Acasă » Opinii personale » Sănătate și frumusete… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

Sănătate și frumusete… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

octombrie 2021
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.387 hits

Intrasem într-o farmacie, dar nu să cumpăr medicamente, ci pârdalnicele de măști sanitare impuse în perioada de pandemie prin care trece mapamondul, din martie 2020. Bătrâna din fața mea, căreia farmacista îi întinsese o plasă cu medicamente prescrise de medicul de familie, pentru o lună de zile, era încovoiată de vârstă, plină de riduri și, de parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, acuza tot felul de dureri: de spate, de picioare, de rinichi, de inimă, scăderea vitalității fizice, în general. Îi simțeam și eu neputința. Povestea de viață a bătrânei era impresionantă. Provenea dintr-o familie de țărani din tată-n fiu. Prinsese războiul, deportarea în Bărăgan a familiilor de chiaburi din vremea regimului comunist, colectivizarea, revoluția din 1989 și tranziția spre economia de piață. Muncise cu ziua prin sat, pentru a-și câștiga singură traiul zilnic și a nu fi o povară pentru familie. Sănătatea i s-a deteriorat treptat, mai ales după nașterea a două copile gemene și moartea soțului. Nu avea bani pentru medicamente, la vremea aceea. Norocul i s-a schimbat, una din fete, printr-o loterie a vieții nesperată, ajunsese să ducă o viață lipsită de griji în alt oraș și îi acorda, atât cât putea, atenție și mamei care o crescuse. Bătrâna putea spune că în pragul senectuții nu îi mai lipsea nimic din ce-ar fi putut să aibă în trecut, dacă destinul i-ar fi fost prielnic, acum îi lipseau doar sănătatea și un suflet cu care să depene amintiri. Aș mai fi rămas de vorbă cu bătrâna, dar fiul meu își pierduse răbdarea, așteptându-mă în mașină. Am făcut schimb de numere de telefon și ne-am despărțit amiabil. Eu am rămas pe gânduri…

Vârsta senectuții, în esență, este o binecuvântare, așa cum este covorul de frunze ruginii al toamnei pentru sufletul unui pictor talentat. Pictorul transpune în imagini fiorul care-l stârnește să-i dea contur pe o pânză imaculată, iar vârstnicul își derulează amintirile, faptele, în funcție de bilanțul sincer, privind senin sau cu teamă spre o altă lume.

Poți cumpăra sănătate cu bani, când uzura psihică și fizică au pus stăpânire pe toate simțurile tale și pe tot angrenajul corpului tău? Nu prea…

Până la urmă, orice om care-ți iese în cale are o poveste de viață din care poți învața câteva lecții care îți vor fi utile pe viitor.

Hai să ne facem primăvară din primăvara și toamna vieții noastre, din vârsta adultă și vârsta senectuții, să tindem spre conceptul de ”tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”! Cum? Cum? – ar spune cei ce iubesc miracolul vieții! De ce? De ce? – ar spune cei îngrijorați de suprapopularea planetei și de perspectiva consumării resurselor naturale neregenerabile.

Să ne acordăm atenție nouă și mediului în care trăim, fie că este vorba de spațiul personal sau public.

Vârsta copilăriei este fundamentul tuturor vârstelor și reprezintă fundația construcției umane care va ajunge să poarte pe umeri un an, zece sau o sută, ca la zgârâie nori etajele. Este vârsta la care imunitatea copilului se consolidează și mama trebuie să treacă pragul unei farmacii. În zilele noastre, totul este la un click distanță, la fel și Springfarma. Alimentația diversificată, cele trei mese principale și două gustări, asigură creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului, dar nu par a fi îndeajuns. Studiile științifice susțin necesitatea suplimentelor alimentare cu vitamine și minerale. Și iar revin la o construcție! Cărămizile există, dar trebuie liantul care să fortifice întregul, iar pentru corpul nostru liantul este unul complex din care nu trebuie să lipsească vitaminele și mineralele, substanțe esențiale bunei funcționări a organismului, dar niciodată în exces. Și iată că avem deja un copil viguros, sănătos, capabil să treacă senin prin destinul care i-a fost hărăzit sau pe care și l-a croit singur.

Copilul nostru a devenit adult, după ce a fost răsfățat de impetuoasa tinerețe, și se pregătește psihic pentru vârsta maturității târzii și a senectuții, dacă nu cumva s-a lăsat prins în angrenajul cotidian și nu mai anticipează viitorul. Își poate aduce aminte că în copilărie și-a fortificat organismul cu vitamine și minerale și merge la o farmacie, dar nu pentru a cumpăra medicamente de sinteză, ci doar unele pentru prevenție. Si-a asigurat astfel zile senine și pentru anii târzii, cei ce sunt de fapt puntea spre o altă viață, spre rai sau iad, dacă este să introducem în această ecuație și religia.

Acum rămân în mijlocul toamnei vieții. Este o vârstă a splendorii. Deja ai înțeles sensul vieții și ști că totul este interconectat, volens-nolens. Produsele cosmetice și de parfumerie aduc o plus valoare calității vieții. Frumusețea rezidă din sănătate, dar are nevoie să fie permanent în atenția noastră. Ce poate fi mai frumos ca într-o zi de toamnă târzie să te trezești în armonie cu tot și cu toate și să îți dorești să-ți răsfeți fața cu fiole pentru ten pe care le-ai procurat dintr-o farmacie online, la preț mic?

Dacă s-ar întâlni sănătatea cu frumusețea, printr-o personificare forțată, și doar una v-ar putea trece pragul, pe care ați alege-o? Cred că sănătatea este cheia și aici intră și sănătatea pielii. Ești sănătos, acorzi atenție și aspectului tău estetic, de la haine până la machiaj, dar intervine un dar, ca-ntotdeauna, pentru că nu numai ”obrazul subțire cu cheltuială se ține”, ci și sănătatea, prin prevenție.

Și să nu uit! Am să o sun pe bătrâna întâlnită în farmacie. Am găsit la SpringFarma produse pentru întinerire, îngrijirea articulațiilor, afecțiuni renale, etc, mai multe produse de care cred că nici nu a auzit. O să-i propun să ne întâlnim și să ne bucurăm împreună de Black Friday la SpringFarma.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, ediția de toamnă…

LA CABINE –

SpringFarma – farmacie online, La Cabine la pret mic, farmacie online, Black Friday la SpringFarma, fiole La Cabine la pret mic

Publicitate

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: