Acasă » Opinii personale » Era digitală… (Spring SuperBlog 2016)

Era digitală… (Spring SuperBlog 2016)

aprilie 2016
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Trăim în era digitală! Evoluția și schimbarea sunt scrise în legile Universului, devenind dominante ale civilizațiilor de ieri și de azi, dependente de conceptele de timp, spațiu, cauzalitate, necesitate și întâmplare.

În timp ce sistemele de valori par să se prăbușească vertiginos la nivelul întregului mapamond, moralitatea și acțiunile umanitare susținute intrând într-un con de umbră, știința și tehnica își continuă dezvoltarea vertiginoasă și au un 11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n-250x250impact vizibil asupra mediului social actual și asupra tipurilor de nevoi ale omului modern, omul zilelor noastre.

Cum premonițiile lui Alvin Teofler s-au adeverit și expansiunea culturii industrialismului capitalist a încetat, iată-ne în plină era digitală, dependenți de funcțiile calculatorului și de oportunitățile oferite de acesta, proliferându-se la orizont o ”generație conectată” –  generația multitasking. O generație dependentă de viteza de stocare și de transfer a datelor, dependentă de telefon, calculator și comunicarea prin  SMS sau messenger, dependentă de FB sau de jocuri online – o fi de bine sau o fi de rău? Indiferent de răspunsul prezentului sau viitorullogo_mediadot_patrat2-250x250ui, tehnologiile IT evoluează. Piața de produse IT ajunge la noi virtual, prin intermediul magazinelor online, iar producătorii de produse IT ating praguri inimaginabile ale calității și fiabilității produselor scoase pe piață. SSD-urile HyperX sunt produse revoluționare IT, folosind numai microcipuri și memorii nevolatile, care tind să înlocuiască unitățile cu discuri clasice (HDD). O paletă largă de oferte SSD ne provoacă să facem alegerea perfectă, care să se plieze pe nevoile și așteptările noastre, promotiile SSD Kingston fiind atractive și sub aspectul calitate preț.

Volens-nolens, existența noastră este dependentă și de viteza de procesare a datelor unui calculator. Avem de-a face cu sisteme electronice, fie că este vorba de sistem bancar, sistem medical sau sistem fiscal, interconectate sau nu la un sistem național al evidenței populației. Românul are tendința să exploateze orice bun până este complet perimat, ceea ce explică lipsa dotării școlilor și instituțiilor statului cu calculatoare performante de ultimă oră, care să nu ”cadă” taman când nu te aștepți, tu, ca angajat și taman când te grăbești, tu, ca plătitor de taxe și impozite.

Personal, sunt dependentă de funcțiile oferite de un calculator performant. Nu este deloc agreabil să stai în fața unui calculator care îți pune răbdarea la încercare. Un astfel de calculator te lasă când îți este lumea mai dragă sau taman când ești în luptă cu timpul pentru a finaliza o lucrare. De nenumărate ori mi s-a blocat calculatorul de la școală, alteori laptopul cel vechi… În loc să aștepți reîncărcarea datelor, prin resetare continuă sau să pierzi documente aproape finalizate, mai bine investești în componente IT de ultimă generație.

Avem nevoie de calculatoare performante! SSD HyperX asigura performanța calculatorului dumneavoastră. Nu ezitați să înlocuiți vechiul HDD cu un SSD HyperX!

P.S.: Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016

Publicitate

2 comentarii

  1. Liliana Grecu (alili2001) spune:

    Erată: Alvin Toffler

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: