Home » Opinii personale » Aristocrația eleganței, pe cale de dispariție… (SuperBlog 2016)

Aristocrația eleganței, pe cale de dispariție… (SuperBlog 2016)

October 2016
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

Jean-Paul Marat (1743-1793), medic, filosof, jurnalist, politician și om de știință francez, considera cravata un simbol al aristocraţiei. După Schopenhauer, putem vorbi despre aristocrația nașterii și a rangului, aristocrația banilor și aristocrația spiritului. Îndrăznesc să adaug în șirul aristocrațiilor și aristocrația eleganței… La câteva sute de ani de orânduirea sclavagistă și cea feudală, toți membrii unei societăți pot tinde egal către poziții sociale care să le permită etalarea potențialului nativ. Aristocrația nașterii și a rangului permit diferențierea unui prinț de un cerșetor, dar nu-i suprimă ultimului șansa de a evolua astfel încât să stea la masa persoanelor nobile.

Aristocrația banilor este aproape inexistentă în zilele noastre, ea fiind înlocuită de mirajul banilor, de câștigul facil și ilicit, de afaceri oneroase, neavând un curs firesc, oglindit în investiția în frumos, în artă, în școli și în oameni.  Și iată cum aristocrația spiritului pierde din aura timpului trecut, atât timp cât banii cumpără totul, de la ținute elegante, la servicii de calitate și confort și cât banii pot să nu mai fie rodul muncii cinstite sau al unor moșteniri din tată-n fiu demonstrate și capitalizate an de an. Aristocrația eleganței ne trimite automat cu gândul la ținute șic, la  rochii și tunici elegante, la pantofi cu toc, la cămăși și costume pentru bărbați. Poate deveni firma ANSWEAR un brand de top? Statisticile în vânzări și cifra de afaceri pot decide acest aspect.

Ce este eleganța? Un mod de viață caracteristic caselor regale, cu siguranță.  Să fii îmbrăcat cu gust, rafinament și grație nu se învață peste noapte și mediile în care trăim promovează prea puțin distincția prin ținută și atitudine, în opinia mea. Eleganța se învață și de promovarea eleganței sunt răspunzătoare și politicile de dezvoltare a industriilor vestimentare din țară și din străinătate.rochie

Ce ținutblugi-ruptiă ați dori să vedeți pe stradă, la tinerele adolescente? Blugi aproape rupți, o modă ce ne aduce mai aproape de ținuta cerșetorului de la colț de stradă, modă care a făcut, se pare, ocolul pământului sau o rochie elegantă, lejeră și bine croită? Devine invazivă moda blugilor tăiați, rupți și/sau jerpeliți. Eleva de liceu și chiar femeia matură, în loc să tindă spre feminitate și frumusețe etalată, este dispusă să poarte o vestimentație ce te duce cu gândul la partenera lui Tarzan din jungla amazoniană.

Mai întâlnim armonia croielii și bunul gust al vestimentației, îmbinarea plăcută a elementelor, rafinamentul și sobrietatea pline de gust la femeia care lucrează în marile corporații, în mediul oficialilor de rang înalt, uneori o întâlnim în mediul politic și chiar pe stradă, mai rar, ce-i drept. Sunt femei care reușesc să-ți rețină atenția prin vestimentație și aspect atrăgător, dar numărul lor este din ce în ce mai mic. Uneori poți fi dezamăgit chiar de o femeie elegantă, tonul, inflexiunile vocale, limbajul reîntregind sau anulând efectul vizual al eleganței vestimentare.

Evenimentele speciale ne fac să ne dorim să fim speciali. Uităm de rutina zilnică și ne străduim din răsputeri să avem o ținută elegantă cu care să atragem privirile anturajului, pentru a fi în centrul atenției, pentru a ne simți bine și confortabil. De cele mai multe ori nu ne permitem un designer vestimentar și de tot atâtea ori prețurile de vânzare ale produselor vestimentare depășesc bugetul nostru.

Pentrucasa-regala1 momente deosebite, orice femeie trebuie să aibă în garderobă o ținută de ocazie, o rochie elegantă, pantofi stiletto și accesorii de calitate. Eleganța are corespondență și pe linie masculină. Este drept că bărbatul elegant este și el greu de întâlnit în peisajul cotidian, dar la evenimentele speciale avem ocazia să vedem bărbați șic, cu costume croite după ultima modă, împlinind cumva frumusețea partenerei. Nimic nu este mai minunat decât să vezi cupluri elegante și educate. Un model de viață, prin ținută, atitudine și implicare rămâne cuplul regal britanic Kate Middleton și Prințul William. Ținutele lor pot fi sursă de inspirație pentru orice persoană.

Să facem din fiecare zi o zi specială! Să (re)învățăm ce este eleganța! Să reinventăm stilul Black Tie. Firma ANSWEAR ne propune o linie de articole vestimentare elegante. Rămâne ca în funcție de preferințe și de buget să facem cele mai avantajoase alegeri, știind că raportul calitate-preț face diferența.

P.S.: Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2016.

Sursa foto – http://www.gandul.info/international/william-si-kate-cum-a-fost-primul-an-de-la-casatorie-galerie-foto-9580396

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: