Uneori mă gândesc că muzica clasică este darul zeilor pentru muritori, în primul rând pentru cei fascinați de înlănțuirea notelor în solfegii și arpegii care puse pe portativ sunt capabile să dea vitalitate fermă sunetelor pentru a declanșa o avalanșă de emoții în mintea și sufletul celor ce zăbovesc pentru o clipă în ascultare. Compozitorul se conectează la unitatea și plenitudinea Universului, atunci când intră în vâltoarea frenetică declanșată de muzele creației, fiind fascinat de ele, devenind capabil să evoce evenimente cărora să le dea o aură de fantastic, de ireal, de divin, totul sub forma unor note ce joacă vesele pe portativ și prind viață prin tehnica interpretativă repetată de nenumărate ori pentru obținerea perfecțiunii unei arii sau opere, la al cărei succes contribuie toate instrumentele muzicale și dirijorul.
Muzica ușoară românească actuală pare adusă din neant, mai mult decât din planul celest. Ritmurile obositoare și versurile în care predomină limbajul de ghetou sau de cartier cu școli publice neaflate în atenția comunităților locale se pare că dau dependență ascultătorilor, dezumanizând mai mult decât cizelând. Manelele distrug și ele fondul interior al celor ce își fac o preocupare din a asculta acest gen de muzică, rod al unui joc șăgalnic în care zeul urâțeniei și-a propus să învingă frumusețea și magia muzicii clasice și a oricărei muzici de calitate, comparabilă cu o femeie frumoasă, cultă și elegantă, prin crearea unei rivale demne de o damă de consumație, care prin comportament și atitudine necuviincioase crează dependență. Muzica zilelor noastre, de multe ori, este ca o damă de companie de cea mai joasă speță…
AstroPufii celești au muzica sferelor, muzică din care se inspiră compozitorii de muzică clasică. Mulți muritori preferă manelele, din lipsa unei educații muzicale bine gândite… Este o distanță ca de la cer la pământ între cele două genuri muzicale. Mi-aș dori ca Edifier, producătorul de sisteme audio, să amplifice doar sunete de calitate, astfel încât ”muzica, limbajul universal al omenirii” să aducă în viețile muritorilor doar binele, frumosul și pacea cu sine și cu ceilalți.
Eu, AstroPuful ajuns pe pământ, m-am reconectat la muzica divină cu mulți ani în urmă. Eram în casa unui coleg de clasă, unde zăbăveam când vremea de afară nu ne permitea să batem mingea, evident, după ce ne terminam temele și mi-aduc aminte că două ore ne erau suficiente pentru finalizarea lor. Într-una din zilele în care ne-am refugiat în casă, acordurile unei muzici divine mi-au reținut atenția. Am fost atât de uluită de vibrația muzicii care simțeam că-mi inundă sufletul încât am pornit să aflu câte ceva despre ea. Tatăl colegului meu, un domn care nu prea ne acorda atenție nouă copiilor, mi-a dat un răspuns în doi peri, ceva de genul că sunt prea mică ca să înțeleg muzica aceea. Ziua a trecut, iar eu port de atunci în suflet primele acorduri ale unei muzici care te poate răscoli, trezi și conecta la izvorul frumosului universal.
Va începe sau nu un secol al muzicii de calitate? Produsele de calitate ale firmei Edifier, în special sisteme audio, boxe cu un design interesant, ce aduc eleganță interioarelor, redând claritatea sunetelor amplificate definesc brandul Edifier prin pasiune și experiență. Edifier R2730DB este rodul experienței și cercetării. Este un sistem audio 2.0, care oferă o soluție Tri-amp cu trei căi, cu conectivitate 4.0 Bluetooth pentru playback și cu multiple intrări: optic, coaxial, RCA si AUX.
Pasiunea pentru sunet, pasiunea pentru design și pasiunea pentru calitate se-mbină armonios cu pasiunea pentru susținerea progresului comunităților de tineri, prin acordarea de burse. Și EDIFIER, prin EDIFIER Angel Sound Foundation, îi ajută pe copiii cu deficiențe de auz să descopere puterea sunetului.
Cu Edifier, să redescoperim muzica de calitate!
P. S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2017.