Home » Opinii personale » Rafinament și eleganță gastronomică… (SuperBlog 2017)

Rafinament și eleganță gastronomică… (SuperBlog 2017)

October 2017
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,235 hits

yoda_1504191001-300x300

Dacă te uiți la schema tehnologică de fabricare a uleiul rafinat de floarea soarelui, îți dai seama că până la obținerea prodului finit, de a cărui calitate depinde într-un fel chiar sănătatea noastră, materia primă trece printr-o serie de operații, unele fiind de natură chimică. Cu cât produsele finite sunt procesate chimic, cu atât mai mult ele pierd din valoarea nutritivă a componenților de bază.

S-ar putea ca viață să fie un accident chimic, dar prelucrarea chimică în exces a produselor alimentare nu este de dorit. Avem tot felul de aditivi alimentari, unii chiar cancerigeni. E-urile ne invadează organismul, dând chiar dependență, iar noi invadăm mediul, ambele cu bună știință.

Și cum întotdeauna au fost oameni care și-au pus existența în slujba semenilor, iată că specialiștii au creat un produs care nu trebuie să lipsească din bucătăria celor ce vor să mănânce sănătos. La magazinul profistore.ro găsim ca produs de import presa de ulei la rece, pentru utilizare casnică, Yoda YDZY02A1” și chiar numeroase  “oferte la presă de ulei YODA”, pentru a putea obține acasă “ulei presat la rece”, fără aditivi și conservanți, din semințe de orice fel, dar și din nuci, alune, măsline. Produsul beneficiază de avansul tehnologic și este fabricat în China. Piesele sunt din inox și producătorul asigură piese de schimb.

“Presa de ulei YODA HOME PRO” poate deveni indispensabilă și tuturor bucătăriilor restaurantelor care se respectă. România nu are restaurante cu stele Michelin și aproape nimănui nu-i pasă că lipsa stelelor Michelin ne depărtează de pe harta mondială a gurmanzilor, chiar dacă avem bucătari foarte buni. O țară cu o bucătărie excepțională are restaurante cu maximul stelelor Michelin, trei la număr, și țările devin destinații culinare pentru cunoscători.

Ghidul Michelin ar trebui reinventat în mediul online… Se pare că România nu are încă o etichetă culinară care să ne pregătească pentru o experiență în stil Michelin și nu prea ne pasă că și la capitolul artă culinară suntem inexistenți pe plan mondial.

Sunt bucătar într-un restaurant francez. Am făcut cursuri la școala lui Alain Ducasse, superstar în materie de gastronomie. Viața este o artă, arta de a mânca, de a vorbi, de a te îmbrăca, arta de a face totul bine și la standarde. Rafinamentul, eleganța și distincția sunt obligatorii și în arta culinară. Cei mai mari bucătari  reîntregesc aureola emblematicului  restaurantul Louis XV, din Monte Carlo, un simbol al fanteziilor culinare și al bunului gust. În palatul plăcerii timpul nu are importanță, doar gustul contează. Și timpul stă în loc. Invitații de onoare sunt mentorul meu în domeniul gastronomiei și membrii familiei regale din Monaco, Printul Albert si sotia lui, Printesa Charlene.
Alain Ducasse consideră că modernismul în gastronomie îl reprezintă sănătatea, iar uleiul presat la rece și fără aditivi, obținut la presa de ulei Yoda este indispensabil preparării celor mai alese bucate. Meniul care cu adevărat a fost servit la ziua de naștere a lui Alain Ducasse: Legume taiate foarte subtiri cu o precizie maxima, servite in pahare de cristal, caviar chinezesc, anghinare si trufe albe. Supa de peste din peste-scorpion, John Dory, dorada, calmari si caracatita. Pentru desert, o specialitate cu mere si gutui salbatic, inghetata facuta din crema de lapte de vacuta din regiune,  bomboane de ciocolata.

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2017.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: