Acasă » Opinii personale » Doar copiii au voie să se joace cu ștampilele… (SuperBlog 2016)

Doar copiii au voie să se joace cu ștampilele… (SuperBlog 2016)

octombrie 2016
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

stampile Mă tot întreb ce tip de ștampilă mi-aș dori să fiu, atât timp cât oferta celor de la COLOP, cea mai mare firmă de distribuție în domeniul ștampilelor, este extrem de generoasă. Firma a venit pe piață cu o gamă diversificată de ștampile, dar și cu soluții complete pentru marcare individuală. Cum în România nu mai producem aproape nimic și am devenit o simplă piață de desfacere pentru UE, iată că și eu, ștampila, am ajuns să fiu produsă de firma COLOP în afara granițelor țării, mai precis în Austria sau Cehstampile1ia. Mă revoltă pe undeva că nu pot fi o ștampilă de producție autohtonă, dar cum nu eu am putere de decizie ci doar cei ce mă folosesc, nu am ce face decât să-mi accept viitoarele origini pe care le hotărăsc alții pentru mine și suratele mele, ștampilele fel de fel.

Aș vrea să fiu o ștampilă importantă sau, mai  mult decât să fiu importantă, mi-aș dori să fiu folosită cu responsabilitate, să nu avizez documente doar de dragul de a le aviza, fără ca ceea ce certific să nu aibă temei legal. Știți și voi că ștampilele de firmă, COLOP în format de birou sau de buzunar sau altă proveniență,  văd cele mai multe nereguli, atât timp cât nu există o evidență electronică a bilanțurilor la nivelul tuturor agenților economici, în sensul că ce cumpără unul să se regăsească în ce vânde celălalt. Pare complicat, dar, până când ștampilele nu vor fi folosite cu responsabilitate, corupția va fi la ea acasă în țara noastră, țară ce tot prin intermediul unei ștampile a dat resursele spre exploatare unor companii străine fară a prevede procente mari din venitul de exploatare care să reintre în bugetul național.

Aș putcolop-romania-150x150ea să fiu ștampila unui doctor stomatolog, dar și aici a ajuns dorința de îmbogățire peste noapte. O surată de a mea îmi povestea cum una scrie pe bonul fiscal și alta este realitatea, ștampilată, evident.

Nu mi-ar displace nici să fiu o ștampilă datieră, dar mă tem că și aici lucrurile au scăpat de sub control. Dacă marfa nu a ajuns la timp în depozit, din comoditate, decât să consemneze întârzierea, marcatorul preferă să închidă ochii și să reactiveze o dată trecută.

stampila-electronicaM-am hotărât! Vreau să fiu o ștampilă electronică, personacolop4-300x300lizată, pentru copii, cu imprimări vesele și cu protecție antibacteriană. Trebuie să mă creeze cineva. S-ar putea să am succes în lumea prichindeilor. Afișajul electronic ar trebui să aibă incorporate un set de imagini distractive, cu personaje din poveștile nemuritoare sau din lumea cărților copilăriei, copii având posibilitatea selectării imaginii.  Ar putea fi și imagini cu instrumente muzicale, cu animale, cu clovni, cu rochițe și costume pentru copii și adulți… Aș putea fi și o ștampilă cu mesaje motivaționale sau una cu citate și autorii lor. În mâna unui copil viața mea ar fi lipsită de griji, căci aș împrumuta câte ceva din inocența lor. În mâna unui adult m-aș simți mai mult vinovată eu decât el dacă aș parafa ceva fără acoperire în planul real. Un copil s-ar bucura enorm să mă aibă. Un adult nu mi-ar acorda prea mare importanță. Cred că aș fi în atenția prichindeilor dacă chiar ei ar avea posibilitatea creării textelor sau imaginilor pe care, prin intermediul unui USB, să le importe din calculator. Deja devin o ștampilă sofisticată pentru copii și eu știu bine că cei mai mulți nu au jucării în grădinițele din mediul rural, cum să aibă o ștampilă electronică inteligentă, adaptată la evoluția științei și tehnicii?

COLOP mă poate crea sau, poate, concurența autohtonă, dacă nu o fi pierit cumva.

P.S.: Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2016…

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: