Acasă » Opinii personale » Citește, meditează și călătorește! (Spring SuperBlog 2017)

Citește, meditează și călătorește! (Spring SuperBlog 2017)

aprilie 2017
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Călătoria ne dă o altă viziune asupra lumii. De cele mai multe ori, rutina cotidiană aduce în viețile noastre resemnarea la un microcosmos  social în care predomină grijile și probleme existențiale, având uneori același destin fatal al unei muște prinse în pânza unui paianjen. Viața ca o zbatere nu este o perspectivă fascinantă pentru nimeni. Zbaterea poate duce la eliberare, dar și la moarte lentă. Libertatea de mișcare, de decizie și de acțiune sunt extrem de importante și răspunzătoare de sensul vieții fiecărui muritor. Dezvoltarea comunităților este în funcție de gradele de libertate ale indivizilor, iar viața pe Terra este rezultanta tuturor factorilor ce au permis ființei umane să devină altruistă, generoasă și vizionară. Dacă am călători, am realiza că atingerea superiorității ființei umane prin educație  nu este în ambițiile niciunui guvern mondial sau continental, pe mapamond existând zone de o sărăcie lucie, iar la polul opus aflându-se opulența și extravaganța.

Călătoria înseamnă libertatea spiritului! Fiecare colț de lume este fascinant și esoteric, pentru că energiile remanente ale secolelor apuse ne pot revitaliza existența dacă suntem temeinic conectați la bine, frumos și adevăr. În propriile noastre unghere existențiale aceste energii se risipesc și trebuie să pornim la drum pentru a le căuta și reactiva.

Sunt persoane care nu au ieșit niciodată din sfera habitatului lor, acceptându-și cu stoicism soarta, chiar dând vina pe ea. De ce unii oameni sunt pasionați de călătorii și alții nu? În opinia mea, cei care citesc dobândesc mult mai repede dorința de a călători, de a  explora lumea la pas, prin metropole, sate, dealuri, câmpii, munți, decât cei care sfidează constant cufundarea în lectura unei cărți. Momondo – un motor de căutare gratuit și independent, ce compară milioane de tarife pentru bilete de avion și oferte de calatorie, a găsit soluția. Momondo ne aduce lumea la picioare, prin intermediul unui site bine pus la punct prin care promovează destinații din toate continentele, tocmai pentru a trezi în noi spiritul de călător neobosit, dar și de fotograf pasionat.

Cum suntem toți copiii Universului, având pentru odihna spiritului cerul și pentru a trupului pământul, fiind binecuvântați prin ciclicitatea renașterii naturii, având nevoi identice de bază și, prin educație, pretenții sporite de la viață, s-ar putea ca între noi, oamenii, și între noi și cosmos să existe legături invizibile și indestructibile de a căror existență nu suntem conștienți. Până la elucidarea totală a aspectelor conexiunii fizice în eter,  Momondo ne surprinde din nou, de data aceasta ne lansează o provocare interesantă prin care ne putem descoperi originile și moștenirea genetică.

Fotografia surprinde momente personale irepetabile, ca emoție în timp și spațiu și rămâne o ancoră între două momente, cel prezent, oricât de trecut ar fi el și cel viitor, ca prezent ce va veni.

Fotograful, amator sau profesionist, redă succesiunea și reține armonia momentelor surprinse sau trăite. Este o interdependență strânsă  între călător și fotograf. Călătorul este și fotograf, de cele mai multe ori, sau călătorul are alături și un fotograf, arareori.

Cele mai frumoase fotografii, pentru mine, sunt cele în care mă aflu în mijlocul copiilor sau cele în care mă pierd în mulțime lângă obiectivele turistice ce rețin atenția oricărui călător…

De când mă știu sunt adepta călătoriilor și am ambiții mari la acest capitol. Optimistă fiind, cred că timpul îmi va permite să mi le pun în practică.

În august 2017, am ajuns în Atena. Dacă Praga, capitala cehă, o asociez cu gerul năpraznic, Atena, orașul în care au fost reluate Jocurile  Olimpice, la 1896, după 1500 de ani, o juxtapun cu o cădură toridă, plăcută mie, dar nefastă celor ce nu o suportă din varia motive.

Atena a fost ca o poveste. Parcă mă teleportasem în leagănul civilizației antice, doar vacarmul produs de prezența vizitatorilor de pretutindeni amintindu-mi că sunt în secol XXI.

Citesc  cu plăcere Momondo și compar. Pentru a ajunge în Maramureș, destinație turistică de top, știu că trebuie să merg 17 ore cu trenul.  Aflu că, dacă vreau, pot să strabat Japonia în 10 zile, prin intermediul unui card de călătorie, cu trenuri de mare viteză, cu 300 de kilometri la oră, trecând și poposind prin Tokyo, Kanazawa, Osaka și Nara. Pare un vis! Unul realizabil!

Călătoria este o oportunitate de a evada din rutina zilnică și MOMONDO ne cultivă gustul pentru frumos prin cuvânt, culoare, aspect, fotografie, și grafică, punându-ne gratis la dispoziție posibilitatea comparării ofertelor de călătorie și a prețurilor biletelor de avion existente pe piața de turism la ora actuală.

Citește, meditează și alege să călătorești, pentru a descoperi lumea și diversitatea ei!

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2017.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: