Specialiștii nutriționiști ne-ndeamnă să ne-mprietenim cu mâncarea chinezească și să renunțăm la dieta bogată în carne și săracă în fibre. Biochimistul american T. Colin Campbell, care a studiat efectele alimentației asupra sănătății și a publicat o carte de nutriție controversată, intitulată ”Studiul China”, ne avertizează că mâncarea chinezească poate deveni un aliat puternic pentru sănătate.
Paleta cromatică diversificată și aromele ce dau gust deosebit preparatelor fac ca bucătăria chinezească să fie apreciată pretutindeni pe mapamod, restaurantele cu specific chinezesc fiind întâlnite în toate metropolele europene și nu numai.
Wu Xing, restaurantul chinezesc din București, livrează mâncare tradițională la domiciliu sau la birou. Cum bucatele sunt întotdeauna mai bune alături de familie, prieteni sau colegi de serviciu, cum restaurantul are rețete tradiționale chinezești pentru toate gusturile, incluzând meniuri diversificate, meniuri pentru copii – cu bucurii Dino, meniuri de post sau vegetariene, cât și deserturi și cum nu întotdeauna putem ajunge la restaurant, iată că vine restaurantul la noi.
Share your box este un concept inedit, la un click distanță… Faceți comanda online sau telefonic și vă puteți bucura de aroma și savoarea preparatelor chinezești alături de persoanele ce vă țin companie, acasă sau la birou. Fiecare comandă ce i se pare mai tentant și, odată deschise cutiile ce aduc cu ele o parte din energiile yin și yang, ești ispitit să te comporți ca un copil pofticios sau ca un elev flămând și însetat, certat cu bunele maniere, gata să guste din ciocolata prietenului sau din sandvișul și sticla de suc a colegului de bancă. Tavă rotativă, Lazy Mary sau Lazy Susan, pare a fi fost și a fi o invenție extraordinară. Cumpărând-o, ar putea deveni un obiect de decor și am putea-o folosi astfel încât să nu fim nevoiți să redevenim copii și să facem un schimb continuu de gusturi, prin schimb de cutii între noi, trecându-le din mână în mână. De data aceasta, ador ”share”-ul doar cu masa rotativă… Îmi imaginez cum ar fi la restaurantele chinezești din hipermarketuri, în cele în care nu există mese rotative, să ne dorim să gustăm din meniul colegilor. Ar fi o imagine deplorabilă, pentru un observator extern. Avem nevoie de anumite conveniențe, pentru a nu ne întoarce la anii de grădiniță. Personal, mie conceptul Share your box nu-mi place. 🙂
Comandați mâncare chinezească, acasă, la birou sau în ambientul unui restaurant cu specific chinezesc și nu uitați că sănătatea, conform filosofiei chineze, depinde de alimentație, odihnă, igienă, exerciții fizice, cât și de mediul ambiant!
P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2017.