Acasă » Opinii personale » Cosmetica decorativă, terapeutică și de modelare… (Spring SuperBlog 2016)

Cosmetica decorativă, terapeutică și de modelare… (Spring SuperBlog 2016)

martie 2016
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

Frumusețea implică armonia liniilor, mișcărilor și culorilor, într-un întreg indestructibil ce fac pe orice observator să rezoneze cu farmecul unei persoane sau al unei opere de artă, de exemplu.

Frumusețea exterioară este darul zeilor către muritori și avem și termene de comparație cu personajele mitologice, cunoscute fiind expresiile ”frumos ca Adonis” sau ”frumoasă ca Venus”. Din păcate sau din fericire, frumusețea este ca o floare ce încântă ochiul prin formă și culoare, dar care inevitabil se vestejește, la un moment dat. Natura umană, în periplul său existențial, a căutat să găsească remedii pentru a întârzia procesul de rigidizare a trăsăturilor frumoase și astfel a apărut cosmetica decorativă, foarte agreată în rândul femeilor, alături de cosmetica terapeutică și cea de modelare.

Secretul frumuseții poatefarmec-768x283 fi descoperit cu sugestiile Farmec.  Gama Gerovital Plant, din 1985 și până azi, rămâne lider pe piața produselor cosmetice. Fie că este vorba de crema antirid revitalizantă sau de crema termică anticelulitică, toate produsele vin în sprijinul îngrijirii tuturor tipurilor de ten.

Dacă la tinerețe pielea are o elasticitate și o vitalitate naturale, cu timpul acestea se estompează și sunt necesare tratamentele dermato-cosmetice, de dorit, sau aplicarea zilnică a unor creme de calitate care să asigure sănătatea tenului. Elasticitatea tenului se poate reconstitui cu un tatament LIFT-UP, de exemplu.

Frumusețea româncelor este într-un fel naturală. Cred că vânzările pe piața produselor cosmetice nu sunt la cote înalte. Doar un  mic procent dintre femei acordă o îngrijire sistematică hidratării tenului, de cele mai multe ori apelând la remedii cosmetice după ce ridurile au devenit vizibile. La polul opus, adolescentele apelează intens la cosmetica decorativă. Și într-un caz, și în celălalt, este cert că nu se face o diseminare a informațiilor care să arate efectele agresării tenului la vârste fragede, cât și necesitatea păstrării elasticității și vitalității cu ajutorul produselor cosmetice, după o anumită vâstă.

Bunica nu a folosit creme. A fost o femeie frumoasă. Mama a descoperit beneficiile cremelor de calitate, într-un târziu, declarându-se mulțumită de efectul lor. Și eu am repetat greșeala. Cred în necesitatea folosirii unor creme bune, aplicate pe față, gât și decolteu, și chiar consider că este imperios necesar să descoperi o cremă compatibilă cu tenul tău. Saloanele de cosmetică rămân o soluție, ajutorul unui profesionișt fiind bine venit în acest sens.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: