Home » Opinii personale » Sistemul de sănătate din România – ZERO BARAT!

Sistemul de sănătate din România – ZERO BARAT!

August 2016
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

Sistemul de sănătate bazat pe prevenție, în România, este inexistent
În Suedia fiecare femeie este invitată să facă teste ginecologice și testul de mamografie, din doi în doi ani, obligatoriu.
Eu nu mi-am validat cardul de sănătate nici până azi. Propunerea a venit din partea unei asistente. Știut fiind faptul că deranjasem prea multe persoane sus-puse care ar fi putut exercita anumite presiuni, am dat curs sfatului primit. Mă așteptam totuși să fiu invitată să activez cardul, deci sistemul nu vede nevalidarea cardurilor, cu atât mai mult cu cât pe numele persoanei respective nu s-au eliberat rețete medicale… 🙂 🙂 Când am să-l validez, am să cer copia fișei medicale. Nu am călcat pragul niciunui cabinet medical, exceptându-l pe cel de analize sangvine, ginecologic și stomatologic și asta din voință personală.

Cred că ar trebui ca după 45 de ani să fie obligatorii testele de osteoporoză, analizele ginecologice, testele oftalmologice și an de an analizele sangvine, inclusiv, anual,colaborarea cu un psiholog acreditat, pentru validarea stării de bine general. 🙂
Copiii ar trebui să beneficieze de consultații stomatologice gratuite, cu obligativitatea prezentării.

Ce fac medicii din sistem? De ce nu vin cu propuneri către ministerul de resort?
În România, NU SE JUSTIFICĂ EXISTENȚA MINISTERELOR! GUVERNUL DOARME și tot ce face face după ureche, în opinia mea.

În România se desfășoară câte o campanie dar doar de dragul campaniei. Niciodată nu am fost informată și invitată oficial la un test de osteoporoză sau Papa Nicolau. 🙂 🙂
Bat și eu câmpii. Sunt oameni care mor cu zile în România și eu vreau să fiu invitată de medicul de familie la cabinet…

O fostă colegă de facultate, care trăiește de la 27 de ani în USA, îmi scria pe FB, ca replică la ceea ce am scris mai înainte: ”fac testul Papanicolau anual. Mamogramele se fac anual incepind de la 40 de ani. De la 50 de ani in sus se face testul de cancer de colon (Nu e anual decit daca se descopera polipi suspecti). La dentist se merge la curatat dintii si la control din 6 in 6 luni, analizele si controlul general la medicul de familie-anual.

Comparând cele două sisteme de sănătate, constat că al românilor este aproape inexistent. Și mi-a venit o idee… Dacă tot suntem în Europa și guvernul României este incapabil să reprezinte cetățeanul și nevoile sale, să avem posibilitatea să plătim serviciile medicare în alt stat decât cel național. Poate așa se va mișca ceva și în ROMÂNIA, IAR DOCTORII NU VOR MAI DORMI BINE-MERSI, CA PROFESORII, CA JUDECĂTORII, ca toți angajații de la buget și nu numai.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: