Acasă » Opinii personale » În culorile toamnei… (SuperBlog 2017)

În culorile toamnei… (SuperBlog 2017)

octombrie 2017
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.532 hits

Toamna, anotimpul feeriei cromatice, este un designer desăvârșit în ce privește armonia îmbinării culorilor astfel încât și celui mai neatent sau preocupat trecător fiindu-i reținută atenția. Dacă toamna, forma rămâne bine definită, pentru fiecare tip de copac, arbust, plantă, culoarea este într-o continuă transformare, de la verde la ruginiu, de la galben stins spre roșu cărămiziu. Toamna poate fi o sursă inepuizabilă de inspirație pentru creatorii de modă, pentru cei ce construiesc tipare dând personalitate materialelor astfel încât să răspundă cerințelor pieței. O întrebare inevitabilă pare să prindă contur. Piața vestimentară este rodul unei linii de modă trasată de designerii vestimentari sau designerii vestimentari au o ofertă ce ține de nivelul expectanțelor și educației cumpărătorilor?

 Un produs vestimentar trebuie să îmbine estetica cu calitatea materialului, iar raportul calitate preț să pornească de la un minim, pentru a nu fi invadați de magazine second-hand, spre un maxim, cu adresabilitate către cei ce dispun de bugete nelimitate…

Paltonul este o piesă vestimentară ce, prin calitatea materialului și croială, asigură confortul în anotimpurile în care frigul pune stăpânire pe spațiu, ca și cum timpul și-ar dori să păstreze în stare de latență viața planetei în zonele în care zeului solar îi scad puterile, razele sale fiind estompate și biruite de vânt, ploi, ninsori, îngheț și ger năpraznic.

Să-mbraci toamna este ca și cum ai încerca să aduci luna în casă, evident, fără să folosești o oglindă, dar sigur toamna este un bun stilist, prin paleta de culori cu care dă culoare vieților noastre. Ar fi minunat să regăsim cromatica toamnei în imprimeuri de calitate care să prindă viață sub ochii unui creator de modă axat pe producția de paltoane damă. Eu aș aduce eleganța toamnei într-o linie vestimentară adresată adolescenților. Cu siguranță, pe adolescenta ”Toamna” nu aș îmbrăca-o în blugi jerpeliți sau geci matlasate, ci i-aș propune paltoane călduroase din stofă de calitate, croite după tipare franțuzești, care îmbină eleganța cu armonia liniilor croielii, în culori pastelate. Aș scoate din garderoba ”Toamnei” blugii jerpeliți, peticiți sau franjurați. Aș reda feminitatea adolescentei Toamna propunându-i o ținută vestimentară în care piesa de forță să fie fusta bine croită, care să-i redea încredere în șansa pe care i-a dat-o Universul de a fi femeie. Adolescenta ”Toamna”, în concepția mea, nu ar avea nimic în comun  cu adolescenta zilelor noastre, ce poartă cu nonșalanță blugi nefinisați, bluze largi sau prea strâmte, prea scurte și prea prost croite, dovadă că și designerii vestimentari sunt în pană de idei și au uitat să se inspire din liniile de modă ale secolelor apuse.

Pantofii și ghetele adolescentei ”Toamna” ar trebui să fie extrem de confortabili, cu un design tineresc și, obligatoriu, din piele… Adolescenții Toamna și-ar regăsi și ei aureola pierdută în neînsuflețitul început de secol XXI, ce se remarcă prin acceptarea produselor vestimentare unisex, cât și a comportamentelor atipice, într-o linie vestimentară ce ar avea la bază eleganța pentru a scoate în evidență forța celor ce de secole au deținut supremația asupra inteligenței universului.

Linia de modă adresată adolescentilor ”Toamna” ar fi în culorile toamnei.

Aș colabora cu Answear, retailerul multibrand lansat în Polonia, care a ajuns pe pieţele din Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria și România, astfel încât linia de modă dedicată adolescenților să treacă peste granițele țării.

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2017

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: