Acasă » Opinii personale » Să dăruim flori! (SuperBlog 2016)

Să dăruim flori! (SuperBlog 2016)

octombrie 2016
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

flori-3Viața este o artă. Arta de a trăi frumos și de face totul bine este la îndemâna tuturor. Nimic nu este mai înălțător și mai nobil pe lumea aceata decât a ne face frumoasă viața unii altora, prin vorbe transpuse în fapte, prin gesturi alese și comportamente impecabile. Ce o însemna ales și impecabil? – aceasta-i întrebarea. Când uităm, vă propun să aruncăm cu privirea în curtea caselor regale ale mapamondului, de ieri și azi. Eticheta, distincția și eleganța sunt atributele esențiale ale unei vieți ce se naște sub un însemn nobiliar. Întotdeauna m-am întrebat dacă cei ce nu se nasc sub auspiciile unei stele norocoase ca și proveniență genealogică pot atinge nivelul de distincție al membrilor unei case regale, prin investiția în educație. Aș face un astfel de studiu… Aș lua copii de pretutindeni din lume, din familii diferite ca nivel al bunăstării și al arborelui genealogic și aș demonstra că doar educația este cea care face diferența sau, altfel spus, prin educație de calitate, toți copiii din experimentul meu ar avea comportamente de regi.

Dacă am avea astfel de comportamente, dobândite prin educație, am iubi cu toții florile, am avea grădini cu specii rare de flori și am reinventa meseria de grădinar, dispărută și ea în ultimii ani în care noi ne-am  zbătut între comunismul ce ne-a idiotizat și capitalismul ce ne-a făcut să ne pierdem și bruma de valori morale.

flori-1Să ne dăruim flori, fără nicio ocazie specială, unii altora – iată un concept nou. Sunt gesturi care nu costă nimic, un zâmbet, în special, un salut însoțit de un zâmbet, aproape rar, sau un buchet de flori de câmp – unul din cele mai frumoase buchete de flori, în opinia mea. Florăriile au intrat și ele în trendul zilelor noastre și interesul celor ce pun pe picioare astfel de afaceri este ca peste tot câștigul. O florărie poate fi un business înfloritor. O florărie online reprezintă o punte între noi și persoanele dragi. Putem face cadouri florale persoanelor iubite, respectate, agreate.

Design-ul este un concept ce ne poate înfrumuseța viețile. Vorbim de design vestimentar, design interior, design peisagistic și iată că putem vorbi și despre design floral. Olla, Olla, atelier design floral ne demonstrează că fiecare aranjament floral poate deveni o piesă de artă. Pasiunea este singura resursă regenerabilă și doar de pasiune ai nevoie ca tot ce faci să faci bine și la standarde înalte. De aceea buchetele de flori din acest atelier de design floral ajung și în ambientul și la festivitățile organizate de Casa Regală a României.

flori-2Să nu uităm să dăruim flori! Ele sunt simbolul prețuirii persoanelor cu care venim în contact. O floare,o singură floare îți poate schimba starea de spirit. Buchetele de flori, în opinia mea, sunt pentru momente festive marcante – iubire, naștere-botez, cununie-stare civilă, moarte-deces sau diverse evenimente publice – festivaluri, concerte.

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției  SuperBlog 2016

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: