Acasă » Opinii personale » Un suflu nou… (SuperBlog 2016)

Un suflu nou… (SuperBlog 2016)

noiembrie 2016
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Vă readuc aminte! Sunt președinta ONG-ului Caselor din Mediul Rural și Urban. În breasla noastră, situația este dezastruoasă, aceasta fiind efectul unor cauze neluate în seamă de administrațiile publice locale. Am aflat de curând că reglementarea activității în construcții se face la nivel național, cât și la nivelul administrațiilor publice locale. Să știți că mi-am prins deja urechile! Eu, casa din chirpici cu acoperiș de tablă, trebuie să caut cauzele abandonării în voia sorții a suratelor mele din mediul rural și urban. Păi, înțeleg că legislativul emite legi și normative și cine știe câte ordonanțe de urgență. Legile acestea ar trebui să se reflecte în planurile urbanistice elaborate de primării. Eu sunt deja uluită! Sunt case în România care se află sub risc seismic, case părăsite și nerenovate, case supuse riscului alunecării de teren, case care nu corespund decenței vieții, timp în care primăriile coordonează realizarea și implementarea planului urbanistic, de la general, zonal și în detaliu!

Planuri Urbanistice

Aflu cu surprindere, evident, că planul urbanistic general se poate găsi sau nu pe site-ul primăriei localității respective. Ce haos! Păi, ca să putem folosi toate datele la nivel național, avem nevoie de o platformă electronică cu toate planurile de urbanizare ale localităților din mediul rural și urban. Pe mine mă interesează planurile urbanistice în detaliu, pentru a înțelege de ce suratele mele sunt în suferință, timp în care lângă ele sau în zona lor limitrofă se construiesc palate… Înțeleg acum că noile construcții, unele chiar pe spațiile verzi, au primit Autorizație de Construire, respectând condițiile cuprinse în Certificatul de Urbanism. Deci, primăriile sunt răspunzătoare de casele care ne râd în față, construite pe terenuri ce au fost cândva spații verzi. Oh, câte înțeleg! Deci, eu, casa din chirpici trebuie să fiu demolată, fără doar și poate. Acum nu știu cine ia această decizie, dar vreau să fiu reconstruită, pentru a stârni și pe suratele mele să-și ceară dreptul la o viață mai bună, decentă. Ca să fiu o construcție complet nouă, este nevoie ca cineva să întocmească un proiect. Eu și suratele mele din mediul rural am fi într-un extaz continuu dacă primăriile ar putea avea în vedere reconstruirea noastră pe modelul casei Petunia.

Proiect casa parter cu mansarda Petunia P+M

Vedeți, deși m-au pus președinta acestui ONG, nu mă gândesc doar la mine. Cum aș putea să fiu fericită eu, dacă suratele mele rămân în aceeași stare deplorabilă în care se află unele dintre ele. Bine, știți că înainte de reconstrucție ar trebui să se facă toate studiile ca să nu ne aflăm în risc de inundații, de exemplu. Noi tot timpul suntem luați pe nepregătite de condițiile meteorologice extreme! Noroc că au apăruaiat și în România firme care oferă servicii specializate. Poate primăriile ar trebui să se intereseze de oferta unor astfel de firme. Pentru că eu și suratele mele ne dorim o viață cu totul nouă astfel încât să fim o bucurie pentru proprietarii noștri, cei mai mulți fără venituri, nu din cauza lor ci din cauza lipsei existenței vieții economice în mediul rural, vrem să beneficiem de toate facilitățile lumii civilizate funcționalitatea spațiilor, încălzire, iluminat, gestionarea și reciclarea deșeurilor și firma AIA poate intra cu succes în competiție cu alte firme, astfel încât raportul calitate-preț să determine primăriile să aleagă oferta cea mai bună.

aia-3

Probabil și licitațiile sunt aranjate în România. Să gândim pozitiv! Trebuie să se întâmple o minune și în România și toate casele, dar mai ales școlile să fie amenajate și renovate  la standarde.

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2016

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: