Home » Opinii personale » Între fast și simplitate… (SuperBlog 2017)

Între fast și simplitate… (SuperBlog 2017)

October 2017
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

Bine v-am regăsit! Sunt un AstroPuf. Dintr-o neșansă, am părăsit cosmosul și am ajuns pe pământ. Cu stoicism îmi accept destinul și, în timpul acesta, învăț să devin muritor, nu fără să constat că plenitudinea și ordinea Universului nu se regăsesc deloc în existențele muritorilor. Văd zilnic spectacole de o jalnică măreție, demne de simpla și dramatica viață a muritorilor.

Știți ce am constatat? În cer este loc pentru toate formele de energie, dar pe pământul binecuvântat cu munți, cu ape, cu dealuri, cu câmpii  și cu frumuseți neasemuite, oamenii se tem de oameni, se izolează într-o cochilie invizibilă unde își hrănesc un ego cu care vor să domine pe ceilalți, uneori chiar cu orice preț. AstroPufii nedecăzuți din drepturi nu prea mai au corespondenți pe pământ, atât timp cât oamenii uită de cer, și vă mărturisesc că viața pe Terra va exista atât timp cât planul teluric se va oglindi în planul celest.

Cum vă spuneam, sunt uimită de oameni și de felul lor de a-și complica viața. Ei nu știu să-și facă viața ușoară unul altuia. Am aflat recent de numărul de avize și acorduri pe care trebuie să le conțină un certificat de urbanism la construirea unei case: aviz sănătatea populației, aviz canalizare, avize alimentare cu apă, respectiv energie, aviz salubritate, acordul de mediu, eventual și alte avize, aviz de amplasament Transgaz, aviz de la autoritatea aeronautică civilă română, aviz CNADNR (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale S.A.,  și chiar un aviz de la un proiectant autorizat ISU. Eu, AstroPuful, consider că era mult mai ușor ca primăriile să aibă harta tuturor spațiilor ce pot fi destinate construcțiilor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a evita birocrația și anomaliile, pe care le întâlnim din plin la aproape tot pasul. Am văzut construcții finalizate cu avize de construcții, dar fără alimentare cu curent electric. Nu pot să nu mă întreb cum a fost eliberat acordul sau avizul de mediu pentru construcția ce se va înălța în fața Operei din București, la a cărei fundație deja se lucrează…

Sunt și oameni cu idei… Este mult mai ușor dacă ai un specialist alături pentru a finaliza aspectele legate de autorizarea constructiei și pentru a avea timp să te gândești la un proiect de casă care să-ți asigure confortul dorit, în funcție de buget și aspirații. Sunt firme specializate în proiecte case TIP sau personalizate, care ofera resurse de inalta calitate și consiliere/suport pentru oricine cauta sa construiasca, remodeleze, renoveze sau să amenajeze o casa.

Pentru mine, casa de vis înseamnă confort și tehnologie, casă care produce mai multă energie decât consumă, folosind resurse energetice 100% regenerabile. În viziunea mea, AstroPuful, casa de vis este poziționată în mediul rural sau urban, în care nu există decât mijloace de transport cu alimentare electrică și unde școlile pun accent pe educație, de la educația pentru mediu, până la educația vestimentară. Casa de vis se încadrează într-un peisaj urbanistic de vis, cu spații verzi, cu arhitectură peisagistică de excepție și, obligatoriu, din cadru nu pot lipsi oamenii veseli, manierați și bine intenționați, rod al unei educații temeinice și al unei mulțumiri de sine, grație satisfacției muncii și calității vieții.

Casa de vis are o arhitectură modernă, care îmbină toate stilurile arhitecturale ale secolelor apuse. Este o construcție masivă, cu elemente de artă autentică ce păstrează simetria și evită, pe cât posibil, colțurile. Interiorul este fastuos, ca la curtea regilor Franței, dar adaptat tehnologiei secolului XXI. Casa de vis are un garaj la subsol, multe balcoane, o piscină și o sală de fitness, la parter, un living room mobilat ca pe vremea Regelui Soare, un home cinema, o bucătărie ultradotată, băi cu ceramică japoneză și dormitoare cu baldachine și ziduri tapetate cu mătase și, evident, o bibliotecă imensă cu mobilier încrustat. În casa de vis totul este acționat automat, iar din casa de vis nu pot lipsi sculpturile și tablourile de valoare. Casa de vis are și o piscină în aer liber, un teren de baschet și o grădină asemănătoare grădinilor Palatului Versailles. O astfel de casă chiar are nevoie de un evaluator ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România). Aș putea chiar să studiez ghidul elaborat de ANEVAR, din dorința de a fi informată despre necesitatea angajarii unui evaluator autorizat. Casa de vis trebuie să fie poziționată spre răsărit, cu ferestre și spre vest, pentru a primi atât energia răsăritului și a apusului de soare, cât și lumina lunii, estompată uneori de astrele nopții.

Există și o variantă simplă a casei de vis. Două camere, o baie, o bucătărie, toate mobilate cu bun gust, și o grădină cu mobilier adecvat, din care nu poate lipsi hamacul. Ambele case au certificat energetic și produc mai multă energie decât consumă. În aceste condiții, viitorul omenirii este în siguranță! Case de vis și oameni educați, mediu protejat și dezvoltare durabilă, toate sunt îngredientele unui viitor sigur!

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2017.

Advertisement

1 Comment

  1. […] Între fast și simplitate… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: