Home » Opinii personale » O soluție de moment… (SuperBlog 2017)

O soluție de moment… (SuperBlog 2017)

October 2017
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,810 hits

Caius Iulius Phaedrus afirma că “Omul învăţat îşi poartă bogăţiile în sufletul său.”, dar doar cu spirit nu se poate supraviețui, din păcate, în zilele secolului XXI, decât dacă alegi să fii sihastru. Și, iată-ne dependenți de bani, pentru a ne asigura luxul, confortul sau supraviețuirea.

S-ar putea ca fără bani să fim cu toții bogați, dar cum ideea este ușor utopică, viața noastră se-nvârte în jurul lor. Sunt oameni care sunt nefericiți în mijlocul vieții de lux, iar la polul opus, există oameni fericiți ce se află chiar la limita unei existențe precare. Banii ne dau independență financiară și de multe ori ne făuresc o imagine care stârnește invidia celor din jur și cumpără complezența anturajului și avem destule exemple, în acest sens.

Și chiar dacă știm că banii nu aduc fericirea, mereu suntem în căutarea oportunităților de a-i obține. Salariul minim pe economie în România este la limita derizoriului. Cu 1450 lei nu-ți poți satisface prea multe nevoi, nu capricii, după ce ai plătit toate dările către statul român și furnizorii de servicii vitale: apă și canal, electricitate, salubritate, internet, telefonie, cablu TV, masă și casă, dacă cumva stai cu chirie nedecontată de angajator.

Cu 1450 ai o existență limitată și nici o posibilitate de a-ți mări veniturile, atât timp cât piața muncii este complet dezorganizată în România. Și cauți soluții… Și cauți… Cea mai la îndemână este împrumutul bancar. Și iată-te și posesorul unui credit bancar cu dobândă fixă. Constați că ajungi în acelați punct de unde ai plecat, chiar dacă ți-ai adus confortul în căminul tău, ți-ai plătit mașina sau un curs MBA. Nevoia de bani revine… Un consilier financiar ți-ar propune să limitezi cheltuielile, dar tu ești deja în caruselul dorințelor. Vrei să mergi la o nuntă sau într-o excursie de week-end și nu ai de gând să renunți la a-ți pune în practică dorința. Ce faci? Apelezi la un credit urgent, prin intermediul firmelor de credite nebancare, specializate în acordarea unui credit până la salariu, cu oferta imbatabilă de credit cu dobândă 0 (zero), la primul credit, avantajos pentru că este un credit fără costuri. Și devii un jucător de poker. Dacă știi să te oprești la primul credit cu dobândă zero ești un jucător înțelept, dacă continui ești asemeni celui ce speră să câștige când de fapt el pierde, dobânda devenind împovărătoare la accesarea unui nou împrumut online.

Telekredit are și o opțiune de refinanțare, cu obligația de a achita la data scadentă dobânda datorată pentru împrumutul inițial. Rămâne o opțiune de împrumut online urgent, care te poate și atrage prin opțiunea de rambursare anticipată.

Dacă ai decis să-ți crești veniturile folosind o instituție financiară nebancară sau bancară să știi că aceasta este o soluție de moment, care poate scăpa de sub control, la un moment dat, dacă banii nu sunt folosiți judicios și nu sunt investiți astfel încât la rândul lor să producă bani.

Satisfă-ți un capriciu, apelând la un credit cu dobândă zero, dar nu-ți face un obicei din creditele online!

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2017.

 

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: