Acasă » Opinii personale » Licoarea magică… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

Licoarea magică… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

octombrie 2021
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

Haideți să luăm împreună pulsul străzii, fie că este vorba de o zi de vară toridă, fie de toamnă târzie sau de iarnă îmbrăcată în straiele purității, urmată de vară, în care renașterea naturii ne dă prilejul de a ne reconecta conștient la miracolul vieții!

Pornim în acest periplu dintr-un punct Z al orașului Y, la o oră matinală, nu înainte de a bea o cafea. Orașul Y este o oază de tehnologie. în care administrația locală este preocupată constant de îmbunătățirea semnificativă a vieții celor ce-și croiesc destinele proprii în urbea respectivă. Opinia lor contează, element fundamental în consolidarea unei democrații puternice. Din acest oraș nu lipsesc semaforizarea inteligentă, panourile solare pentru încărcarea telefoanelor mobile și toate bazele de date sunt sincronizate, interconectate. Încântarea se vede pe fețele tuturor cetățenilor ce locuiesc în orașul Y, oraș SMART. Antreprenorii sunt cooptați de autorități să se implice în amenajarea spațiilor inestetice, iar cetățenii pot veni cu critici, dublate de soluții viabile la problemele identificate la nivelul comunității. Oamenii au timp să bea o cafea în tihnă, la terase, în acest oraș Y.

Wow! Administrație competentă, viață fără griji pentru cetățeni! Fețele oamenilor sunt relaxate și zâmbetul parcă le este întipărit pe față. Eu sunt uluită de ceea ce văd. După o zi în care nu am stat în trafic, în care am bătut orașul când la pas, când cu bicicleta electrică, fără cost, când cu mijloacele de transport super îngijite, și nu am găsit nimic care să-mi stârnească spiritul critic, m-am refugiat în camera de hotel, SMART și ea, iar zorii zilei m-au găsit într-o stare de deplină mulțumire sufletească. Îmi beau cafeaua adusă de room-service și simt cum viața poate fi frumoasă pentru orice muritor. O fi de vină licoarea magică sau toate oportunitățile unui oraș SMART m-au ancorat într-o lume utopică, din punctul de vedere al unor interlocutori?

Este timpul să revin cu picioarele pe pământ! Trăiesc în România! Încep orele de la opt. Mă trezesc la șase, dacă vreau să-mi beau în tihnă cafeaua. După ce zâmbesc zorilor de zi, încep să-mi gestionez minuțios timpul. Treizeci de minute sunt alocate ritualului de pregătire și savurare a cafelei la ibric. Deși liceul unde lucrez este destul de aproape de reședința mea din București, iau întotdeauna în calcul 55 de minute, pentru a ajunge la timp. Niciodată nu știu când vine autobuzul. Noroc cu Google, în lipsa unor panouri electronice! Dacă sunt nemulțumită de cum arată autobuzul, de cât stă în trafic sau de decorul inestetic trebuie să accept deviza, aproape unanimă, a celor cu care intru în dialog și anume: ”Așa este în România!”.

Mă număr printre fericiții Planetei! Am timp să-mi beau cafeaua! Am o râșniță de cafea de la bunica. Uneori cumpăr cafea boabe și mă bucur de gustul inconfundabil și aroma perfectă a cafelei făcute la ibric, pe care o beau fierbinte, dulce și cu multă frișcă. În momentul acela știu că ziua va fi perfectă și că, indiferent de obstacole, starea de bună dispoziție mă va însoți toată ziua.

În capitala unei țări europene care, zic eu, are o administrație centrală, respectiv locală, ce nu pune preț pe opiniile cetățeanului și nu are ca obiectiv bunăstarea tuturor românilor, cei ce sunt prinși în caruselul grijilor cotidiene sau sunt ancorați în activități care-i fac să fie tot timpul pe fugă, își beau cafeaua pe stradă, din mers, chiar în mijloacele de transport în comun sau în confortul propriei mașini. Cafeaua de dimineață, cea care are efect benefic asupra funcțiilor organismului! La ea fac referire! Cea de a doua este deja un exces și ar trebui înlocuită cu un ceai. Sunt studii care susțin că o ceașcă de cafea proaspat prajita crește performanțele cognitive și stimulează producția de hormoni răspunzători de starea de bine… Să bem cafea, dar niciodată în exces!

Nu ai timp să bei cafeaua acasă, o bei la birou, în compania colegilor. Primul Coffee Shop online oferă clienților experiențe plăcute prin comercializarea unei multitudini de sortimente de cafea, cafea de specialitate, cafea măcinată, etc. În lume există tot felul de festivaluri! Acum avem festivaluri și în online! Etolia și festivalul cafelei măcinate reprezintă un bun prilej pentru a ne face rezerve de cafea de calitate și a zâmbi vieții în fiecare dimineață, chiar dacă, deocamdată, nu trăim într-un oraș SMART!

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, ediția de toamnă!

P.S.Despre orașul SMART am aflat accesând site-ul: https://pressone.ro/ce-inseamna-de-fapt-un-smart-city

Publicitate

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: