Acasă » Opinii personale » Explorează, visează și descoperă lumea! (Spring SuperBlog 2017)

Explorează, visează și descoperă lumea! (Spring SuperBlog 2017)

aprilie 2017
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Rutina este letală, iar aventura poate fi periculoasă. Pentru a nu permite rutinei să se instaleze confortabil în viața noastră, aducându-ne la platitudine pe toate fronturile existențiale, este de dorit să călătorim, să descoperim locuri noi, cutreierând lumea, cu mașina, cu trenul, cu avionul sau cu vaporul. Cu toții ne dorim să străbatem oceanele globului pământesc, dar puțini avem curaj să ne depărtăm de țărm, din varia motive. Putem călători cu gândul oriunde în lume doar răsfoind o carte, analizând fapte, oameni și locuri, trăind emoții alături de personaje fictive sau reale, căutând să ne regăsim sinele autentic. Lectura rămâne un liant între secole și suflete, conectându-ne pe un fir invizibil la civilizația popoarelor.  În schimb, călătoria la pas prin lume ne aduce și vibrația locurilor încărcate de istorie, de tradiții și de cultura. La finalul fiecărei călătorii trebuie să vedem în oglindă o versiune îmbunătățită a propriului EU, în caz contrar se poate demonstra inutilitatea drumului către destinațiile alese.

La baza piramidei lui Maslow stau nevoile fiziologice. Spre vârful piramidei se poziționează nevoile de ordin superior printre care și cele legate de petrecerea timpului liber. Călătoria necesită timp, bani, voință și are nevoie de un plan de acțiune. Intermedierea între turiști și prestatorii de servicii turistice cade în sarcina agențiilor de turism.  CND Turism – Vacanțe Speciale comercializează și promovează oferte turistice, venind cu o paletă largă de pachete și pe  piața serviciilor turistice exclusiviste, cu accent pe destinații exotice.

Turistului special din mine îi plac atât vacanțele nonconformiste cât și ideea  confortului resorturilor all-inclusive. Ador litoralul, dar îmi place și să cutreier pe cărările abrupte ale munților. Îmi doresc să străbat lumea în lung și în lat, pentru a înțelege evoluția spirituală a popoarelor, pentru a mă conecta la frumos, autentic și autohton, la specificul culturii țării respective. Nu sunt iubitoare de distracții în toiul arșiței și nici căutătoare de cabane răcoroase în vârful muntelui. Nu caut aventură și nici liniște. Pentru mine, fiecare vacanță are farmecul ei aparte în care eu încerc să înțeleg oameni, locuri și fapte din trecut și din prezent!

Orice loc de pe mapamond este pentru mine o destinație de vis, fie că este vorba de destinații interne sau externe, exotice sau rustice, sofisticate sau luxoase. Cu toate acestea, vacanța de vis rămâne un circuit în Egipt cu croazieră pe Nil. Misterele ”Tărâmului Faraonilor” mă fascinează, din adolescență, asemeni tuturor misterelor lumii, la maturitate. Deșertul, piramidele, templele impunătoare construite de-a lungul Nilului sunt un tezaur fascinant al lumii actuale. Să ajung în Cairo, metropola urbană localizată pe continentul african, îmi va permite ancorarea în trecut, în istoria de 7000 de ani a Egiptului. Îmi doresc să vizitez Muzeul de Egiptologie ce deține artefacte din perioada faraonică; să descopăr partea islamică a capitalei Egiptului, vizitând celebra Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali; să ating Piramidele și Sfinxul, minuni ale lumii antice. Croaziera pe Nil îmi va permite să vizitez renumitul baraj din Aswan ce are triplu rol: produce electricitate, asigură apa pentru irigații și stopează revărsările Nilului. Pe malul vestic al Nilului se află Valea Regilor unde, în criptele tăiate în stânci, își au domiciliul veșnic generații întregi de faraoni, iar pe malul estic al fluviului ce izvorăște din munții Rwandei și Burundi se află aleea sfincșilor și cel mai mare complex religios din Egipt. Toate vestigiile istorice ale Egiptului mă atrag și mă fascinează.

Pornește și tu într-o călătorie imaginară, apoi fă-o să devină realitate!

Explorează, visează și descoperă lumea cu CND Turism – Vacanțe Speciale!

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2017.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: