Conform statisticilor de specialitate, piața produselor cosmetice din România este una din cele mai puțin dezvoltate din Europa, românii alocând sume minime pentru produsele de înfrumusețare, de îngrijire și igienă personală, sume care nu depășesc, în medie, 50 de euro pe an. Este drept că nu există o liniaritate, ci putem vorbi de existența a doi poli diametral opuși, Dacă statisticile ar fi defalcate pe mediul urban, respectiv rural, structurate pe nivel de educație, profesii, religie, persoane active și inactive, am putea avea o imagine detaliată a dezastrului ce ne ține la coada clasamentului european și în cadrul acestui sector.
Firma Farmec, cel mai mare producător autohton de produse cosmetice, se află în ultimii ani într-o competiție deschisă și loială cu companii internaționale precum L’Oreal, Beiersdorf sau Procter&Gamble și se reinventează mereu, an de an, prin varietatea și calitatea produselor. Privind retrospectiv, timpul, pasiunea și strădania specialiștilor Farmec de a se menține în topul producătorilor de produse cosmetice pe piața internă, extinzându-și desfacerea produselor și în afara granițelor țării, au ca punct de plecare laboratoarele Molnar Moser, din Budapesta anului 1889.
Marcă completă pentru întreaga familie, produsele Farmec ne pot asigura sănătatea, echilibrul și naturalețea, într-un cuvânt frumusețea, așa cum afirmă Liviu Turean, managerul ce coordonează activitatea a peste 670 de angajați și care, împreună, au contribuit la ascensiunea brandului Gerovital și au făcut ca ”Farmec”-ul românesc să ajungă în magazinele proprii din Italia, Spania, Ungaria, Franta si Grecia, produsele Farmec fiind distribuite chiar și în Japonia, Polonia, Irak, Kuweit și Canada.
Este de dorit ca produsele cosmetice să aibă în compoziția lor ingrediente organice, hipoalegenice și fără parabeni și, firma Farmec, prin noua linie de produse, încearcă să răspundă exigențelor pieței. Din păcate, nu putem vorbi de o anume educație în privința alegerii produselor cosmetice și nu numai. Dacă am avea-o, mulți producători ar dispărea din pleiada celor existenți. Cumpărăm orice, de la produse ieftine, la produse scumpe, fără a conștientiza impactul negativ pe care îl au asupra sănătății noastre ingredientele de sinteză chimică din compoziția lor… Nu trebuie decât să ne uităm pe eticheta unui produs ca să ne dăm seama că industria cosmeticelor poate aduce prejudicii sănătății dacă nu are la bază ingrediente bio, ecologice sau organice. Din păcate, produsele marcate cu sigla unui organism de certificare, ca fiind organice, sunt foarte scumpe, ca și cum forțe invizibile ar avea interesul să folosim produse în care doar un singur ingredient este natural. Ingredientele hipoalergenice, naturale și fără parabeni asigură eficiența produselor cosmetice, prin absorbția lor rapidă, fără a avea efecte secundare datorate incompatibilității cu pielea, tenul, părul sau unghiile.
Cremă soft nutritivă cu Argan, cu un parfum fin și delicat, permite o îngrijire facială și corporală eficientă prin uleiul de argan din compoziția sa, ulei ce are proprietăți hidratante, asigurând emolierea și hrănirea pielii cât și protejarea ei, crema fiind astfel indicată chiar pentru masajul pielii bebelușilor.
Cel mai folosit produs de îngrijire rămâne săpunul. Săpunul lichid Pure Orhidee aduce parfumul delicat al frumoaselor plante pe care le putem vedea din trei în trei ani în expoziții imense organizate în cadrul European Orchid Conference and Show.
Sănătatea noastră depinde și de natura produselor de îngrijire pe care le folosim.
Alege sănătatea, prin folosirea produselor cosmetice ce au în compoziția lor ingrediente naturale! Alege produsele Farmec!
P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2017.