Acasă » Opinii personale » Terapii cu sare… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

Terapii cu sare… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

noiembrie 2021
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 83 de urmăritori

Statistică

  • 40.300 hits

Logo…

România are resurse naturale inestimabile, zone de o frumusețe idilică, mai ales acolo unde omul nu și-a întins așezări urbane, gata să strice echilibrul ecologic al zonei. Mai avem păduri virgine, sate uitate de Dumnezeu, dar și rezervații naturale nepromovate îndeajuns. De-a lungul și de-a latul țării sunt stațiuni balneoclimaterice cu ape termale ce au efecte tămăduitoare, lăsate și ele de izbeliște sau rămase doar la dispoziția antreprenorilor locali. Și dacă avem o salbă de munți, de dealuri, podișuri, o rețea hidrografică care ar putea transforma câmpiile și pământurile roditoare în grânarele țării și ale UE, zăcăminte naturale, nu puteam să nu avem și munți de sare la suprafața pământului, dar și în măruntaiele acestuia, peșteri de sare, cărora oamenii le-au descoperit proprietățile terapeutice și le-au numit saline. Primele zece saline sunt la mare căutare: Turda, Slănic Prahova, Praid, Târgu Ocna, Salina de la Ocnele Mari, de la Cacica, Ocna Dej, Ocna Șugatag, Ocna Mureș, Ocna Sibiului și cred că, dacă vă faceți un bilanț personal, cu siguranță, în perioada concediului de vară sau de iarnă, de-a lungul timpului, ați trecut pragul a minim trei saline din cele enumerate, fie în scop turistic sau din dorința de a vă bucura de beneficiile salinoterapiei. ca metodă de prevenție, de a contracara apariția bolilor respiratorii și a virozelor.sau chiar ca metodă de tratament în bolile acute sau cronice.

Și iată că oamenii deștepți au adus salina mai aproape de noi sub forma de “salină artificiala”! În salinoterapie beneficiem de haloterapia uscată și umedă, inhalând aerosoli salini, din mediul salin natural, respectiv o parte sunt absorbiți prin intermediul pielii. În “salina artificiala” apare în ecuație un halogenerator de aerosoli, un echipament medical de ultimă oră care ține sub control concentrația de sare din așa numita halocameră. Aerosolii salini uscați dispersați sunt particule foarte fine de sare care ajung până la nivelul alveolelor pulmonare, acolo unde ajung și fumul de țigară, noxele, praful și sunt răspunzătoare de pierderea capacității plămânilor de a se regenera continuu, mai ales în cazul unei vieți sedentare. Nici nu mă mai gândesc la agenții patogeni din spațiile publice! Se spune că au rolul lor atât timp cât nu devenim organisme gazdă pentru ei.

Cine nu-și dorește o imunitate care să-i asigure o sănătate de fier? Cine nu-și dorește să depășească ușor orice viroză sau boală cauzată de microorganisme patogene? Terra Salin ne propune ședinte de haloterapie uscată artificială pentru a ne menține sau a ne îmbunătăți imunitatea organismului, și, în același timp, vine cu oportunități de petrecerea timpului într-un mod plăcut și util, util păstrării stării de bine și de confort. Sarea, cunoscută în vremuri străvechi ca aurul alb, devine acum aurul sănătății, dar nu consumată în bucate, unde știm că în cantități mari efectul ei este de nedorit, hipertensiune, ci inhalată, timp de 45 de minute, în minim șapte ședințe consecutive, câte una în fiecare zi, în camere special amenajate, dotate la standarde europene, deci și cu toate avizele necesare funcționării obținute.

Terra Salin” vine cu ”sare pentru mic și mare”! Și iată că în loc să dau o fugă la Salina Praid sau la Turda, la Slănic Prahova sau la Ocna Șugatag pentru un sejur de șapte zile, care necesită pregătire mașină, bagaje, casă lăsată în grija unui apropiat, dar mai presus de toate zile libere, mă reorientez spre o salină artificială, cu beneficii identice cu ale unei saline la care ajung cu liftul la primele etaje din scoarța pământului.

Am luat o decizie foarte bună! Am constatat că cel mai sănătos loc de joacă prin terapie, pentru copii, este la Terra Salin”, unde prichindeii găsesc ”jucării în sare pentru relaxare”!. Nu știu dacă în halocameră copiii pot asculta povești despre domni și domnițe, despre exploatarea și drumul sării, despre cavaleri și regi, despre cum s-au format peșterile de sare, dar am aflat că sunt organizate evenimente în salină, atât pentru copii (teatru, atelier de știință, de lectură), cât și pentru adulți (party la salină, yoga și origami, cu locuri limitate, unde trebuie să faci rezervare telefonic), dar și evenimente comune (Odiseea muzicală în sare), în funcție de opțiuni.

La terapie și relaxare, la salina artificială București, am găsit abonamente pentru cinci, respectiv zece ședințe. Dacă mai găsesc trei prietene, prețul se-njumătățește. La un abonament de cinci zile în cursul săptămânii, primesc o ședință gratuită. Am aflat că și grădinița vine la Terra Salin”. Nu știu încă ce sunt încă pauzele de sare, dar voi afla.

Wow, ce stare de bine! Bănuiți că m-am înscris la ședințele de yoga, relaxare pentru trup și suflet într-un mediu salin, care este bacteriostatic și bactericid… Yoga este o artă! Mi-am făcut rezervare, apoi un abonament pentru opt ședințe. În fiecare miercuri, de la 18-19, fiecare celulă a corpului meu va rezona cu locul de proveniență al sării, sare din adâncul mării, din străfundurile pământului, din munții de sare, cu siguranță sarea aduce cu ea și seva erelor geologice în care s-a format. Când consumi sare, în bucătărie, nu prea ai timp să te gândești la acest aspect, dar când meditezi mintea se conectează la ceva mai presus de limitările ei în plan terestru.

Nu întârziați să vizitați ”Terra Salin”!

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, ediția de toamnă…

https://www.copilul.ro/pentru-mama/vacante-concedii/top-10-saline-din-romania-a16510.html


Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: