Home » Opinii personale » Navigații multimedia… (SuperBlog 2016)

Navigații multimedia… (SuperBlog 2016)

October 2016
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

prima-masinaÎn urmă cu 130 de ani era prezentat publicului primul autoturism de proveniență germană. Invenția, ce avea să cunoască în timp o evoluție a tuturor caracteristicilor sale, îi este atribuită pionierului în automobilistică, inginerul Karl Benz (25 XI 1844 – 04 IV 1929). Privind la mărcile de mașini și la designul lor actual, aproape că ne vine greu să credem că prima mașină avea un motor cu instalație de răcire cu apă și era conectat la roți prin curele și lanțuri de bicicletă.

marci-masini-1

marci-masinimarci-masini-2

De la Benz Patent-Motorwagen, pe piața de autovehicule s-au impus mărci veritabile, între care există o competiție loială ce face ca design-ul, confortul interior, caroseria, motorul să cunoască îmbunătățiri de la an la an și de la prototip la prototip.

Dacă ar fi să am oportunitatea alegerii unei mașini, aceea ar fi cu siguranță din seria Chrysler. Când ai o astfel de mașină ai și o grijă în plus. Locurile de parcare sunt greu de găsit și nici la voia întâmplării nu prea îți vine să o lași. Zilele acestea, am văzut cum un șofer, la plecarea de pe loc a dat ușor peste mașina din spatele său și a plecat fără să se-ntrebe dacă a produs vreo avarie, cât de mică.

Iată că putem vorbi și de gadgeturi auto. Edotec este magazinul online, din România, cu peste 3500 de produse disponibile In Car Entertainment. Gama completă de produse Edotec cuprinde: navigații auto dedicate și universale; dispozitive screen mirroring; kituri multimedia auto; interfețe multimedia; car kit Bluetooth; TV tuner auto; camere video auto; senzori de parcare; video în mișcare; modul GPS extern; DVD player auto; tetiere și monitoare cu ecran LCD; accesorii auto instalare; adaptor comenzi volan; rame adaptoare 1 DIN/2 DIN; kituri instalare. Aproape toate produsele au garanție doi ani și livrare gratuită.

Navigațiile multimedia, iată un concept ce ne aduce mai aproape de lumea civilizată. Este drept că piața de mașini în România este invadată de produse second-hand, de mașini ce poluează și care nu știu prin ce tertipuri trec de ITP, dar, indiferent dacă mașina este autohtonă, nouă sau veche, sau adusă de peste hotare, timpul petrecut în ea poate să te scoată din rutina zilnică dacă te decizi să o echipezi cu o navigație multimedia. Cum, aceasta-i întrebarea?

masini-gadgetCe faci de obicei, când urci în mașina personală? Reglezi scaunul, oglinda și pornești radioul sau CD-player-ul! O navigație multimedia îți permite să faci mult mai multe. Ce? Îți dă posibilitatea instalării TV Digital, pentru a urmări emisiunile preferate, de exemplu.

Iată-mă la drum cu o mașină echipată cu navigație auto. Este o altă viață! Parcarea nu mai este o problemă, în spațiile mai puțin generoase. Pot urmări pe ecranul navigației ce se-ntâmplă în jurul mașinii, datorită integrării în sistem a unei camere video auto panoramică, o cameră inteligentă pentru mersul cu spatele. Și pentru că firmele de telefonie vin cu oferte generoase în ceea ce privește minutele în rețea, Car kit cu Bluetooth pentru convorbiri telefonice hands-free și comenzi de pe volan îmi fac viața mult mai ușoară, putând vorbi în siguranță la telefon, fără a-mi pune viața în pericol. Nu am rezistat tentației și am montat și un monitor pe plafon. La primul popas, mă pot delecta cu un film de Oscar. Am multe opțiuni. Pot să folosesc aplicații și jocuri din Google Play, la o altă oprire. Nu mai sunt limitată doar la muzica de la radio sau de la CD-player. Mă pot conecta la Youtube sau Zonga.

Dintre toate funcțiile navigației, cel mai mult mă încântă GPS-ul, internetul, convorbirile hands-free și camera inteligentă.

Merită să ne echipăm mașinile cu navigații multimedia! Din păcate, sunt mai multe mașini decât copii, pe străzile din România. 🙂

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2016.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: