Home » Opinii personale » Momente grele, zile negre…

Momente grele, zile negre…

March 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 86 other subscribers

Statistică

  • 43,810 hits

Moartea face parte din viață sau viața din moarte? Oricum ar fi, plecarea spre astre a celor deciși de Ceruri este ireversibilă, la timpul prezent.

Mama, Grecu Maria și Grecu Doina, decedate în 2022, alături de Elena Rîmnicianu

Rămân în urmă amintirile și devin balsam pentru durerea pricinuită de pierderea persoanelor dragi. În 27 februarie 2022 a pornit în căutarea veșniciei soră-mea Doina și în 27 iunie 2022 mama.

Câte năzbâtii nu făceam cu soră-mea, Grecu Doina Ioana Melania, chipul din mijloc (Ioana Melania – nume de botez)! Doamne, o să stau să le pun cap la cap și o să însăilez un ”in memoriam”, la vară, când am timp să caut toate fotografiile alb-negru… Câte năzbâtii nu făceam și după ce fratele nostru, Grecu Amg – socotit Prâslea cel Voinic, a venit pe lume.

Nu vă mai spun că soră-mea mi-a făcut două fișe de detașare, eu la telefon, în București, ea la ISJ MH sau la Liceul Tehnologic Decebal din Drobeta Turnu Severin… Adeverințele cu clinic sănătos de la medicul meu de familie, pentru începutul de an școlar tot ea mi le trimitea pe tren. Stătea uneori cu fiul meu – Ionescu Leonard Gabriel- când era mic si eu zăboveam peste program la liceu.

Drum lin către Ceruri, soră dragă, iar nouă puterea credinței și puterea iubirii. Acesta a fost și mesajul transmis de preot și diacon (sper să nu greșesc, nu știu ierarhia) la slujba de înmormântare, cu har desfășurată.

Mulțumim tuturor celor ce au fost alături de noi la acest eveniment funest: unchi, mătuși, verișori, verișoare, rude, vecini, cunoștințe, prieteni, cât și tuturor celor ce au trimis mesaje de condoleanțe, dar și celor ce-au zăbovit cu gândul pentru o clipă la Doina Grecu – 04.07.1963 – 27.02.2022!

Vestea morții a fost năucitoare. Am scris pe FB aceste mesaj, ca și pe cel anterior:

Doamne, sunt răvășită! Suntem toți răvășiți! Sora mea, Doina Grecu, a plecat pe seară, 27 februarie 2022, spre lumea de dincolo! Vestea a venit ca un pumnal spre mine, spre noi, spre fratele meu și familia lui. A murit în brațele mamei…”

Apoi a plecat și mama spre Ceruri. După înmormântarea soră-mii am reușit să o conving să vină cu mine în București, dar după pomana de șase săptămâni a refuzat, spunând că vrea să moară acasă. Pe 19 iunie mi-am anulat excursia din Țara Luanei și am pornit spre Severin. Nu pot să vă spun prin ce-am trecut! Pe 27 iunie mama a plecat spre lumea de dincolo.

Drum lin spre lumina eternă, soră dragă!

Drum lin spre lumina eternă, mamă dragă!

😢
😢
Advertisement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

SuperBlog 2017

%d bloggers like this: