Home » Opinii personale » Bradul și magia Crăciunului… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

Bradul și magia Crăciunului… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

November 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,810 hits

Lumea științei este într-o continuă mișcare, mai bine zis tehnologia IT ne surprinde zi de zi. De la bijuterii inteligente, la brazi artificiali SMART! Cine ar fi crezut acum treizeci de ani că arta poate fi îmbinată cu tehnologia pentru a transmite și păstra emoția unei clipe? Cine ar fi crezut că prin intermediul unei aplicații, direct de pe smartphone-ul personal, vom putea controla și crea efecte luminoase unice într-un brad artificial de Crăciun?

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai frumoasă perioadă a anului. Facem cadouri persoanelor dragi și împodobim bradul, bucuria copiilor, dar și a adulților, bucuria amplificându-se dacă natura este darnică și fulgii de zăpadă îmbracă în straie albe peisajul urban și rural, transformându-l într-un cadru feeric, doar când zapada și gerul își dau întâlnire în aceleași zile și nopți.

În luna decembrie, luna cadourilor, începe febra pregătirilor și a cumpărăturilor! Primul pe listă este bradul de Crăciun sau ar trebui să fie! Unde găsim brazi de Crăciun? Optăm pentru un brad natural sau unul artificial? Aceasta-i dilema!

Facem o listă de beneficii și decidem în cunoștință de cauză.

Brad naturalBrad artificial
– utilizare unică, dacă nu este într-un ghiveci și nici atunci nu ești sigur că va rezista peste an…– durata de utilizare pe mai mulți ani
– pini și brazi naturali– multitudine de modele
– disconfort, prin căderea acelor– fără disconfort cauzat de căderea acelor
– costisitor, an de an– economie pe termen lung
– montare greoaie– ușor de asamblat și păstrat
– ușor de cumpărat, și online– ușor de cumpărat, și online
– transport gratuit– transport gratuit
Prelucrare după informațiile din site-ul Depozitul de Brazi Artificiali

În opinia mea, un brad natural întregește magia sărbătorilor de iarnă, indiferent că este pin sau altă specie de conifere, deoarece aduce cu el o parte din măreția naturii, din seva pământului și a luminii solare din care a prins rădăcini și spre care a tins în creșterea lui retezată de vânzătorul de brazi. Și bradul acela aduce bucurie în casele celor ce și-l doresc, apoi, încet-încet, devine incomod și este scos din cadru, aruncat la gunoi. Montarea bradului natural necesită un suport și, asemeni bradului artificial, presupune instalații de lumini, globuri și alte ornamente, deci asamblarea și forma finală necesită timp, timp petrecut într-un mod plăcut în familie…

Bradul artificial vine la pachet cu beneficiile lui. La ”Depozitul de Brazi” putem găsi brazi artificiali cu aspect natural, cu ace full 3D, sau cu ace combinate 2D și 3D, verzi sau argintii. Coroana unui brad natural nu pare a fi perfectă niciodată și acesta este un inconvenient al brazilor naturali. Un brad artificial este perfect, din acest punct de vedere.

Chiar dacă suntem adepții brazilor naturali cred că nu ar trebui să ne lipsească din case un brad sau un brăduț artificial. Poate fi montat în fața casei, în curte sau pe balcon, împodobit cu decorațiuni fel de fel, întregind decorul de vis al casei împodobite în exterior cu instalații led – perdele de țurțuri sau de tip rolă.

Indiferent că vorbim de brazi naturali sau brazi artificiali, în seara de Crăciun bradul feeric luminat nu trebuie să lipsească din casa niciunui creștin.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, ediția de toamnă…

Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: