Acasă » Opinii personale » Îmi plac desenele animate! (Spring SuperBlog 2016)

Îmi plac desenele animate! (Spring SuperBlog 2016)

martie 2016
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Desenele animate îți creează o stare de bună dispoziție, aducând în prim plan povești cu personaje imaginare a căror acțiune te captivează aproape la orice vârstă. Pentru a prinde viață lumea feerică din spatele peliculei animate este nevoie și de elemente armonios sincronizate cu acțiunea, vocea personajelor aducând note de atracție demne de luat în seamă, copiii de ieri și de azi îndrăgind personajele până la adorație.

Universul copilăriei este magic și datorită desenelor animate. Nu au fost dintotdeauna desenele animate. Istoria lor a început la 1890 și aduce în prim plan pe francezul Charles-Emille Reynaud. Cu toate acestea, invenția desenului animat îi revine nord-americanului Stuart James Blacktona, care în 1906 a realizat filmul „Humorous Phases of a Funny Face”, tehnica realizării filmului animat fiind vizibilă. Émile Cohl rămâne un alt prim nume sonor în domeniul animației mondiale, datorită primului personaj de desen animat, Fantoche.

Fascinanta lume a desenelor animate a prins cu adevărat viață în studiourile lui Walt Disney, considerat părintele lung metrajelor de animație.

Îmi plac desenele animate cu personaje frumoase, cu mesaje cu tâlc! Dacă în copilărie mă delectam cu personajele și încercam să descifrez mesajul fiecărei pelicule animate, azi le privesc cu aceeași plăcere, dacă sunt în compania unor prichindei. Preferatul meu, ca personaj de desen animat, rămâne Jerry. I-am apreciat întotdeauna inteligența care l-a scos negreșit din situații limită. De multe ori mă cuprindea mila față de motanul Tom, cel iscusit în a pune capcane și a cădea singur în ele.

Un alt personaj de desene animate drag mie este Popeye Marinarul. Acțiunile sale erau întotdeauna în slujba binelui, iar spanacul, devenit peste noapte alimentul minune, a intrat în grațiile multor copii din dorința acestora de a dobândi puterea lui Popeye. Cu drag am privit în copilărie și The Flintstones, Mickey Mouse, Ciocănitoarea Woody, Donald Duck.

Copiii mileniului III au desene animate la discreție. Industria cinematografică de desene animate și film este și ea bine dezvoltată, nu neapărat în România, dar desenele ajung la copii prin intermediul posturilor TV, DVD-urilor, jocurilor electronice, canalelor social-media. Desenele pentru copii trebuie selectate cu atenție…  Unele filme de desene animate au titluri bizare, personaje rupte din domeniul SF, chipuri nedefinite, acțiuni inedite, uneori cu reclamă ascunsă la viciu și violență fizică.

Multe din filmele de smurfs-300x169desene animate au intrat în grațiile copiilor, iar firmele de jucării au știut să facă bani din asta și cu toții avem sau am avut în casă un strumpf.

Dacă vreți să fiți la zi cu noile producții de filme și desene animate, FB rămâne o sursă de informare utilă. Cu sau fără competiție, Empire Film este în România un important distribuitor de film independent și animații.

Industria cinematografică de desene animate din România pare a fi inexistentă. Se pare că un management defectuos a adus în pragul falimentului studioul Animafilm, brand românesc recunoscut. Cred că și lipsa de inspirație în a da naștere unor personaje care să insufle copiilor respectul pentru bine, frumos și adevăr a impins animația din România într-un con de umbră. Sincer, cred că nu am excelat niciodată în acest domeniu, dar existam pe piața producătorilor de animație, reprezentant de seamă fiind în anii 1950-1960 Ion Popescu-GoEmpirepo.

Cum ar fi ca un personaj românesc de desene animate să facă înconjurul mapamondului și să ajungă în casele tuturor copiilor lumii ducând cu el mesajul păcii, al toleranței și al bucuriei vieții?

P.S.: Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016.

Bibliografie:

  1. http://www.timpul.md/articol/istoria-desenelor-animate-4333.html
  2. http://ctrl-d.ro/inspiratie/istoria-animatiei-traditionale/
  3. http://www.economica.net/cum-moare-animafilm–creatia-lui-gopo-si-producatorul-prc-e2prc-80prc-9edesenelorprc-e2prc-80prc-9c-omide–mihaela–miaunel-si-balanel_58920.html
Publicitate

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: