Acasă » Opinii personale » Casa de vis… (Spring SuperBlog 2016)

Casa de vis… (Spring SuperBlog 2016)

martie 2016
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.532 hits

Se mai pot gândi tinerii la o casă de vis, în condițiile în care statul nu mai susține familia nou întemeiată decât prin acordarea unui împrumut ”prima casă” care îndatorează tinerii pe termen lung, între 20 și 30 de ani, cu dobânzi împovărătoare? Și da, și nu…

În România se pune foarte mult accent pe proprietatea privată în sectorul locuințelor particulare. Nu avem firme de  care să pună la dispoziție spre închiriere apartamente la cheie, renovate și utilate complet și nici servicii de întreținere.

În aceste condiții, tinerii se prind în hora creditelor, primind de multe ori sprijin financiar și de la părinți. Și, iată-i cu casa mult dorită. Începe un alt episod important, amenajarea casei care depinde și ea de bugetul familiei disponibil pentru amenajări interioare. Amenajarea unei locuințe nu depinde doar de buget, ci și de ideile comune ale celor doi parteneri. Mi-aduc aminte cu zâmbetul pe buze că ori de câte ori vroiam să schimb ceva în decorul casei în care locuiam mă izbeam de o reticență ieșită din comun. Obțineam acordul unei schimbări minime doar dacă aduceam în discuție divorțul.

Scormonesc prin amintiri și revăd cum  ani buni mi-au trebuit ca să-l conving pe soțul meu să zugrăvim apartamentul, apoi alți ani ca să-l determin să schimbăm mobila din dormitor, ca să punem termopane sau să montăm parchetul laminat. Cu aerul condiționat am venit direct acasă, fără să mai spun nimic, în prealabil. O luptă continuă… Când am luat primul aspirator, în primii ani de căsnicie, a fost deja dispută în casă, urmată de altele, căci de obicei, nu îmi abandonez ideile, confortul fiind foarte important pentru mine.

Privind în urmă, aș râde… Anii au trecut și am realizat că nu pot trăi așa la infinit.

Casa de vis, pentru mine, înseamnă confort, ambient plăcut, atmosferă primitoare… Casa de vis nu trebuie să fie foarte mare, dar trebuie să aibă, în concepția mea, camerele largi și foarte spațioase, o piscină, o sală de fitness, un salon de primire oaspeți, pentru petrecerea timpului liber și pentru reuniuni intelectuale, deci obligatoriu dotat acest salon cu un pian, un home cinema și o bibliotecă imensă, două dormitoare, două băi, o bucătărie, toate amenajate la standarde ultra moderne. Evident, casa de vis trebuie să aibă și o curte interioară cu flori și copaci ornamentali.

Ce venit trebuie să ai ca să-ți pui în aplicare un astfel de vis? Un profesor cu un venit între 2000 și 3000 de lei, niciodată nu va putea concretizat un astfel de vis. Lăsându-mă totuși pe panta imaginației, da, totul este posibil! Pentru decorarea unei astfel de case ar fi de dorit o colaborare cu un designer de interior, dar te poți încumeta și de unul singur deoarece firmele pun la dispoziție sfaturi pentru decorarea unei case, inclusiv servicii complementare fiecărei categorii de produs. DIEGO România este un furnizor de elită pe piața produselor pentru amenajări interioare și vine în sprijinul decorării rapide și practice a căminului ideal.

perdelePoate casa de vis nu ne-o vom permite niciodată, dar, rând pe rând, putem modifica câte ceva în decorul casei noastre, aducând o notă de nou și de eleganță, poate și doar dacă schimbăm perdelele și draperiile sau doar dacă montăm parchet laminat și renunțăm la covoarele vechi în favoarea altora noi, ce vin cu elemente captivante de culoare și prețuri avantajoase la DIEGO.

DIEGO aduce o paletă vastă de culori. Să ai covorul din fiecare cameră în aceeași nuanță cu tapetul poate fi o notă de distincție a locuinței.

În opinia mea, viața fiecărui muritor ar trebui să aibă în centrul atenției confortul casei, plăcerea de a călători și dorința de a face totul bine pentru sine și pentru semeni.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: