Acasă » Opinii personale » O alegere… perfectă (SuperBlog 2016)

O alegere… perfectă (SuperBlog 2016)

octombrie 2016
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

Mai toți înțelepții lumii spun că trebuie să te mulțumești cu puțin pentru a fi fericit, fericirea fiind o stare lăuntrică pe care ți-o construiești singur zi de zi, căutând să te integrezi în armonia naturii și unicitatea propriei vieți. Așa se face că poți fi fericit din aproape nimic dacă ești atent la deruta unei frunze aflată în bătaia vântului, dacă te lași copleșit de frumusețea unei flori sau de măreția unui copac secular, dacă simți miros de iarbă proapăt cosită sau dacă ai șansa zâmbetului unui copil pe lângă care treci… În cotidianul nostru se pare că uneori nu mai avem timp să rezonăm cu natura și nici cu semenii. Cei mai mulți alergăm să ne atingem niște obiective, de multe ori prost alese, în centrul țintelor noastre imediate fiind banii, cât mai mulți bani. Dacă unii se zbat la limita sărăciei, alții se află la limita opulenței și nu știu ce mecanisme are Universul de oamenii acceptă să nu se sprijine unii pe alții pentru a atinge fiecare un nivel minim al decenței vieții. Societatea nu are pârghii funcționale astfel încât munca să fie bine plătită și veniturile să asigure cheltuielile de bază ale persoanelor, pe un nivel al decenței confortului în sfera domiciliului, dar, de asemenea, familiile să-și poată permite efectuarea unor călătorii de plăcere, lunar, trimestrial, semestrial sau măcar anual. Și iată-ne într-un mare impas… Sunt familii și copii care nu au ieșit din perimetrul localității natale. Sunt copii ce trăiesc în locuințe sociale, copii ce mănâncă zilnic ciorbă de orez și cartofi prăjiți, copii ce îl așteaptă pe Moș Crăciun ca pe o speranță că viața lor se poate schimba în bine peste noapte.  Cum ar fi ca cei ce au să facă frumoasă viața copiilor celor ce nu au aproape de niciunele?

residence-hotels-mic-300x235Eu consider că societatea actuală trebuie să se dezvolte astfel încât sărăcia să fie înlocuită de lux, căci la lux îmi fuge gândul când văd oferta  Residence Hotels, primul lanț de boutique-hoteluri din România, ce oferă cazare în București, în condiții de excelență. Sunt un cetățean neamț. Am renunțat la cetățenia română, dar dorul de țară și de locurile natale mă îndeamnă să mă îndrept spre aeroport o dată la patru-cinci ani. Știu că în România totul este o peripeție… De data aceasta sunt mulțumit de oferta de cazare pe care am găsit-o. Am avut de ales între cele trei hoteluri din București din gama Residence Hotels – HOTEL ARC DE TRIOMPHE, HOTEL DOMENII PLAZA, LA CONAC (hotel restaurant) – și mi-a fost foarte greu să mă decid, primele două distingându-se și atrăgându-mă prin eleganță, lux și rafinament. Cu siguranță, dacă m-aș restabili în țara natală și aș deschide o afacere – și uite cum bat câmpii căci știu că în România este un hazard să pui bazele unei afaceri – motivarea angajaților aș face-o prin alocarea unor week-end-uri în decorul hotelului restaurant LA CONAC.

arc-de-triumphȘi iată-mă în ”Micul Paris”! Îl regăsesc ca fiind neîngrijit. Am vrut să-mi aduc aminte de anii studenției.  Am urcat în unul din troleele de la Universitate. Panoul de vizualizare stații nu era reglat corespunzător. Lipsea afișajul în limba engleză, pentru turiștii străini. Nu m-am oprit aici. M-am urcat și într-un tramvai. Încă în unul. Am crezut că din întâmplare primul era mizer, dar nu, așa sunt tramvaiele în București, de parcă seara nicio firmă de curățenie nu are atribuții în acest sens. Oamenii își duc gândurile și grijile cu ei. Nu mai au timp să se uite în jur. Mai hoinăresc pe străzile Bucureștiului copilăriei mele, oraș ce a devenit capitala României în 1862. Nu mă îndur să urc într-un taxi. Vreau să respir prin toți porii istoria acestui oraș metropolă, dar o metropolă aflată mult în urmă față de metropolele lumii. O suferință inexplicabilă nu-mi dă pace, dar merg mai departe, evitând centrul, dar nu și cartierele. Gata, ajunge! Merg la hotel! Hotelul ales DOMENII PLpachet-goldAZA este ca un balsam pentru sufletul meu. Nici nu puteam să fac o alegere mai bună. Hotelul boutique elegant, de patru stele lux, situat în apropierea Mănăstirii Cașin și a Arcului de Triumf, mă întâmpină cu o arhitectură recunoscută ca făcând parte din patrimoniul național. Deși stau mai mult de trei zile am renunțat la oferta hotelului prin capachetul-premiumre îmi era asigurat transportul gratuit de la aeroport. Hotelul mă încântă din toate punctele de vedere. Nu mă pot plictisi. Am ales pachetul Premium, dar atractiv este și pachetul Gold.

Nimic nu este mai relaxant decât decât relaxarea, în sine. Serviciile SPA – răsfăț și bună dispoziție, fără doar și poate. Hotelul ține cont de toate nevoile clienților, având chiar servicii personalizate. Sunt impresionat… Am servit masa la încântătoarea terasă Astrodom, dituată la ultimul etaj al hotelului, dar și în plazaatmosfera elegantă a restaurantului Citroniens. M-a încântat bucătăria mediteraneeană și internațională. diversitatea culinară, atmosfera exclusivistă și servirea ireproșabilă.

Ce mi-a plăcut la acest hotel? Totul! Este alegerea perfectă, pentru o călătorie de afaceri sau de plăcere!

Răsfăț, confort, lux și eleganță, toate la Residence Hotels!

P.S.: Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2016.

@residencehotels

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: