

13-14 octombrie 2016

Era foarte multă lume pe stradă. Murise vecinul nostru, doctorul Nistor (mort de altfel de anul trecut). Era o mașină ce o făcea o groapă în fața curții vecinului din față. Acolo urma să fie îngropat defunctul. Eu eram îngrozită ca s-ar putea ca stradă să devină cimitir și mă miram de ce nimeni nu se revoltă. Apoi, în vis, cineva strângea bani pentru familia mortului. Eu nu aveam bani. Un bărbat mi-a dat un teanc subțire cu bancnote. Hârtiile erau noi. I-am dat mamei o bancnotă nouă de 10 lei și i-am spus să pună ea banii, eu refuzând să fac ceea ce făceau toți.

Au dispărut toți și aveam în brațe o floare albă complet. Eram uimită de ea. Vroiam, dar nu știu dacă am  pus-o pe scările din fața casei sau am luat-o în casă.

Efect: …

 5 spre 6 noiembrie 2016

Eram la fostul meu domiciliu… Erau acolo o femeie mai în vârstă și un bărbat mai tânăr. Stăteam în pat. Bărbatul mi-a luat mâna între mâini și am simțit un fluid energetic, de la el spre mine. Ridicându-mă din pat, m-am trezit cu zahăr într-o poșetă. Am mers la bucătărie. Am pus zahărul pe farfurie și dintr-o tigaie cu două ouă frumos prăjite am pus unul peste zahar și abia așteptam să mănânc. Mintea-mi lucra și în vis și mă gândeam că eu nu suport amestecarea gusturilor, cum de pot să mă bucur de un așa ”ospăț”. 🙂

14 spre 15 noiembrie 2016

Ce vis! Îl uitasem și mi l-am adus aminte. Țineam deasupra capului unui curcan. Parcă nu-l vedeam, doar îi simțeam ghearele. Mergeam cu el să i-l dau fostului meu soț. Nu aș fi vrut să mă vadă nimeni și, totuși, în fața blocului erau câteva persoane din școală. Parcă le văd pe L.C., C.C. râzând. Eu abia așteptam să scap de curcan, deși parcă nu-i simțeam greutatea. 🙂

10 spre 11 decembrie 2016

Porumbei albi treceau prin gard, de parcă nu ar fi avut corp fizic, și din curtea vecină își luau zborul,  reținându-mi atenția cu zborul lor deasupra curții noastre.

24 spre 25 decembrie 2016

Mama făcea maiaua pentru pâine, în curte. Stăteam lângă ea și dintr-odată i-au crescut două pâini frumoase, gata coapte. Am luat de pe margine o mică bucățică, ieșită din întreg. Cineva din curte îmi spunea să mănânc mai multă, dar nu l-am ascultat. Parcă era un bărbat cu două femei, ce ședeau pe o pătură la umbră. Eram uimită în vis deoarece o porțiune din grădină era săpată și câteva fire de ceapă verde îmi făceau cu ochiul.

30 spre 31 decembrie 2016

Simțeam că mi se desprinsese o fațetă de la un dinte. Ca prin miracol, am reușit să o pun la loc, dintele recăpătându-și forma și vitalitatea avute anterior incidentului, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

martie 2017

urma să primesc două fețe de masă de un alb imaculat…

31 martie spre 1 aprilie 2017

Aveam în față un panou cu cifra șapte care se repeta de patru ori… Fiecare cifră era în pătrățelul ei distinctiv, toate fiind în linie dreaptă.

17 spre 18 aprilie 2017

O femeie îmi arăta sticle pline cu apă. Din una beam deja…

23 spre 24 aprilie 2017

Lumânări aprinse, foarte multe. Vedeam lumina lor ce părea că se contopește într-un întreg.

26 spre 27 aprilie 2017

Erau trei, patru doctori la poarta vecinei mele. Spun doctori pentru că aveau halate albe. Ciudat era că scoteau ceva din curte, panouri mari ce se rezemaseră până atunci pe gardul comun dintre case, cărând cu efort.

Efect..,

Adran, elevul participant la Olimpiada Națională de Protecția mediului de la Baia Mare m-a anunțat că a luat 9,80 la proba practică.

5 spre 6 mai 2017

Visasem că găsisem o cheie cu brelocul o icoană. De fapt, așa arată cheile de la mașina mea.

27-28 iunie 2017

Eram în casa foștilor mei socri. Găsisem un piepten și ieșisem afară, pieptănându-mă, așa cum îmi place să fac de obicei, dându-mi părul peste capul aplecat. După ce m-am pieptenat, i-am dat pieptenele fostului meu socru, care l-a luat. Am observat atunci că avea dinții tociți.

Nu știu ce semnificație poate avea acest vis. Poate m-am detașat de toate câte au fost și pe care le-am descoperit prin intermediul capacităților extrasenzoriale, deși totul mi se pare elucubrant. Oamenii aceia nu mi-au zis niciodată ”dă-te mai încolo!”, iar eu nu am petrecut cu ei niciodată alte clipe în afară de a sta la masă împreună. Mi-aduc aminte că fosta mea soacră se umplea de broboane de apă când mă vedea, în ultimul timp, iar eu puneam asta pe seama căldurii. Cineva le-a citit tot ce-am scris pe forumul educației, mai mult ca sigur, deoarece am observat anumite schimbări de situație, în bine. 🙂 Poveste și de poveste, serios!

2-3 iulie 2017

Îmi aranjam într-o debara niște papuci și pantofi. Privindu-i, mă întrebam cum de i-am purtat… 🙂 🙂 🙂

Cred că am încheiat un capitol din viața mea, unul pe care alții l-au trăit în locul meu, căci eu habar nu am avut de ițele țesute în jurul meu de minți bolnave de ură, doar pentru că s-au regăsit descriși în posturi reale pe forumul educației. 🙂

8-9 iulie 2017

Am avut un vis care ar trebui să mă împingă la decizii. Eram la școală. Pe holuri m-am întâlnit cu câteva colege. Eram uimită să constat că una era pe targă. O duceau intr-o sala de clasă… La plecare, pe unde treceam, în urma mea, apărea foc liniștit, nu din cauza mea, ci din cauza vegetației moarte si a căldurii… Eram în căutarea unui drum, deoarece eram conștientă că pe acela nu mă mai pot întoarce. Mi-au arătat niște oameni alt drum. Erau parcă pe o combină de treierat. Era un drum printr-o pădure verde si răcoroasă. Mie mi se părea că sunt mai multe cărări posibile. Eu căutam soarele, nu umbra.  M-am trezit…

27-28 august 2017

Eram la Roma și toate grupurile statuare prinseseră viață… Era ca-n povești totul. Este unul din cele mai frumoase vise pe care le-am avut.

29 august 2017

Eram în fosta locuință. Pe jos nu mai era parchet, ci pământ. Un șarpe subțire și lung m-a strâns de picior. Credeam că s-a încolăcit pe picior, dar nu, se-ndepărtase de mine. În cameră era un bărbat. Am strigat să-l omoare. A ezitat, dar până la urmă a reușit, având o sapă-n mână. Apoi m-am gândit, în somn, că poate era mai bine să-l fi eliberat într-o pădure. Am plecat de acolo…

Efect…

Cred că am rămas doar cu înțelepciunea desprinsă din cei 23 de ani de căsnicie, restul nu mai există… Am reușit să mă iert eu pe mine pentru că am stat atât amar e vreme lângă un om pe care nu dădeam nici măcar doi bani. 🙂 Este și acesta un păcat…

21 spre 22 noiembrie 2017

Mă pregăteam să plec cu bicicleta. La un moment dat, în partea mea dreaptă era o haită de câini frumoși, mai mici și mai mari. Din haită s-a desprins o cățea și, ca să mă apăr, am pus bicicleta de a doua. S-a urcat pe roțile bicicletei. Eu împingeam bicicleta și mă gândeam cât timp să o mai las așa până când să o dau la o parte și să urc pe bicicletă. Ceilalți câini stăteau toți adunați și priveau. 🙂

Efect…

Cred că este vorba despre o femeie fără scrupule. 🙂

5-6 ianuarie 2018

Nu știu de ce, dar mergeam în genunchi. Mă căzneam să ajung într-un salon mobilat regal. În spatele meu era o femeie. Mă incomoda, mă agasa prezența ei. Trebuia să urc o treaptă ca să ajung în acel salon și, urcând, am izbutit să scap de femeia care mă ținea pe loc.

3-4 februarie 2018

Intrasem rapid într-o cameră și o lumânare arsă trei sferturi s-a stins. Era în mâna unei femei. Nu-i vedeam chipul. Mi-a părut rău, dar mi-am dat seama că nu am ce face și am plecat de acolo. Era aproape întuneric.

Am omis să mai trec visele. Pe unele le-am scris. Toate sunt interesante…

octombrie 2019

Când m-am mutat în apartamentul din Luică, am avut un vis care mi-a dat indicii prețioase.

Am visat că femeia cu care stau este ca mama. Îmi spuneam în vis că mă simt ca pe Carpați, mutându-mă dintr-o cameră în alta, după bunul plac.

22-23 sugust 2019

Eram într-o cameră. Mă trezisem și eram uimită de locul în care mă aflam. Părea casa foștilor socri, dar mult mai mare. Am ieșit din cameră și am trecut prin fața mai  multor uși. Vedeam chipuri cunoscute, dar nu le-am reținut numele. Aproape de ieșire, în partea dreaptă, într-un pat mare era Florin. Am trecut repede mai departe. În camera din stânga erau trei paturi, două pe aceeași latură, iar pe laura opusă, unul. În primul pat era mama, într-o dungă, supărată. Stătea ca atunci când eu am obținut divorțul, fără vlagă, perioadă în care acuza dureri de trigemen. În patul celălalt era Leo, dar mai mic. Dormea pe o pernă înaltă. Pe el am vrut să-l iau de acolo, dar m-am temut că nu voi reuși să părăsesc casa dacă va face zgomot. În ultimul pat era Doina, sora mea. Stătea ca struțul, cu capul în pernă. Am ieșit, dar nu știu dacă l-am scos pe Leo de acolo.

5-6 septembrie 2019

Ce vis! Eram cu mama și ea a spus să trecem printr-o apă. M-am trezit singură în apa până la gât, plutind contra curentului. Parcă făceam pluta pe spate. În sensul de curgere a apei trecea parcă lână. Nu mi-a fost frică, dar m-am întrebat ce voi face, ce soluții pot să găsesc. Mi-am dat seama că mama nu este cu mine și că sunt singură. Doamne, și ca prin minune m-am trezit lângă niște oameni, nu știu cum, știu că eram uimită că scăpasem din apa care părea că mă duce spre nicăieri.

 

17-18 septembrie 2019

O vedeam ]n vis pe mama. Semăna cu Vitoria Lipan, îmbrăcată în negru, ca o imagine dintr-un tablou. Îi reproșam că vrusese să mă declare nebună pentru o ”prăpădită” de casă și îmi prea rău, în vis, că spuneam o prăpădită de casă.

6-7 octombrie 2019

Eram într-un magazin tip IKEA. Vroiam să-mi iau cearceafuri. Am luat unul de pe un pat supraetajat. Mă ajuta o femeie, dar era mai scundă, așa că am tras cearceaful spre mine și am rămas cu el în brațe. Inainte de a ieși, am observat că cineva privea un tablou. L-am privit și eu. Era întunecat și nu înțelegeam nimic din el. La un moment dat, totul s-a luminat. Era un soi de roboțel, care lumina totul și care mi-a făcut vesel cu mâna. M-am îndreptat spre casă. Căutam femeia cu care venisem, dar nu mai era. M-am trezit…

Luna noiembrie 2019

Am visat o femeie cu bustul gol. Intr-un final, avea un sutien.

Decembrie

Am visat multe monede. Mă miram  de unde apăruseră. Erau de 1 si 2 euro…

20-21 decembrie 2019

Un vis ciudat. Eram cu Elena. Ea conducea mașina mea. În față era un obstacol și coliziunea era evidentă. Am pus mâna pe volan și nu știu ce am făcut căci am început să zburăm. Mă rugam să nu ne izbim de obstacole. La un moment dat am plonjat  în apă. Apa era aproape de plafonul mașinii. I-am spus Elenei  că murim dacă ușa nu se deschide. Parea resemnată… Știu că eu am deschis portiera și am ieșit la suprafață.

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: