Acasă » Opinii personale » Metalul civilizațiilor antice… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

Metalul civilizațiilor antice… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

octombrie 2021
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

captură foto, site INDIRA

Dacă pe vremuri etalarea bijuteriilor era un simbol al clasei sociale căreia îi aparținea persoana care le purta, azi, bijuteriile sunt o formă de manifestare a personalității fiecărui individ.

Bijuterii, bijuterii! Unele au un aer regal, încântătoare prin aspect și model, rod al talentului unor bijutieri împătimiți de frumos altele sunt austere și nepretențioase ca lucrătură, confecționate din aur, din argint, cu pietre semiprețioase, cu perle, intens sau mai puțin strălucitoare, cert este că fiecare bijuterie spune o poveste, despre talentul creatorului ei, dar și pe a celui ce a ales să o poarte.

Bijuteriile întregesc aura de frumusețe a oricărei femei. Poți face chiar o pasiune pentru bijuterii, alteori te poți mulțumi cu una, două bijuterii moștenite din generație în generație. Sunt femei care au bijuterii pentru ținutele de zi, de seară, de ocazie și, oricât ar fi de multe sau puține, cert este că bijuteriile rămân cel mai frumos accesoriu al unei femei.

Bijuteria reliefează feminitatea prin efectul ei estetic sau feminitatea întregește frumusețea bijuteriei?

Inelele din argint și aur, cerceii și colierele au fost, sunt și vor fi preferatele femeilor ce cred în puterea unei bijuterii de a le scoate în evidență și întregi farmecul personal. Și, în funcție de buget, putem fi în căutarea unei bijuterii care să ne rețină atenția! În secolul tehnologiei de vârf, nu mai este nevoie să avem în preajma noastră un vânzător de bijuterii. Vânzarea lor s-a mutat în online. Beneficiile sunt pe măsură. Putem să accesăm un site specializat la orice oră și putem să stăm cât de mult vrem în fața unei bijuterii, până ne decidem dacă o cumpărăm sau nu.

site INDIRA

Shopping online! Știu din start că returul este gratuit. Nu vreau să apelez la acest serviciu. Mi-am propus să-mi cumpăr un colier de argint, deși argintul nu se află în preferințele mele, și am găsit un lănțișor cu cinci pandative, ce mă duc cu gândul la cerul înstelat al verii. În epoca renașterii au apărut medalioanele portret, azi sunt mai greu de găsit. Bijutierii au libertate conceptuală, dar creativitatea pare limitată când vine vorba de bijuterii din aur, dedicate vânzării în masă, poate și din cauza prețului mereu în creștere al metalului nobil și lipsa cererii pe acest palier.

Nu agreez bijuteriile care-mi dau impresia de fragilitate, dar nu strică să am și o astfel de bijuterie. Bijuteriile aduc și un strop de bucurie dacă se sincronizează cu personalitatea noastră. Bijuteriile de argint sunt mult mai ieftine decât cele din aur. Dacă facem o alegere care nu ne mai încântă odată ce intrăm în posesia lor, le putem face cadou. De ce am ales colierul cu cinci pandative? Din cauza fiorului adus de concepția bijuteriei.

Întotdeauna ne putem cumpăra o bijuterie de argint! Ele trebuie să atragă atenția, să arate șic, fie că sunt delicate sau impunătoare, cu diamante, rubin, pietre semiprețioase sau simple, scumpe sau la prețuri accesibile oricui.

Giuvaerurile de argint se numără și printre preferințele celebrităților și chiar circulă un zvon că Angelina Jolie și Brad Pitt au ales verighete din argint, nu bijuterii extrem de costisitoare, deși bugetul lor este nelimitat în comparație cu al unui om obișnuit. Poate argintul păstrează memoria civilizațiilor antice! Să nu uităm că Atena, în antichitate, s-a dezvoltat datorită exploatării minelor de argint.

Să nu uităm că bijuteriile au și o valoare sentimentală! În funcție de emoția cu care le asociem, le păstrăm sau renunțăm la ele.

Au și o valoare financiară, dacă le cumpărăm singuri, în special.

Bijuteriile ne întregesc stilul personal și sunt ca o carte de vizită nescrisă!

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, ediția de toamnă…

Publicitate

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: