Acasă » Opinii personale » Licoare magică… (SuperBlog 2017)

Licoare magică… (SuperBlog 2017)

noiembrie 2017
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

cafea

Avicenna, filosof, scriitor, medic și cercetător al naturii, știit de origine persană, denumit de arabi ”al treilea Aristotel”, găsise cafelei efecte terapeutice și o administra ca medicament. Se pare că etiopienii preparau chiar un fel de vin, prin fermentarea în apă a boabelor de cafea bine uscate. Pierdută undeva în timp, istoria cafelei ne aduce în prim plan, ca țară de origine a boabelor greu masticabile, Etiopia, situată în Cornul Africii. Prima cafenea din Europa a fost deschisă la Veneția, în anul 1672, iar în anul 1700 existau în Londra un număr impresionant de cafenele pentru acea vreme. Prima cafenea din lume a fost cafeneaua turcească, deschisă în anul 1453, după ce cafeaua a fost adusă la Constantinopol.

Se pare că licoarea magică care ne încântă diminețile acasă, la serviciu sau în timpul liber, indiferent pe ce continent am trăi, este cafeaua. Fie că este vorba despre ritualul de preparare al cafelei boabe sau al cafelei de tip monodoze, cafea la ibric, cafea la filtru, la espressor sau tonomat, aroma fină sau intensă și gustul rafinat și echilibrat al tipurilor de cafea cuceresc întreaga lume. Se pare că multe din momentele plăcute sau neplăcute din existențele noastre sunt trăite în aromă de cafea. Sunt persoane care consumă cafea în mod excesiv, devenind dependente de licoarea cu efecte stimulante care alungă pe moment  senzația de oboseala și  de somnolența și care, consumată în exces, poate duce în timp la stări nedorite ca tahicardie, nervozitate și insomnie…

Mă număr printre persoanele care pot trăi fără cafea sau, mai degrabă, mă număr printre persoanele care preferă ocazional cafeaua puternic aromată, concentrată, cu un gust și o aromă inconfundabile, fără a agrea cafeaua slabă, cafeaua ceai. O cafea la birou este un prilej de petrecere a unei pauze în preajma colegilor, un moment de răgaz și de comuniune în jurul unei idei pro sau contra. Mă tem că și cafeaua a devenit o rutină. Ea este asociată cu un viciu, fumatul, și devine un automatism, uneori.

Momentele cheie ale vieții le poți trăi în aromă de cafea, important este să găsești cea mai bună cafea și  să fii înconjurat de oameni cu preocupări ce depășesc limita rutinei zilnice.

P.S. Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2017.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: