Acasă » Opinii personale » La limită… (Spring SuperBlog 2017)

La limită… (Spring SuperBlog 2017)

aprilie 2017
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

România se află în topul statelor care au salariul minim pe economie mai mic de 500 de euro. În societatea zilelor noastre, ce pune accent pe consum fără a pune organizat bazele unei producții interne eficiente, salariile sunt mici, haotic atribuite, uniforme, întreținând platitudinea în toate sistemele bugetare și evaziunea în cele private, iar prețurile produselor le egalează pe cele ale statelor în care salariile minime sunt între 500 și 2000 de euro. În aceste condiții, nevoia de bani este în continuă creștere. Este ca și cum am intra într-un carusel și nu ne mai putem opri. Angrenajul social ne vrea prinși în rutina cotidiană și ne oferă fel de fel de soluții, deloc ieftine. Nimic nu este in favoarea cetățeanului și a dezvoltării comunităților locale, în opinia mea. Și dacă ai un cont bancar gol banca tot îți percepe comisioane. Din punctul meu de vedere, sistemul bancar nu este sincronizat și adaptat nevoilor populației. În România secolului XXI, elevii stau în fața casieriei pentru a-și ridica bursele, neavând carduri bancare doar pe motivul că nu au 18 ani, de exemplu.

Ecuația economiei de piață face ca la cererea de bani să apară și oferta corespunzătoare. Pe lângă instituțiile de credit (bănci), exceptând instituțiile de plată, instituțiile emitente de monedă electronică, avem și instituții financiare nebancare (IFN). Când banca nu ne mai creditează sau nu dorim să ne mai îndatorăm pe o perioadă lungă de timp cu costuri mari, prin refinanțare, apelăm la soluții de compromis, la credite nebancare. Casele de ajutor reciproc ale angajaților aplică o dobândă între 8% – 10% la creditare. Casele de ajutor reciproc ale pensionarilor 5-6%. Casele de amanet 2%-3% pe zi din suma împrumutată, iar creditul online vine cu dobânda zero la primul împrumut.

Te poți afla în situația de a avea nevoie de un împrumut urgent. Primul credit GRATUIT – 0% Dobanda de la TeleCredit – este la un click distanță. Poți primi orice sumă între 100 și 2000 de lei, care să nu depășească veniturile lunare, pe o perioadă de 10 până la 30 de zile, fără a fi nevoie de adeverință de salariu sau pensie, de garanții sau de giranți, iar banii devin disponibili imediat după semnarea contractului.

Pe mine un împrumut urgent m-a ajutat de multe ori, fie că a fost vorba de CAR, de amanet sau de creditul online, pentru a-mi satisface un capriciu, o dorință sau o necesitate. Am operat cu creditele online și sunt extraordinare, în opinia mea, atât timp cât nu apelezi și la al doilea, condițiile de creditare devenind costisitoare la majoritatea instituțiilor financiare nebancare. Ce aduce nou TeleCredit? Refinanțarea fără costuri pe o perioadă de alte 10-30 de zile.

Cu un nou credit online, de data aceasta de la , aș putea merge la munte, la mare, să-mi cumpăr cărți sau să fac cadouri persoanelor dragi, dar nu. TeleCredit-ul este pentru o situație limită și este o oportunitate, o rezervă de bani la momentul potrivit. Accesează-l, la nevoie, și te vei convinge! Ai nevoie doar de o fotocopie a cărții de identitate și a extrasului de cont, asta dacă nu ai mai achiziționat niciodată un credit până la salariu, și din confortul căminului tău, la un click distanță, în câteva ore, banii vor fi în contul tău, gata să-ți redea buna dispoziție, fie și pentru o perioadă scurtă de timp. În opinia mea, îndatorarea este o soluție de compromis, dar cum statul român nu vine cu proiecte viabile de dezvoltare urbană și rurală prin care veniturile cetățenilor să crească, rămânem ancorați și prinși fără perspectivă în caruselul existențial .

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2017.

 

Publicitate

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: