Acasă » Opinii personale » Nunta de vis… (Spring SuperBlog 2016)

Nunta de vis… (Spring SuperBlog 2016)

aprilie 2016
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

logo_cropped_resized  Își poate închipui cineva o lume doar de bărbați sau o lume doar de femei? De existența celor două lumi, fără interferențe, nici nu poate fi vorba, perechea bărbat-femeie asigurând perpetuarea speciei umane, prin refacerea continuă a grupului ternar: bărbat-femeie-copil. Sfidând cumva planul divin, legile umane permit și recunosc religios perechea bărbat-bărbat și perechea femeie-femeie.

Să aibă un sâmbure de adevăr gluma lui Aristofan în ”Banchetul” lui Platon? Să fi avut omul la început înfățișare dublă, despărțindu-se în bărbat și femeie, pentru ca apoi cele două jumătăți ale întregului să se caute reciproc?

”Nivelul unei civilizații se determină după stilul artistic al femeilor…” – afirma George Călinescu. Stilul corporal al femeilor definește un secol, altfel spus. Vorbim de stilul francez, stilul englez și poate timid se conturează și un stil român. Termenul de stil este asociat inevitabil cu cel de lux, de eleganță, de distincție și viața românilor nu se învârte în aceste sfere înalte. Femeia cu stil este o femeie superioară, elegantă, distinsă, remarcabilă vestimentar, intelectual și comportamental. Jumătatea ei este identică. Stilul se cultivă și se învață, din păcate nu în școli… Femeia cu stil și bărbatul cu stil, care vor să legalizeze comuniunea bărbat-femeie, ca două jumătăți ale întregului, vor căuta un salon de nuntă care să le pună la dispoziție, cu stil și rafinament, toate facilitățile care să dea fast evenimentului.

harta-salon2Adela este o femeie cochetă și distinsă. L-a întâlnit pe Ovidiu, un bărbat manierat, elegant și cu foarte mult bun simț. Sunt aproape trecuți de 30 de ani, timp în care au încercat să se realizeze pe plan profesional și material. S-au întâlnit în avion. La coborâre, beau deja o cafea împreună pe terasa unui restaurant din Londra. Au ținut legătura telefonic, apoi s-au apropiat din ce în ce mai mult. Au decis să-și unească destinele, punctele lor de compatibilitate fiind suficiente pentru a se contura la orizont un viitor frumos. Nunta era piatra lor de încercare, primul eveniment major din viața lor și prima provocare pe planul compatibilității ideilor. Doreau ca totul să decurgă în condiții de excelență. Au mers la târgul de nunți și au fost încântați să descopere oferta Salonului du Mariage, ce pune oricând la dispoziție servicii complete ultra all-inclusive, salon spațios, ring de dans generos, piscină, cu posibilitatea organizării cununiei civile și a celei religioase lângă piscină, cu spațiu de cazare în incinta Săftica Resort, într-un cuvânt, nunta de vis era un vis realizabil.

Erau ca doi actori, în dimineața zilei ce se dorea a fi de neuitat, unică și irepetabilă. Rochia ei era albastră ca cerul, iar costumul lui galben, ca soarele. Ieșiseră din tiparele clasice, alegând aceste culori. Se temeau de reacția invitaților, dar știau că indiferent de privirile celor ce vorbesc fără cuvinte vor trece nestingheriți și siguri pe ei, scut fiindu-le iubirea și aprecierea ce și-o purtau unul altuia. Invitații din provincie sosiseră deja și erau cazați în incinta Săftica Resort. La ora 12 erau programate cununia civilă și religioasă, la unul din foișoarele aflate în fața salonului. Toți invitații era îmbrăcați în alb. Aceasta fusese condiția mirilor. Până și covorul de pe aleea ce ducea spre foișorul unde mireasa avea să semneze în registrul de stare civilă cu noul nume era alb. Ei erau singura pată de culoare și priveliștea era încântătoare, de parcă toți îngerii ar fi coborât pe pământ pentru a binecuvânta unirea lor în fața ofițerului stării civile și în fața preotului. Au avut cele mai frumoase declarații de dragoste. Au spus DA și au intrat în lumea cuplurilor fericite. Erau conștienți că fericirea pe termen lung depindea doar de deciziile lor. Își propuseseră ca toată viața lor în doi să fie frumoasă și își promiseseră că vor depune eforturi susținute pentru a cultiva și întreține cel mai frumos sentiment, iubirea.

Salonul era amenajat impecabil. Trecuseră cu brio și de dansul mirilor, în aplauzele frenetice ale invitaților. În timpul dansului, se separaseră de restul lumii. Erau doar ei doi, deasupra piscinei, fascinați unul de altul și de acordurile muzicii ce le unea și sufletele, nu numai trupurile și gândurile. Totul a decurs impecabil. Spre încântarea invitaților a fost organizat un cocktail-bar ultra all-inclusive, cu spectacol de barmani. Muzica de calitate, programul diversificat, discursurile și glumele trupei de teatru și de dansatori, bucatele alese, aroma băuturilor selecte, decorul, focurile de artificii, spațiul verde, piscina, toate au adus o notă de eleganță și distincție zilei ce avea să rămână de neuitat atât pentru miri, cât și pentru invitați.

 Sfatul Adelei: ”Nu ezitați să apelați la serviciile Salonului de nuntă Toujours l’Amour! Nu ezitați să agreați eleganța și rafinamentul! Creați-vă propriul stil!”.

Galerie imagini

P.S.: Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2016.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: