Acasă » Opinii personale » Stilul vestimentar se educa… (SuperBlog 2019)

Stilul vestimentar se educa… (SuperBlog 2019)

octombrie 2019
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.532 hits

Să fie moda în tandem cu vremurile, cu sărăcia spirituală ce ne limitează la satisfacerea nevoilor de bază, uitând de idealurile comune – de bine, de frumos și de adevăr?

Există lumi paralele ale modei? Vorbim de eleganță sau de rutină? Creatorii de modă sunt un soi de educatori ai maselor. Consider că eleganța, și nu fac referire la lux, nu mai este atributul femeilor și nici al bărbaților, în lumea prinsă în vârtejul existențial, în care primordiali sunt banii.

Priviți strada, oamenii de pe stradă, oamenii din mijloacele de transport în comun, oamenii care merg la teatru sau la diverse evenimente sportive. În opinia mea, există un soi de platitudine în modă. Invariabil, blugii sunt la putere, jeanșii mulați, atât la femei, cât și la bărbați, de cele mai multe ori tăiați, destrămați și arareori finisați ca la carte.

Un bărbat elegant va fi cât de curând atipic, în mijlocul unui pustiu vestimentar, în opinia mea.

Solidari eleganței masculine rămân angajații din sistemul bancar, acolo unde încă nu s-a renunțat la eticheta rafinamentului etalat, la fel – prin ambasade și mediul politic. Eleganța o vedem și la angajații din traficul aerian, dar și la membri caselor regale, uneori în mediul academic. Elegant este și un elev care are un tricou cu emblema liceului sau un ofițer M.A.I., dar aici este vorba de uniforma impusă de instituție.

Stilul vestimentar este un atribut al mediului de proveniență și devine o particularitate a personalității prin  adaptarea la trendul promovat de anturajul aliniat la modă?  ”Moda reprezintă un limbaj instantaneu” – afirma Miuccia Prada și cred că poate avea efectul muzicii culte, când cele mai înalte tonuri îți aliniază simțurile într-o armonie deplină. Același efect îl poate avea bunul gust în industria vestimentară.

O geantă de damă, asortată cu pantofii, rămâne un element de distincție doar dacă este în ton cu ținuta. Pantalonii devin o piesă forte în vestimentația femeile. Deux-piece-urile nu prea mai sunt de găsit în magazinele cu prețuri pentru toate buzunarele.

În opinia mea, stilul vestimentar se cultivă și creatorii de modă poartă pe umerii lor răspunderea pentru comportamentele vestimentare ce le inoculează maselor, în special tinerilor.

Publicitate

Un comentariu

  1. […] Stilul vestimentar se educa… (SuperBlog 2019) […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: