Home » Opinii personale » Pantoful, emblema unei persoane? (Spring SuperBlog 2016)

Pantoful, emblema unei persoane? (Spring SuperBlog 2016)

March 2016
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

Am aflat, cu surprindere, că pantofii cu toc înalt au fost concepuți inițial pentru bărbați, din dorința de a le scoate sigla pantofivirilitatea în evidență. Istoria pantofilor ne duce cu gândul la ceremoniile din Egiptul Antic, când pantofii cu toc erau accesorii atât masculine, cât și feminine. Cu cât tocurile pantofilor erau mai înalte, cu atât mai înaltă în rang era și persoana care le purta. Eu asociez înălțimea tocurilor cu personalitatea. Pantofii cu toc mie îmi dau o stare de bine, de confort, de încredere, de bucurie, de feminitate.

  Am descoperit confortul oferit de pantofii cu platformă.  Cu zâmbetul pe buze aflu că “chopinele” erau un fel de platforme de 20-30 cm și indicau statutul social al celor ce au trăit la începutul anului 1400. Azi, îpantofi albin opinia mea, sub nicio formă, pantofii nu mai reprezintă statutul social al unei persoane, ci doar dorința sa de a investi în confortul și calitatea produselor din piele. Magazinul de pantofi Carmine Shoes vine pe piață cu o ofertă vastă de sandale, ghete, cizme, balerini, botine, pantofi de colecție pentru mirese, articole ce rețin atenția oricărei reprezentante a sexului frumos. Cred că este aproape imposibil să accesezi site-ul lor și să nu comanzi perechea de pantofi care te reprezintă cel mai bine!

Este interesantă și istoria pantofilor cu toc stiletto! Părintele pantofilor stiletto este Roger Vivier. Inspirat fiind de înălțimea necorespunzătoare a Ecaterinei de Medicis, viitoare soție a celui ce avea să devină regele Franței – Henric de Valois, Roger Vivier a creat unu nou format de pantof ce a cucerit, rând pe rând, secole de-a rândul, femeile ce au fost fascinante de tocul cui. Celebrul designer Manolo Blahnik a remodelat tocul cui, deschizând linia formelor diverse ale acestor tocuri pentru pantofi.

stilettoOfertele vaste pentru pantofii de damă, designul atractiv al produselor de încălțăminte, culorile îndrăznețe, pe gustul celui mai exigent cumpărător, ar convinge-o pe oropsita Cenușăreasă să poată cere zânei celei bune perechea de pantofi chiar de la Carmine Shoes, care să-i scoată în cale sufletul pereche, dispus să-i redea aureola fericirii pierdută prin conjuncturi nefavorabile ale sorții. S-ar putea ca apoi Cenușăreasa să-și dorească să poarte numai pantofii produși sub acest brand pe piața încălțămintei din piele.

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: