Acasă » Opinii personale » Cei 3 R – reciclare, recuperare, refolosire… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

Cei 3 R – reciclare, recuperare, refolosire… (SuperBlog 2021, ediția de toamnă)

noiembrie 2021
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 95 de abonați.

Statistică

  • 44.534 hits

Suntem mereu în căutarea frumuseții! Frumusețea rezidă și din îngrijire, fie că este vorba de ten, de păr, de unghii, de corp, de cavitate bucală. Dacă la 18 ani folosim rujuri, farduri pentru pleoape, rimel, creion dermatograf, demachiant și eventual fond de ten, ca un moft, după 40 de ani aceste produse cosmetice devin indispensabile și căutăm creme de zi și de noapte, fiole cu acid hialuronic, apă micelară, creme antirid și anticearcăn, inclusiv creme pentru mâini sau picioare. Ce mai tura-vura, produsele cosmetice și de îngrijire întrețin frumusețea, o scot în evidență, fie că este vorba de femei sau de bărbați și aceste produse cosmetice testate clinic asigură și sănătatea noastră, în primul rând, starea de bine și de confort psihic. Cu siguranță te simți în elementul tău dacă ai un păr strălucitor, un ten luminos, dinți albi și unghii perfect acoperite cu ojă! Igiena și înfrumusețarea aspectului personal sunt mână în mână și cu igiena spațiului în care locuim, muncim, călătorim, trăim.

Și cumpărăm tot felul de produse cosmetice și de îngrijire personală sau produse de curățare și îngrijire a locuinței. Căutăm sigla produs românesc și ne putem deja întreba de ce nu avem mai multe brand-uri românești pe acest palier, dar este minunat că avem Farmec de peste 130 de ani! Cele mai cunoscute game FARMEC sunt Gerovital H3 Evolution, Gerovital Plant, Gerovital Tratament Expert, Aslavital, Doina, Farmec, Triumf și Nufăr și sunt apreciate atât în țară cât și în străinătate. Un Beauty advisor ne răspunde la întrebările care nu ne dau pace până aflăm răspunsul, direct pe platformă sau prin intermediul poștei electronice.

Foto FB Farmec

Ne conturăm farmecul folosind produse Farmec, dar fiecare produs vine la pachet cu deșeuri de ambalaje din hârtie, altele din plastic, sticlă, metal sau aluminiu. Dacă am învățat să avem grijă de noi și de spațiul în care locuim, cu siguranță am învățat deja să avem grijă și de natură!

„Frumusețea naturii este egalată numai de frumusețea sufletului.”, afirma Victor Hugo. Extrapolând, am putea spune că în egală măsură ar trebui să avem grijă atât de frumusețea fizică, cât și de cea a sufletului pentru a fi capabili să prețuim și să ocrotim frumusețea naturii. Frumusețea sufletului se construiește din fragedă pruncie, prin educație. Mai țineți minte când duceam la școală deșeuri din hârtie și erau trimise la reciclare? Mai țineți minte centrele de colectare sticle și borcane, dinainte de 1989? Mai țineți minte că dacă nu aveam o sticlă la schimb o plăteam în magazin, înainte de Revoluția din 1989? Nici o sticlă nu era aruncată la voia întâmplării! Azi recipiente de sticlă (de vin sau bere) tronează uneori în peisaj până un operator de salubritate trece pe acolo. Este o emblemă a nepăsării, aș putea zice. Nu era atât plastic și nici lipsă de responsabilitate în aruncarea deșeurilor pe oriunde. Și acum țin minte când am plantat primul copac! Eram elevă la Școala Gimnazială nr. 8 din Drobeta Turnu Severin. Atunci, adulții acționau din constrângere, mai mult decât din convingere. Ilar este că acum am ajuns la concluzia că acele măsuri care vizau reciclarea, recuperarea și refolosirea erau de aur și trebuie să ne întoarcem la ele, dar din convingere, nu din constrângere. Farmec a dat tonul, în acest sens! „Am grijă de natură așa cum am grijă de mine” ar putea deveni un slogan al întregii planete, dar până una alta este imperios necesar să devină un slogan național.

Am grijă de mine, am grijă de natură! Cum? Colectez uleiul uzat într-un recipient de plastic. Strâng separat toate ambalajele din hârtie și carton, separat recipientele din metal, sticlă sau plastic. Fac asta de ani buni, chiar dacă operatorul de salubritate le ridică la grămadă și le selectează pe bandă, în centrele de reciclare. Din păcate, nu se pune accent pe colectarea selectivă a deșeurilor în toate orașele țării. Să poți să returnezi ambalajele produselor de îngrijire personală sau ale celor folosite la curățenia casei este benefic pentru mediu și poate da rezultate, fie și prin recompense, până devenim toți conștienți că trebuie să avem grijă de mediu la fel cum avem grijă de noi.

Demersul Farmec „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine” ne poate fermeca pe toți și poate fi un model pentru alți producători interni să inițieze campanii de responsabilitate socială în propriile lor magazine. Deocamdată, punctele de colectare dedicate reciclării, recuperării, refolosirii ambalajelor și recipientelor ne așteaptă în orice magazin Farmec și Gerovital din toată țara.

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021, ediția de toamnă…

Publicitate

Un comentariu

  1. […] Cei 3 R – reciclare, recuperare, refolosire… […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SuperBlog 2017

%d blogeri au apreciat: