Acasă » Opinii personale » Cu Ryanair, Europa este mai aproape de noi! (SuperBlog 2016)

Cu Ryanair, Europa este mai aproape de noi! (SuperBlog 2016)

octombrie 2016
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Profit de tema concursului și aduc în prim-planul atenției opiniei publice un aspect neluat în seamă de forurile competente, atât pe plan național, cât și internațional.

În perioada 4-10 august 2016 am fost în concediu în Thessaloniki, principalul oraș din regiunea greacă Macedonia. Costul unui bilet cu autocarul pe distanța București – Thessaloniki variază în funcție de operatorul de transport. Pe plan intern, am găsit oferte cu 60 euro dus, respectiv 60 euro întors, fără nicio reducere la achiziționarea biletelor tur-retur. După îndelungi căutări, am găsit o ofertă de preț nesperat de avantajoasă, 49 euro, tur-retur. Ei, și ce dacă, ar zice unii! Fiecare operator face prețul lui! Cât timp există cerere, iaryanairtă că și ofertele sunt fel de fel.

În intervalul cu pricina, în data de 8 august, am zburat spre Atena, cu firma Ryanair. Biletele au fost luate cu o săptămână înainte, doar pentru dus. Prețul unui bilet a ajuns undeva până la 60 de euro. Am vizitat fascinanta capitală a Greciei, despre care legenda spune că zeița Atena este cea care a dăruit grecilor măslinul, revendicându-și astfel tutela asupra orașului elen, învingându-l pe zeul Poseidon al cărui dar,  un izvor cu apă sărată, a fost desconsiderat de greci.

Nimic deosebit, ar zice unii, dar totul se leagă în fir continuu, când ești atent la detalii… Cum nu ne-am îngrijit de biletele de întoarcere, ne-am urcat într-un taxi. Grecul a fost amabil. A sunat la aeroport și am aflat că prețul unui zbor pe ruta Atena – Thessaloniki, pentru ziua respectivă, era de 235 euro de persoană. Cursa cu taxiul ne-ar fi costat 400 de euro. Și între cele două oferte, am ales-o pe cea de a treia, autocarul. Pe internet, prețul unei astfel de călătorii era de 25 de euro. La operatorul respectiv, am aflat că trebuie să scoatem din buzunar cam cât am scos pentru venirea în Thessaloniki, nici mai mult, nici mai puțin, 45 de euro de persoană. Ca divertisment, vă spun că grecul ne-a cerut 50 de € pe cursă. Când i-am cerut bonul, a mai renunțat la 15 euro și mi-am dat seama că balcanismul i-a atins și pe ei.

transport-cost-greciaCentralizând toate datele într-un tabel, este sesizabilă oportunitatea de a străbate distanțe lungi cu  firme de transport aerian. Firma Ryanair este o companie aeriană cu sediul la Dublin, Irlanda și oferă serviciile cele mai economice, călătoria cu avioanele Ryanair rămânând o opțiune avantajoasă, ca timp, cât și ca preț, dacă te îngrijești să te înscrii printre pasagerii cursei alese din timp, deci, dacă îți anticipezi cu ceva vreme călătoria. Cu city break low cost, călătoria perfectă nu mai rămâne o simplă fantezie și ea se poate concretiza în fapte.

Nu pot să nu-mi pun o întrebare… De ce sunt diferențe de preț foarte mari între diversele firme de transport aerian? TAROM are prețuri intangibile pentru un profesor român, de exemplu. Probabil din același motiv din care există diferențe de preț foarte mari și între operatorii de transport rutier. În opinia mea, nimeni nu controlează pe nimeni. Fiecare decide politicile firmei, neexistând un cadru unanim acceptat, național și internațional, cu limite minime și maxime ale costurilor. Poate nici nu este posibil să fie convenții pe plan internațional, atât timp cât sunt discrepanțe enorme între PIB-urile țărilor mapamondului sau ele ar trebui raportate la cele mai mici venituri existente într-o țară.

Revenind la oportunitatea de a vedea lumea prin intermediul firmei de aviație Ryanair, vacanțele cu familia pot fi mai puțin costisitoare, beneficiind de opțiuni ca Family Extra sau Business Plus.

Există o paletă largă de destinații zboruri ieftine. Compania aeriană Ryanair operează zboruri din Aeroportul Internațional Henri Coandă, din București,  Aeroportul Internațional Traian Vuia, din Timișoara, Aeroportul Internațional Craiova, cât și din Aeroportul Internațional Oradea. la prețuri low-cost către destinații de interes general din Europa – Belgia, Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, etc…

avion-londraDe ceva vreme mi-am dorit să văd Londra. Oferta Ryanair este imbatabilă, ceea ce mă va determina să o aleg ca destinație de week-end prelungit, în luna noiembrie sau decembrie. În aceste condiții de prețuri accesibile, în alt week-end, aș putea continua să zbor către Bruxelles, orașul gazdă al UE și al unor instituții internaționale, pentru a vizita Palatul Regal din Laeken sau Basilica de la Koekelberg. Ofertele de preț low-cost sunt tentante.

Cu perseveravion-brusselența de a găsi cele mai bune vacanțe și cele mai ieftine zboruri, cele mai avantajoase oferte de cazare și de închiriere mașini, toate puse la dispoziție de firma de aviație Ryanair, Europa va fi cu siguranță accesibilă oricărei persoane dispuse să călătorească singură, în compania familiei sau a prietenilor!

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2016.

 

Publicitate

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: